Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ PASAKOS

Kūčiukai

parašė Asta 23 Gru ’13
Kūčiukai

Dovanėlės supakuotos, kaspinėliais perrištos. Atvirukai užrašyti ir laiškai išsiųsti. Kambariai sutvarkyti ir dulkės nuo visų lentynų nupūstos. Šventinis meniu surašytas, o produktai pyragams supirkti ir paruošti. Ir kūčiukai jau iškepti. Kalėdos jau tikrai čia.

Jeigu Jūs kūčiukų dar neturite, paskirkite valandėlę savo laiko jiems šį vakarą. Užsidekite eglutės girliandas, susiraskite mylimiausių kalėdinių dainų rinkinį, pamirškite visus darbus ar rūpesčius. Užsiriškite prijuostę, pasiraitokite rankoves, išsitraukite iš spintelės maišelį miltų ir paskęskite jų debesyje. Pasikvieskite į virtuvę namiškius, nes taip smagiau ir šventiškiau. Niūniuodami po nosimi šventines melodijas, besigrožėdami žybsinčiomis lempelėmis, minkykite tešlą, kildinkite, formuokite mažus volelius, pjaustykite mažutėlyčiais gabalėliais ir kepkite orkaitėje, kol šie taps gražiai auksinės spalvos, o namai pakvips Kalėdomis.

Saują iškeptų kūčiukų iškart pasidalinkite su namiškiais, nes juk kitaip tiesiog neįmanoma. O kitus suberkite į dubenį ar dėžutę ir paslėpkite nuo savęs spintelėje. Iki rytojaus. Iki Kūčių vakaro.

Skonis: 10/10. Tikriausiai patys skaniausi mano kada nors kepti kūčiukai. Visiems namiškiams labiausiai patiko tai, kad jie nė trupučio ne kieti – priešingai, viduje net trupučiuką minkšti, lyg kokios mažutėlės bandelės su aguonomis.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? duonos ir žaidimų

Kūčiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 4 kepimo skardos Paruošimo laikas: 1 val. + tešlos kildinimas Gaminimo laikas: 10-15 min.

INGREDIENTAI

300 ml šilto vandens
7 g sausų mielių
8 valg. š. cukraus
500 g miltų
30 g aguonų
2 valg. š. aliejaus

GAMINIMO EIGA

1. Į puodelį su šiltu vandeniu suberkite mieles ir du šaukštus cukraus. Išmaišykite, kol mielės ištirps. Padėkite šiltoje vietoje ir palikite pastovėti 10 minučių, kol paviršius suputos.
2. Miltus išsijokite dubenyje. Sumaišykite su aguonomis.
3. Supilkite į miltus mielių mišinį, likusius šešis šaukštus cukraus ir aliejų.
4. Užminkykite tešlą. Jei matote, kad tešla labai lipni ir trūksta miltų, įberkite dar saujelę.
5. Dubenį su išminkyta tešla uždenkite švariu rankšluostėliu ir padėkite šiltoje vietoje, kol tešla pakils.
6. Lygų ir švarų paviršių pabarstykite miltais, ant jo perkelkite pakilusią tešlą. Išminkykite, kol ši bus lygi ir elastinga.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardas.
8. Iš tešlos tarp delnų suformuokite nestorus volelius, supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite ant kepimo skardų taip, kad nesiliestų (kitaip sulips).
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, pamaišydami mediniu šaukštu, kol taps gražiai auksinės spalvos.
10. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Skanaus!

aguonosKalėdosmielės
65 komentarai
232
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Meduolinės eglutės
kitas įrašas
Stebuklingų žiemos švenčių!

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kalėdinis užkandžių padėklas

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Mielinis vainikas su kreminiu sūriu, spanguolėmis, apelsinais ir...

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

Kalėdinis imbierinis namelis

Imbierinė granola

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas

Vyšninis tortas su maskarpone (Cherry Velvet Cake)

Tortas „Opera”

Kriaušių pyragas

Sluoksniuotas mėlynių desertas

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

Bulviniai vafliai su čederio sūriu ir lašiša (arba...

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Bananiniai – kokosiniai blynai

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tešloje keptas vištienos pyragas

Svogūnų pyragas

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų blyneliai

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Halumio, vištienos ir cukinijų iešmeliai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

65 komentarai

Tikri kūčiukai 25 Gru ’13 - 7:57 am

Labas!

Reikia pripažinti, kad jūsų kūčiukai jau yra gana arti „tikrųjų”, ypač palyginus su daugeliu kitų receptų, kuriuos teko užtikti interneto platybėse. Jokiu būdu nesiekiu kritikuoti, norėčiau tik pasidalinti keletu pastabų iš savo pusės, kadangi turiu šiokią tokią patirtį mielinių gaminių gaminime.

1. Negalima jokio mielinio gaminio gaminti be druskos (nebent tai Toskanietiška duona). Jos masė turėtų svyruoti tarp 1.5–2% naudojamų miltų masės.

2. Kūčiukų tešla turėtų būti šiek tiek sausesnė, apie 50 — 55 % „šlapumo”, arba, kaip sakoma angliškai, hidracijos. Minėta charakteristika apskaičiuojama padalijus vandens masę iš miltų masės ir nurodo kiek procentų miltų masės sudaro recepte naudojamas vanduo.

3. Čia jau skonio reikalas, bet kūčiukuose turėtų būti labai mažai cukraus — aš pats jo visiškai nededu, bet suprantu kad dabar žmonės yra pripratę prie saldesnių gaminių. Autentikos siekiantys gali saldinti medumi, tačiau tuomet kūčiukai lengvai degs bekepant.

4. Priešingai negu mano daugelis, riebalai kūčiukus ne padarys traškesnius, o kaip tik suminkštins. Reikėtų į tai atsižvelgti — mėgstantys minkštesnius kūčiukus (ar negalintys sukramtyti traškiųjų) turėtų riebalų įdėti, apie 4–5% procentus miltų masės arba dvigubai tiek, kiek dedama druskos.

5. 7 g mielių 500 g miltų yra labai didelis kiekis. Tiek mielių greitai sufermentuos laisvus cukrus iš miltų, enzimams nespėjant iš sudėtingų junginių jų daugiau „išlaisvinti”, taigi tešla kyla greitai, bet rezultatas gali turėti mažokai skonio. Tokiems produktams kaip kūčiukai ar riestainiai geriausia naudoti itin mažai mielių, apie 0.5% miltų masės ir pernakt fermentuoti tešlą 3-5 °C temperatūroje.

6. Kūčiukų išvaizda. Čia jau yra absoliučiai subjektyvus dalykas, bet apskritai, jie turėtų būti tokie labiau „suspausti”, kraštai palinkę, kad matytųsi „gnybimas”. Todėl reikėtų kūčiukus ne pjauti, o gnybti su įprastu tešlos peiliu (bench knife). Šį efektą sustiprina ir sausesnė tešla.

Galbūt labai nesupyksite jeigu pasidalinsiu savo receptu 🙂

1 kg miltų, geriausiai I rūšies (850C/D)
530 g vandens, 35 °C temperatūros
15 g druskos
5 g sausų mielių (būtinai „instant yeast”, o ne „active dry yeast” tipo — tinka fermipan ar bet kokios brangesnės)
60 g aguonų grūdelių
30 g cukraus (nebūtina)
30 g aliejaus (nebūtina)

1. Sumaišykite miltus, druską, cukrų (jei naudojate) ir aguonas. Tada įdėkite sausas mieles ir dar pamaišykite. Taip daroma todėl, kad sausos mielės negali tiesiogiai liestis su druska arba cukrumi. Išmaišytuose miltuose — galima, jie bus kaip „buferis”.

2. Įpilkite vandenį ir aliejų (jeigu naudojate). Su šaukštu viską gerai išmaišykite. Šioje tešlos gaminimo vietoje manysite, kad trūksta vandens, nes tešla akivaizdžiai sausa ir nesušoka į vieną kamuolį. Tai yra normalu. Palikite tešlą pastovėti 15 minučių. Sugrįžę rankomis paminkykite ir suformuokite vientisą tešlos gumulą, nepalikdami sausų miltų. Tai irgi nebus labai paprasta padaryti, jeigu nepavyks, dar palikite tešlą pabūti 15 minučių ir kitą kartą bandykite su pašlapintomis rankomis.

3. Suformavę vientisą tešlos gumulą išimkite jį iš dubens ant minkymo paviršiaus. Naudosime ne minkymą, o „tempimo ir lankstymo” („stretch and fold”) procedūrą. Išplokite ir ištampykite tešlos gumulą į plokščiausią įmanomą „blyną”, neplėšydami tešlos. Tuomet sulankstykite tešlos gabalą kaip laišką ir palikite pastovėti 30 minučių. Po 30 minučių dar kartą pakartokite procedūrą. Po dar 30 min, procedūrą pakartokite paskutinį kartą.

4. Indą su dangčiu patepkite aliejumi ir, į jį įdėję tešlą, palikite šaldytuve bent 10 valandų. Galima ir 36 valandas, nebijokite — jeigu nepadauginote mielių, tešla „neišlips” iš indo ir nedaug tepakils.

5. Praėjus nurodytam laiko tarpui, išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palikite pora valandų kambario temperatūroje atšilti.

6. Tešlos peiliu sugnaibykite tešlą gabalėliais ir rankomis išvoliokite į virves. Jų skersmuo turėtų būti maždaug kaip 20 centų monetos. Virves sudėkite vieną šalia kitos ir apibarstykite dideliu kiekiu miltų, pavoliodami taip, kad jos neliptų vieną prie kitos. Tada jau bus patogu gnaibyti kūčiukus.

7. Paruoštus kūčiukus kepkite 175 °C temperatūroje (jeigu naudojote cukrų) arba 190 °C temperatūroje (jeigu cukraus nenaudojote) 10 minučių, tuomet išimkite skardą ir kūčiukus pamaišykite, stengdamiesi kiek galima daugiau jų atskirti vienas nuo kito, jei sulipo, ir apversti. Kepti dar 10 minučių arba tiek, kiek reikia, kad jie smarkiai paruduotų.

Įdomi šiuolaikiška variacija: vietoje aguonų įdėkite sezamų sėklų, naudokite 950 g miltų ir 50 g skrudinto ruginio salyklo.

Gražių švenčių,
Tadas

Reply
Asta 27 Gru ’13 - 9:59 am

Sveiki, Tadai, labai ačiū už tokį išsamų komentarą 🙂 Ir Jums gražių švenčių!

Reply
Sigita 16 Gru ’14 - 1:04 pm

Laba diena,

o kiek reikėtų šviežių mielių kepant kūčiukus ? Nepatinka man sausos mielės.

Reply
Asta 20 Gru ’14 - 4:19 pm

Sigita, 7 g sausų mielių atitinka 21 g šviežių mielių 😉

Reply
Jurgita 19 Gru ’15 - 7:09 pm

Gerb.Asta,

noriu labai labai padekoti uz nuostabu recepta !!!!! ieskojau minkstu kuciuku recepto gan ilgai ir pagaliau radau!!!
LABAI LABAI SKANUS!!!
TIKRAI KEPSIU DAR KARTA, NES KAZI AR LIKS IKI KALEDU 🙂

Reply
Agnė 23 Gru ’15 - 9:24 pm

Labas, kepiau ir pagal Astos receptą, ir pagal Tado. Labai gaila, tačiau Tado kūčiukai-visiškas fiasko, druskos 15 g. yra tikrai tikrai per daug…
Rytoj kepsiu pagal išbandytą ir puikų Astos receptą 🙂

Reply
Edita 21 Lap ’16 - 8:37 pm

O kiek kūčiukai gali stovėti, t.y. koks jų galiojimo laikas?

Reply
Rasa 22 Lap ’16 - 8:28 pm

Išbandžiau puikūs kūčiukai, kolegėms patiko?

Reply
Rasa 22 Gru ’16 - 8:01 pm

Patys geriausi!! :))

Reply
almante 29 Gru ’16 - 9:36 am

Kepiau tiek pagal Tado pasiūlytą receptą tiek pagal Astos. Gavosi puikiai abu variantai, skoniu skyresi del to kad kildinama tesl aper nakti duoda savo tokio truputi gal rugstumo tokio vos vos kurie primena labiau duona, o vat Astos variantas primena man labiau bandeliu tokios bulkos liaudiskai tariant. 🙂

Reply
Justina 30 Rgs ’17 - 8:52 am

Aš pagal šį receptą visada kepu bandeles su aguonomis ir turiu pripažinti, kad geresnio ir paprastesnio tešlos recepto neradau. Su kiaušiniais ir pienu bandeles gaudavosi kietos, o čia viskas paprasta. Šią tešlą naudoju ir picos padui kepti, taip pat neseniai išbandžiau bandeles su dešrele, tik cukraus dedu mažiau ir aišku jokiu aguonų į tešlą 🙂

Reply
Asta 3 Spa ’17 - 10:11 am

Super, Justina, džiaugiuosi, kad tešlos receptas jūsų virtuvėje tapo toks universalus! 🙂

Reply
Viktorija 6 Lap ’17 - 6:55 am

Noriu paklausti, gal žinot su kokiais darė miltais išeis skanūs kūčiukai, nes kvietinių naudoti negalime

Reply
Asta 6 Lap ’17 - 7:24 pm

Viktorija, man labai gaila, bet, deja, į šį klausimą atsakyti negaliu 🙁 Kūčiukams reikia sukibimo, kaip ir daugeliui kepinių, o beglitimiai miltai jo neturi arba jis labai jau menkas… Labai linkiu atrasti sprendimą!

Reply
Simona 16 Gru ’19 - 11:26 pm

Cassava Flour / miltai yra pats artimiausias atitikmuo kvietiniams miltams. Jie turi labai gerą skonį ir tekstūrą.

Reply
Vilma 4 Gru ’17 - 5:44 am

Sis receptas man idealus, jau kelinti metai pagal jusu recepta kepu. Siemet vel ji atsiverciau. Taip noretusi jau kepti kuciukus, bet dar teks paluketi 🙂

Reply
Asta 5 Gru ’17 - 10:53 am

Vilma, kaip džiaugiuosi! 🙂 Kūčiukus aš irgi kepu prieš pat Kūčias, kad ir kaip kartais norėtųsi jų paskanauti anksčiau 🙂 Bet jau ir Kūčios greitai, labai greitai!

Reply
Kristi 12 Gru ’17 - 10:34 pm

nu jau as tai esu apakus,kaip ten tas proto bokstas pasireiske.jeigu jau toks geras kulinaras,tai tegul eina i virejus 5 zvaigzduciu viesbuty,tai netures laiko tokiom savo nesamonems rasyti.

Reply
Asta 17 Gru ’17 - 10:53 am

Labai pralinksminot dėl virėjo 🙂 o kuciukusms jau bandysim kepti šiandien. Tik kiek pastebėjau, visi jų receptai panašūs. Labai tikiuosi, kad gausis minkšti!

Reply
Asta 18 Gru ’17 - 9:30 pm

Asta, labai smalsu, kaip pavyko kūčiukai? 🙂 Jei tik neperkepami, jie tikrai yra minkšti!

Reply
Indre 16 Gru ’17 - 8:33 pm

Kiek mazdaug laiko reikia laikyti uzdengta tesla?

Reply
Asta 17 Gru ’17 - 8:46 am

Indre, apie valandą, kol tešla pakils 🙂

Reply
Indre 19 Gru ’17 - 7:31 pm

Iskepiau, gavosi tobuli, bet po valandeles jau pasidare labai kieti 🙁 ka galejau padaryti ne taip? :((

Reply
Donata 21 Gru ’17 - 5:37 pm

Labas,
ir aš šiandien išbandžiau receptą, skanu 🙂 bet kieti kaip reikiant 🙁

Reply
Asta 22 Gru ’17 - 10:36 am

Indre, Donata, manau, kad galbūt jūs tiesiog šiek tiek perkepėte kūčiukus? Viena minutė yra pakankama, kad kūčiukai iš minkštų taptų kieti. Aš juos iš orkaitės traukiu vos pradėjusius gelsti – ir jie tikrai būna minkšti! 🙂

Vilma 12 Gru ’18 - 6:02 pm

Atvesusius dedu i maiseli ir buna mnkstuciai 🙂

Monica 17 Gru ’17 - 11:17 am

Laaabai skanus kuciukai!!! Aciu!
Graziu Svenciu?☃️?

Reply
Asta 18 Gru ’17 - 9:29 pm

Monica, ačiū! Jums taip pat gražių švenčių! 🙂

Reply
Vilma 17 Gru ’17 - 12:13 pm

Na ka, siandien pas mane vyks siu kuciuku kepimo procesas 🙂 Turbut geresnio recepto ir buti negali 🙂

Reply
Asta 18 Gru ’17 - 9:30 pm

Vilma, nuostabiai gera girdėti! 🙂 Skanių Jums kūčiukų, puikių artėjančių švenčių!

Reply
Kristina 19 Gru ’17 - 1:14 pm

O aš norėčiau paklausti, kur pirkote stiklinę vazą , į kurią sudėti kūčiukai? 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’17 - 2:01 pm

Kristina, tiesą sakant, prieš keletą metų ją gavau dovanų, įtariu, kad ji galėtų būti iš parduotuvės „Bohemia”, vėliau tokią pat ar bent jau labai panašią ten mačiau. Tik štai, jau praėjo sauja metų, abejoju, ar per tą laiką nebus pasikeitęs asortimentas 🙂

Reply
Kristina 21 Gru ’17 - 1:16 pm

ačiū

Reply
Vitalija 23 Gru ’17 - 7:47 pm

Labai skanus kuciukai.Mano mazieji padauzos suvalge net nesulauke kuciu ;)) kepsime dar ;)aciu uz puiku recepta.Gamyba labai lengva.Gaunasi puikus minksti.Linksmu svenciu 😉

Reply
Asta 23 Gru ’17 - 7:48 pm

Vitalija, labai smagu girdėti, džiaugiuosi! 🙂 Linksmų, gražių, jaukių švenčių ir Jums! 🙂

Reply
Gintare 23 Gru ’17 - 8:01 pm

Labai skanus. Tikrai puikus receptas.

Reply
Asta 30 Gru ’17 - 5:11 pm

Ačiū, Gintare, džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko! 🙂

Reply
Rasa 15 Gru ’18 - 4:33 pm

Ačiū p.Astai už lengva puikių kūčiukų receptą. Ir „tikri kūčiukai” komentaras su labai gerom įžvalgom. Kepiau pagal Astos receptą, kurį paįvairinau druska, mažiau cukraus. O tešlą tampiau ir lanksčiau 🙂 išėjo puikūs vaiiystės skonio ir išvaizdos kūčiukai. Tik, iš karto reikia mažiausiai iš 1kg miltų kepti. Dabar antrą reisą darysiu iš 1 kg. Visiems jaukių švenčių ir lengvo pasiruošimo joms 🙂

Reply
Asta 16 Gru ’18 - 8:55 am

Rasa, ačiū už komentarą, džiaugiuosi, kad puikiai pavyko! 🙂 Jaukių ir stebuklingų artėjančių švenčių!

Reply
Sandra 16 Gru ’18 - 5:13 pm

Ačiū Jums už puikų recepta:) pirmąjį karta padauginau turbut miltu nes buvo ganetinai kieti. Antrąjį kartą pavyko puikiai????

Reply
Asta 16 Gru ’18 - 9:47 pm

Sandra, labai džiaugiuosi girdėdama, ačiū, kad dalijatės įspūdžiais! 🙂

Reply
Inga 24 Gru ’18 - 10:46 am

Ačiū už puikų receptą. Kūčiukai gavosi minkšti ir labai skanūs. Gražių Jums Švenčių! ????

Reply
Asta 24 Gru ’18 - 12:46 pm

Ačiū Jums, džiaugiuosi girdėdama! Jums taip pat nuostabių švenčių! 🙂

Reply
Inga 29 Gru ’18 - 7:29 am

Esu nemažai išbandžiusi receptų Kūčiukams, šitas nerealiai superinis. Viskas, ilgam šitas receptas apsigyvens mano kepimuose. Ačiū.

Reply
Asta 31 Gru ’18 - 1:10 am

Inga, gera girdėti, ačiū! 🙂

Reply
Vilma 21 Gru ’19 - 9:31 am

Sveiki, su artejanciom sventem Jus 🙂 O as jau kelinti metai is eiles, naudojuosi siuo receptu ir einu ruosti tesla 🙂

Reply
Asta 22 Gru ’19 - 3:29 pm

Vilma, labai džiaugiuosi, puikių kūčiukų ir nuostabių artėjančių švenčių!

Reply
Aistė 22 Gru ’19 - 3:17 pm

Tokie, kokių visada norėjau! Super, negaliu atsidžiaugti, kai pavyksta iš pirmo karto 🙂

Reply
Asta 22 Gru ’19 - 3:29 pm

Aiste, labai džiaugiuosi girdėdama! Nuostabių švenčių! 🙂

Reply
Aurelija 23 Gru ’19 - 5:59 pm

Kūčiukai tiesiog nuostabūs. Iš išorės traškūs, o viduj minkšti. Kvepia visi namai. Aš tik mažiau cukraus dėjau, nes mes beveik nenaudojam cukraus. Bet tikrai labai puikus receptas.

Reply
Asta 26 Sau ’20 - 3:53 pm

Aurelija, labai ačiū, labai džiaugiuosi, kad puikiai pavyko ir patiko 🙂

Reply
Skaistė 7 Gru ’20 - 12:19 pm

Patys skaniausi kūčiukai! Traškūs išorėje ir minkšti viduje.. Tik kaip Rasa rašė, gaminti reikia iš 1kg miltų :)))

Reply
Kristina 18 Gru ’20 - 1:48 pm

Sakykite, o aliejus svarbu koks, ar gali būti šalto spaudimo alyvuogių aliejus, ar reikia neutralaus?

Reply
Asta 19 Gru ’20 - 10:44 am

Kristina, rekomenduočiau neutralų 🙂

Reply
Kristina 20 Gru ’20 - 3:30 pm

Ypatingai dėkoju už šių kūčiukų receptą! Pirmą kartą gyvenime valgiau tokiu skanius kūčiukus! Minkštučiukai, skanučiukai! Tiesa, su sausom mielėm tai daugiau nežaisiu, nu jau kelintą kartą mane paveda, tad išpyliau pirmąjį skystį su mielėm ir antrą jau dariau su skystom mielėm, džiaugiuosi, kad buvo atitikmenys parašyti. Ir cukraus turbūt nusukau apie 2 gal 3šaukštus. Visa kita kaip receptūroje, Tikrai nuostabūs kūčiukai gavosi. Tikuosi liks pačioms kūčioms, nes dara keturios dienos iki jų, o keliau 1.5 normos. Einu patikimai receptą išsisaugoti, kitiems metams 🙂

Reply
Jurgita 22 Gru ’20 - 10:40 am

Pritariu, kad tradiciniai kūčiukai yra be cukraus, nesaldūs. Taip kepdavo močiutė, mama, tokius kepu ir aš.

Reply
Svetlana 23 Gru ’20 - 8:23 pm

Labas vakaras. Sakykit prašau, ar pavyktų kūčiūkai be mielių?

Reply
Asta 24 Gru ’20 - 11:45 am

Svetlana, apgailestauju, negaliu atsakyti, nes niekad neteko tokių kepti 🙂

Reply
Alma 9 Gru ’21 - 7:34 am

Kiekvienais metais, kai reikia kepti kūčiukus, ieškau kokio nors recepto. Neturiu savo, kur galėčiau kepti kasmet. Tikrai, niekada nebuvau patenkinta 100% nė vienu receptu. Šiais metais radau Jūsų receptą. Pamėginau. Kepiau dvigubą porciją, nes šeima didelė. Esu labai patenkinta. Gavosi tokie, kokius Jūs ir aprašėte – iš viršaus traškūs, o viduj minkštučiai, kaip mažos bulkutės. Išsisaugojau receptą ir kepsiu dabar kasmet. Labai Jums dėkoju. Ačiū

Reply
Aldona 20 Gru ’21 - 7:17 pm

Kepdavau visuomet be recepto ir buvo gerai,bet norėjosi išbandyti…..viskas puikiai gavosi,bet man buvo per mažai cukraus, norėtųsi saldesniu. Tokia galimybę numaciau,kadangi šaukštas šaukštui nelygu…

Reply
Rūta 22 Gru ’21 - 1:03 pm

Ačiū už receptą, idealūs kūčiukai !!! Vienas – , per mažai tešlos. Ištraukus iš orkaitės pirmą skardą, dingo, nespėjus atsušti. Po pietų minkysime antrą tešlą, šį kartą dvigubą 😊🎄⭐️

Reply
Ernesta 11 Gru ’22 - 6:39 pm

Na toooobuli kuciukai. Aguonu neturejau, tai cinamonu pabarsciau 🙂 Kaimynai ir vyrukas buvo labai patenkinti. Kita karta matyt teks kepti dviguba porcija, 🙂 idomu ar beliks kazkiek kitai dienai paragaut 😀 Aciu uz skanu recepta!

Reply
Asta 12 Gru ’22 - 9:51 pm

Ernesta, ačiū Jums, kad pasidalinote įspūdžiais, labai džiaugiuosi, kad kūčiukai pavyko ir patiko! 💛

Reply
Gabi 18 Gru ’22 - 11:18 am

iskepiau vakar.Supper receptelis. kepiau dviguba kieki deka komentaru,bet noriu pasidalinti savo klaida , idejau keliais saukstais maziau cukraus,tiesiog ranka sustojo ir pamaniau nesuklysiu .Deja suklydau. Kas meksta saldesnius kuciukus butent tiek ir dekit kiek recepte . Jie tikrai nera per saldus ,kuciukai isties to pacio tikriausio skonio ir aciu Astutei uz patarimus kepant. Mes tik 3yse ,bet teko slepti kuciukus,nes nebeturesiu laiko ju daugiau prikept o dubenelio turis mazejo akimirksniu :)))) Aciu Astute , jusu receptas jau puikuojasi mano virtuves uzrasuose „Astos kuciukai”. nebereikia jokiu skanesniu . Graziu svenciu Jums .

Reply
Asta 18 Gru ’22 - 1:10 pm

Sveiki! Labai džiaugiuosi, jog kūčiukai pavyko ir patiko, esu dėkinga už visus gražius žodžius. Jaukių, šviesių ir gražių artėjančių švenčių! 💛

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų