Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAI

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų padažu

parašė Asta 9 Bal ’20
Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų padažu

Ar dideli esate užkandžiautojai? Aš – tikrai. Daug protingų ir pakankamai kvailų mitybos būdų esu išbandžiusi, bet dar neatradau sau geresnio nei valgyti tiesiog taip: trys pagrindiniai patiekalai, du užkandžiai. Jei jau atvirai, tai būna dienų, kai ir trečią užkandį į meniu „netyčia“ įtraukiu. Pavadinu jį povakariais, nes skamba truputį nekalčiau nei naktipiečiai, šypt.

Chaosas namuose – meskit į mane cinamoninę bandelę, jei klystu – tikrai nepadeda susidėlioti nei aiškaus darbų, jei juolab mitybos grafiko. Viskas įmanoma, bet viskas reikalauja ir pastangų. O pasiteisinimų ir savęs pateisinimų, kai dienos slenka karantine, nors vežimu vežk!

Todėl žinot, kuo aš labai džiaugiuosi? Kad tie kasdieniai užkandžiai, kurių ne tiek ir mažai, bent jau yra naminiai. Ar saldūs, ar nesaldūs – naminiai! Žinau, nepateisina šis žodis emocinio valgymo, bet… vis tiek ramesnė širdis ir mintys, kai žinai, ką subėrei į dubenį, ką išmaišei, ką iškepei, pagaminai ir suvalgei. O galiausiai dar ir save pagirti galima, kad pavyko išsisukti su tuo, ką radai spintelėse, o nepuolei bėgti iš namų į parduotuvę. Ar giriat save už tokius mažus dalykus? Pagirkit! Nes tai – visai ne maži, o labai dideli dalykai.

Likit namuose, gaminkite iš to, ką turite, improvizuokite, nebėkite į parduotuvę dėl vieno, dviejų ar trijų produktų. Palaukite, kol susidarys visas sąrašas, o iki tol – kurkite! Ar kada pagalvojote apie maisto gaminimą kaip apie kūrybą?

 Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų padažu

Šio užkandžio ašis – žiedinis kopūstas. Man patiko mintis patiekti jį šiek tiek kitaip nei dažniausiai valgome – prikepti orkaitėje skrudintų pikantiškų žiedynėlių. Prie jų dar išviriau ir paties paprasčiausio naminio pomidorų padažo. Valgėme žiedinius kopūstus dar šiltus, pasislėpusius po traškia džiūvėsėlių ir kietojo sūrio plutele, – buvo nuostabiai skanu! Dar daugiau – tai labai skanus būdas suvalgyti daugiau daržovių; o jų per daug tikrai niekad nebūna.

Jei turite galimybę, naudokite stambius ir traškius Panko džiūvėsėlius – gal turite maišelį giliai spintelėje? Man vyras dar prieš karantiną parvežė ne maišelį, o visą didelį maišą, todėl dabar naudoju tik juos, kad ir ką bedaryčiau – ar karbonadus kepčiau, ar žiedinius kopūstus. Ypatingi šie džiūvėsėliai tuo, kad yra ypatingai lengvi, stambesni ir labai traškūs. Su jais daug lengviau sukurti tą maloniai traškią, lengvos tekstūros plutelę. Labai rekomenduoju išmėginti; jei ne dabar, tai po karantino – būtinai!

Prieskonius galite rinktis pagal savo skonį – aš dievinu itališkas žoleles, česnakus ir dažnai mėgstu suteikti patiekalams čiut aštrumo, įberdama žiupsnelį kajeno paprikos.

Padažui tiks ne tik naminis pomidorų padažas, bet ir mėgstamas baltas grietinės ir/ar majonezo pagrindo padažas.

Gardžiausi šie žiediniai kopūstai ką tik iškepti, dar šilti.

Ar turite žiedinį kopūstą? Pamėginkite! Ir papasakokite, kaip jums patiko, ačiū!

 Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų padažu

 Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų padažu

 Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų padažu

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

1 žiedinio kopūsto galvos
3 kiaušinių
1 ½ stiklinės (105 g) stambių (Panko) džiūvėsėlių
½ stiklinės (50 g) tarkuoto kietojo sūrio
½ arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. džiovintų raudonėlių
½ arb. š. česnako miltelių
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. kajeno paprikos

Pomidorų padažui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ didelio svogūno
2 skiltelių česnako
1 skardinės (400 g) konservuotų pomidorų
½ arb. š. džiovinto raudonėlio
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite naminį pomidorų padažą. Vidutinio dydžio puode įkaitinkite aliejų. Suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės ir taps skaidrus. Suberkite kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę.
2. Supilkite konservuotus pomidorus, pagardinkite raudonėliais, druska ir pipirais. Leiskite užvirti.
3. Sumažinkite ugnį ir vis pamaišydami virkite dar kelias minutes, kol šiek tiek skysčio nugaruos ir padažas sutirštės.
4. Atvėsintą ir sandariame indelyje uždarytą padažą šaldytuve galite laikyti 3-4 dienas.
5. Paruoškite žiedinius kopūstus. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
6. Žiedinį kopūstą supjaustykite žiedynėliais.
7. Kiaušinius išplakite dubenėlyje.
8. Kitame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, tarkuotą kietąjį sūrį, čiobrelius, raudonėlius, česnako miltelius, druską, pipirus ir kajeno papriką.
9. Kiekvieną žiedynėlį merkite į kiaušinių plakinį, tuomet iš visų pusių apvoliokite džiūvėsėlių, sūrio ir prieskonių mišinyje. Paspauskite pirštais, kad kuo geriau prikibtų.
10. Paruoštus žiedynėlius išdėliokite ant kepimo popieriaus.
11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol gražiai apskrus.
12. Patiekite iš karto su mėgstamu padažu, pavyzdžiui, naminiu pomidorų padažu.

 Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų padažu

 Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų padažu

Įkvėpimas: Delish

česnakaičiobreliaidžiūvėsėliaikajeno paprikakalafioraskietasis sūrispomidorairaudonėliaisūrissvogūnaiužkandisužkandžiaižiedinis kopūstas
0 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Avižiniai riešutų sviesto sausainiai
kitas įrašas
Migdolinis varškės pyragas be glitimo

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Sodos duona su rozmarinais

Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

Brokolių salotos

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Naujametinis užkandžių vainikas

REKLAMA

GĖRIMAI

Imbierinis sirupas kavai

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Žaliasis kokteilis su persikais

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Tiramisu Affogato

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

TREČIAS KARTAS // Tobulas varškės apkepas

Tobulas varškės apkepas

Falafeliai su Tahini padažu

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

    19 Geg ’22
  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (266)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (63)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (246)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (12)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų