Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LedaiSALDUMYNAI

Naminiai ledai traškiuose vafliuose

parašė Asta 27 Lie ’15
Naminiai ledai traškiuose vafliuose

Šiuos ledus gaminau jau senokai, prieš keletą mėnesių. Buvo pavasaris, pro virtuvės langus krito pirmieji nedrąsūs saulės spinduliai. Išsitraukusi labai seną ir gerokai apdulkėjusią vaflių keptuvę, maišiau jiems tešlą ir tikėjausi, kad pavyks tokie, kokius prisimenu iš vaikystės: kvapnūs, gardūs, traškūs. Prisimenu, kaip greitai man tądien svilo pirmieji vafliai, o virtuvė netruko prirūkti dūmų. Atsidariusi langą, vaikiau dūmus laukan, o tuo pačiu įkvėpiau dar kiek žvarbaus pavasariško oro. Tik po kelių bandymų pagaliau prisijaukinau senąją keptuvę ir pajaučiau, kiek atidumo ji reikalauja; kiek laiko reikia vafliams tapti rusviems ir traškiems.

Kai sumaniau, jog noriu iš vaflių paruošti ragelius ledams, į pagalbą atėjo mano žmogus. Kol aš visaip bandžiau įminti mįslę, koks namuose esantis rakandas man padėtų gražiai susukti ragelius, jis susirado gabalėlį medžio, vieną kitą įrankį ir iš rūsio grįžo su folija kruopščiai apsuktu kūgio formos medžio gabalėliu. Būtent tokiu, kokio man ir reikėjo.

Naminiai ledai traškiuose vafliuose (4)

Šiandien, žiūrėdama į šias ledų nuotraukas, jaučiu dilgčiojant ilgesį. Ir džiaugsmą, kad kartais tokie visai maži dalykai mus padaro dar artimesniais, dar laimingesniais. Stengiuosi kolekcionuoti tokias akimirkas, tokius brangius momentus. Kai pasidaro pernelyg ilgu, galiu juos vėl pabudinti savo mintyse.

Ilgesys manęs nepaleidžia nei akimirkai. Bet gi nenoriu nei šnirpščioti nosimi, nei tempti lūpą. Labiau už viską noriu kiekvienoje dienoje rasti tą smulkmeną, kuri dieną padarytų gražia ir laiminga.

Tokia smulkmena tikrai galėtų būti ledai. Ypač tokie – naminiai ledai naminiuose traškiuose vafliuose. Ir saldžiais vafliais kvepiantys namai.

Truputį gaila, kai žinau, jog artimiausiomis dienomis naminių ledų pasiruošti tikrai neturėsiu galimybės ar progos, kad ir kaip to norėčiau. Bet ta proga pavarčiau archyvus ir suradau receptą – šį naminių ledų traškiuose vafliuose receptą, kuriuo labai noriu pasidalinti. Jeigu jūs laiko turite bent kiek daugiau ir galite valandėlę skirti laikui virtuvėje, labai rekomenduoju imti ir padaryti tai – pasigaminti naminių ledų naminiuose vafliniuose rageliuose! O tuomet apšlakstyti juos šokoladiniu padažu, užberti saujelę skrudintų riešutų ir pasimėgauti pasaka, kurioje pasijausite atsidūrę.

Žinau, nes aš tą jau dariau – gaminau ledus, kepiau vaflius, sukau juos į ragelius, viriau šokoladinį padažą. Ir galiausiai laižiau lūpų kampučius, valgydama juos iki paskutinio kąsnelio, paskutinio vaflio trupinėlio. Ir mano žmogus buvo kartu, rankose laikė lygiai tokią pačią milžinišką porciją ledų. Buvo pasaka, saldi ir skani pasaka.

Naminiai ledai traškiuose vafliuose (2)

Skonis: 10/10. Saldūs, kvapnūs, traškūs. Mintimis nukeliantys į vaikystę ir pažadinantys pačias geriausias, laimingiausias emocijas. Tikriausiai daugeliui iš mūsų tokie vafliai – kur kas daugiau nei maistas, bet kartu ir visas glėbys prisiminimų, šiltų jausmų.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Senoje šeimos užrašų knygelėje

Naminiai ledai traškiuose vafliuose (3)

Naminiai ledai traškiuose vafliuose

Atsispausdinti
Porcijos: apie 20 vaflinių ragelių Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Vafliams:
5 kiaušinių
1 stiklinės (200 g) cukraus
180 g sviesto
1 ½ stiklinės (175 g) miltų

Glaistui:
200 g juodojo šokolado
smulkintų kepintų riešutų (migdolų ar žemės riešutų)

naminių ledų

Patiekti:
šokoladinio padažo
smulkintų kepintų riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite vaflių tešlą. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi iki labai purios masės, kol cukrus ištirps.
2. Toliau plakdami, lėtai supilkite tirpintą atvėsintą sviestą.
3. Suberkite miltus į šį plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Turite gauti vientisą grietinės tirštumo tešlą.
4. Iškepkite vaflius. Įkaitinkite vaflių keptuvę. Pilkite po šaukštą tešlos kepkite pagal keptuvės instrukcijas, kol vafliai taps traškūs ir gražiai auksinės spalvos.
5. Išėmę iš keptuvės, vaflius iš karto susukite į ragelio formą. Nelaukite, kol vafliai atvės, nes tuomet jie taps traškūs ir sukant ims lūžinėti. Vaflius į ragelio formą susukti bus lengviausia, jei turėsite bet kokį kūgio formos daiktą, pavyzdžiui, didelį metalinį konditerinį antgalį ar pan.
6. Papuoškite vaflius šokoladu. Į dubenėlį suberkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą. Dubenėlį statykite ant puodo su verdančiu vandeniu taip, kad dubenėlio apačia neliestų vandens. Ištirpdykite šokoladą šioje vandens garų vonelėje.
7. Vaflių paviršių merkite į šokoladą ir apvoliokite smulkintuose riešutuose. Įstatykite į stiklines, puodelius ar kitus indelius ir palaukite, kol šokoladas sustings.
8. Patiekite. Vaflinius ragelius pripildykite ledų, apšlakstykite šokoladiniu padažu ir apibarstykite smulkintais kepintais riešutais. Patiekite nedelsiant.

Naminiai ledai traškiuose vafliuose (5)

karamelėLedairiešutaisaldumynaišokoladasvafliai
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lašišos paštetas
kitas įrašas
Kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Citrininis Tiramisu

Prancūziška braškių tarta su vaniliniu kremu

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Migdolų pyragas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Obuolių pyragas su morengo plutele

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

Sluoksniuotas „Juodojo miško“ desertas

Spalvingieji Pepparkakor arba Meduolinės Kalėdos

Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

Moliūginiai keksiukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pica su pesto padažu ir vištiena

Cukinijų ir ryžių apkepas

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Bananinis varškės apkepas

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Braškinis pieno kokteilis

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Imbierinis sirupas kavai

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

2 komentarai

Nebelgiški vafliai – Virtuvė žaliems 15 Spa ’17 - 7:47 am

[…] Originalus receptas iš čia: https://www.sauletavirtuve.lt/?p=4599 […]

Reply
Nebelgiški vafliai – Virtuvės menas 16 Kov ’19 - 12:08 pm

[…] Originalus receptas iš čia: […]

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (681)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų