Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ PASAKOS

Kūčiukai

parašė Asta 20 Gru ’14
Kūčiukai

„Let the magic begin!“. Išpakavusi siuntinį, tokius žodžius perskaičiau ant mėlyno kalėdinio atviruko. Nusišypsojau ir širdyje pasidarė taip gera… Gera gauti siuntinius iš toli gyvenančių pasiilgtų draugų. Gera juose rasti mažas mielas dovanėles. Gera skaityti sveikinimus. Gera suprasti, kad dabar jau tikrai tikrai atėjo tas metas, kai… prasideda magija.

Visada sakiau, kad Kalėdų laukimas man bene magiškesnis laikas nei pačios šventės, kai galiausiai jos ateina ir visi stalai yra nukraunami šimtais valgių. Iki švenčių toji magija slepiasi visai kituose dalykuose: dovanų popieriaus šiugždėjime, įjungtų lempelių mirgėjime, kepamų meduolių aromatuose, degančių kvapnių žvakių liepsnelėse, tyliame širdyje rusenančiame laukime.

Dabar jau laukti liko visai nebedaug. Kelios kvepiančios, skanios, Kalėdų jausmo ir minčių pripildytos dienos. Dienos, kai norisi plačiau šypsotis, kalbėti gražesnius žodžius ir daryti geresnius darbus nei paprastai. Dienos, kai mažose akimirkose lengva sugauti mažus stebuklus…

Kūčiukai (6)Kūčiukai (4)Kūčiukai (3)

Skonis: 10/10. Tikri, teisingi ir labai gardūs traškūs kūčiukai, kuriuos kepu jau eilę metų. Mums tokie patinka – skanu juos Kūčių vakarą valgyti su aguonpieniu, skanu triaukšti ir prieš ar po švenčių tiesiog kaip žiemos užkandį.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Prieš keturis metus šių kūčiukų receptą publikavau štai čia.

Kūčiukai (2)

Kūčiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 4 skardos mažų kūčiukų Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

10 g šviežių mielių
6 valg. š. cukraus
180 – 200 ml šilto vandens
450 g miltų
3 valg. š. aguonų
1/2 arb. š. druskos
2 valg. š. aliejaus

GAMINIMO EIGA

1. Nedideliame dubenėlyje šviežias mieles ištrinkite su cukrumi iki vientisos masės, kol masė šiek tiek suputos. Atidėkite į šalį.
2. Į didelį dubenį supilkite šiltą vandenį, į jį suberkite pusę išsijotų miltų (225 g) ir sudėkite mielių ir cukraus mišinį. Išmaišykite iki vientisos masės. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 30 minučių, kol masė pakils.
3. Masei pakilus, suberkite likusius išsijotus miltus, aguonas, druską ir supilkite aliejų. Išminkykite vientisą tešlą. Dėkite ją į trupučiu aliejaus išteptą dubenį, uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie valandą, kol tešlos tūris padidės dvigubai.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC temperatūros. Pasiruoškite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo skardas.
5. Gnybkite po nedidelį gabalėlį pakilusios tešlos ir suformuokite plonus (ne storesnius nei pirštas) volelius. Supjaustykite juos mažais gabalėliais ir suberkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Stenkitės, kad kūčiukai nesiliestų.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol kūčiukai taps gražiai auksinės spalvos.

Kūčiukai (5)

aguonosKalėdoskūčiukaimielės
14 komentarai
16
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žemės riešutų sviesto sausainėliai
kitas įrašas
Tortas „Juodasis miškas“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Imbieriniai sausainiai

Mielinė pynė su kreminiu sūriu ir aguonomis

PASIILGAU // Graikiško jogurto keksas su spanguolėmis

Naujametinis užkandžių vainikas

Kūčiukai

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Sūrio – brownie tortas

Biscotti su šokoladu ir migdolais

Braškiniai ir citrininiai kvadratėliai

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Šokoladiniai putėsiai

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Imbierinis sirupas kavai

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

14 komentarai

Klausimas 20 Gru ’14 - 4:39 pm

Laba diena. Nežinau, gal tiesiog pražioplinau, bet nerandu kurioje vietoje galiausiai reikia supilti mieles?

Reply
Labas 20 Gru ’14 - 5:32 pm

Noreciau pasitikslinti ar silta vandeni ir miltus sumaisant reikia ipilti ir mieles?nes 2. neraso kad reikia supilt mieles…Aciu uz patikslinima 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’14 - 7:04 pm

Atsiprašau už klaidą, likusią recepte – ji jau pataisyta. Mieles kartu su pirma miltų dalimi reikia dėti į šiltą vandenį 🙂

Reply
Labas 20 Gru ’14 - 10:19 pm

Aciu,butinai pabandysiu 🙂 ps.ar jie gaunasi traskus ar minksti? ka patartumet kad gautusi viduj minksti?

Reply
Asta 21 Gru ’14 - 10:53 am

Šie yra iš tų traškiųjų 🙂 Jei norite minkštesnių, kepkite aukštesnėje temperatūroje (200 C) šiek tiek trumpesnį laiką, kol taps gražiai auksinės spalvos 🙂

Reply
Labas 21 Gru ’14 - 1:12 pm

Viskas aisku 🙂 Daugiau klausimu nebeturiu 😀 Linksmu svenciu Jums,labai geru receptuku cia randu,ypac musu seimos karaliu karalius Rafelo tortas 😀 !!! Ilgu metu sauletai virtuvei <3

Reply
Labas 22 Gru ’14 - 12:08 pm

3.punkta irgi pataisykit;) kelis kartus pakartojate „aguonas” 🙂

Reply
Asta 23 Gru ’14 - 5:05 am

Ačiū, jau pataisiau 🙂

Dėkui už linkėjimus, siunčiu juos ir atgal: gražių, jaukių ir skanių švenčių! 🙂

Reply
Justė 22 Gru ’14 - 1:37 pm

O kiek reikėtų naudoti sausų mielių?

Reply
ooo 22 Gru ’14 - 4:22 pm

O kiek reikėtu dėti sausų mielių?

Reply
Asta 23 Gru ’14 - 5:06 am

21 g šviežių mielių atitinka 7 g sausų mielių 😉

Reply
Vaida 7 Gru ’18 - 1:20 pm

Norejau traskiu kuciuku, bet man jie gavosi minksti ir kepant 180 laipsniu temparaturoje. Asta, gal jus su ventilatorium orkaites rezima nustatot?

Reply
Asta 8 Gru ’18 - 11:41 pm

Vaida, taip, kepu su ventiliatoriumi 🙂 Bet su kūčiukais yra dar viena labai paprasta taisyklė – pakepkite juos dar papildomą minutę ar dvi, ir jie taps jau kur kas traškesni 😉

Reply
Kamile 22 Gru ’19 - 5:58 pm

Sveiki,norejau pasiteirauti ar sutrinant sviezias mieles su cukrumi, cukraus visa kieki reikia supilti? Nes man nesigauna vientisa mase ir nesuputoja, jei visa cukraus kieki panaudoju… Ačiū uz atsakymą!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų