Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Marmuriniai keksiukai

parašė Asta 21 Kov ’13
Marmuriniai keksiukai

Pamesti galvą yra labai paprasta. Dėl paprasčiausių dalykų.

Dėl plytelės pieniško šokolado su riešutais. Dėl dailios žalsvos suknelės, kurią netyčia krito į akį parduotuvės vitrinoje, skubant visai į kitą parduotuvę paprasčiausio pieno. Dėl puodelio kavos su moliūgų sirupu rytais. Dėl avižinės košės ir burnoje tirpstančių pyragų. Dėl ramių ir svajingų vakarų su knyga ar storais nuotraukų albumais. Dėl filmų. Serialų. Knygų. Maisto. Pokalbių. Žmonių. Žmogaus. Dėl nuoširdžios šypsenos, kai akyse tikrai gali išvysti žiburėlius. Dėl norų ir planų, kuriuos taip norėtųsi išpildyti per kelias akimirkas, bet ir vėl reikia išmokti laukti. Dėl savaitgalio rytų, kai pabudina pro langą kambarį užlieję saulės spinduliai. Dėl jaukių popiečių, kai namai kvepia keksiukais ir ritmingai skambsi šakutės.

Pamesti galvą galima iš laimės ar pykčio, džiaugsmo ar skausmo. Arba iš laukimo… išsvajoto saulėto pavasario. Kiekvieną rytą vis dar tikint, jog galbūt jau šiandien Jis ateis.

Skonis: 8/10. Tikriausiai „marmurinių” kepinių savo gyvenime yra kepus kiekviena šeimininkė: jei ne pyragą, tai keksą; jei ne keksą, tai keksiukus. Jie visuomet gražiai atrodo, juos smagu gaminti ir skanu valgyti. Tik šiuos geriau patiekti su puodeliu arbatos ar kavos, nes jie nėra iš pačių drėgniausių. Tik dėl šios priežasties ir vertinimo balas mažesnis. Kita vertus, pažįstu žmonių, kuriems kaip tik geriau jau sausesnis kepinys nei drėgnesnis.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Darbštuolė. Mažieji kepinukai. 2010 specialus numeris

Marmuriniai keksiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 25-35 min.

INGREDIENTAI

1 1/2 puodelio miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
1 puodelis cukraus
4 kiaušiniai
5 valg. š. aliejaus
200 ml kefyro
1-2 valg. š. kakavos

gabalėlis juodojo šokolado

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų formeles.
2. Į dubenį miltus išsijokite su kepimo milteliais. Atidėkite į šalį.
3. Mažame dubenėlyje sumaišykite šaukštą cukraus su kakava. Atidėkite į šalį.
4. Dar kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi. Supilkite kefyrą, aliejų ir išplakite iki vientisos masės.
5. Į išplaktą masę įmaišykite miltų mišinį. Nepermaišykite.
6. Paruoštą tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną iš dalių įmaišykite kakavos ir cukraus mišinį.
7. Į kiekvieną formelę dėkite po šaukštą šviesios tešlos. Ant viršaus – po šaukštą tamsios tešlos. Paskutinį sluoksnį padarykite iš šviesios tešlos ir paviršių išlyginkite.
8. Abi tešlas, sudėtas į keksiukų formeles, atsargiai pamaišykite mediniu pagaliuku, taip sukurdami marmuro efektą.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 minutes.
10. Atvėsinkite ant grotelių. Jei norite, atvėsusius dekoruokite tirpintu šokoladu. Skanaus!

kakavakefyraskeksiukaisaldumynaišokoladas
5 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis
kitas įrašas
Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

Imbieriniai keksiukai su kreminio sūrio kepurėlėmis

Kalėdiniai šokoladiniai keksiukai – eglutės

Moliūgų tortas su varškės ir grietinėlės kremu

Juodosios arbatos keksas su medumi

Pyragėliai su kremu ir vaisiais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Nealkoholinis karštas vynas

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Žaliasis kokteilis su persikais

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Ukrainietiška Velykų duona „Paska“

Sveikuoliški avižiniai sausainiukai

Bananų duonelė su riešutų sviestu ir šokoladu (video)

Kokosinio-bananinio chia pudingo, aviečių-chia džemo ir graikiško jogurto...

Imbierinės cinamoninės bandelės

Citrininiai keksiukai su ispaninio šalavijo sėklomis (chia) ir...

5 komentarai

Monika 21 Kov ’13 - 7:35 pm

Nuotraukos atrodo pasakiškai, nors ir nesu keksiukų mėgėja, bet atrodo gardžiai net man.

Reply
Asta 26 Kov ’13 - 5:24 pm

Monika, labai ačiū 🙂 Nuotraukos kartais tikrai visagalės, man kartais net paprikos jose skaniai atrodo 😀

Reply
Ausra 21 Kov ’13 - 7:48 pm

Vai-vai-vai! kokios elegantiskos nuotraukos!

Reply
Asta 26 Kov ’13 - 5:24 pm

Ačiū, Aušra! 🙂

Reply
d 2 Lap ’16 - 4:14 pm

o kokius pasiulytumet dregnesius keksiukus, kaip tik tokiu ieskau 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Varškės spurgos

    20 Vas ’23
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23
  • Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

    25 Geg ’23
  • Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu kumpiu ir „Burrata“

    23 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (298)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (279)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (139)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (593)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų