Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Pavlova su maskarponės kremu ir uogomis

parašė Asta 11 Bir ’21
Pavlova su maskarponės kremu ir uogomis

Ėmė ir atėjo. Per vieną dieną, o gal pernakt, kartu su perverstu kalendoriaus lapeliu. Vasara! Pilna saulės ir šiltų jos spindulių, pilna gyvybės, laisvės ir mažų bei didelių planų.

Dar paskutinėmis pavasario dienomis planuotės puslapio kraštelyje susirašiau vasaros norų sąrašą. Išsimaudyti ežere, išsiruošti į ilgą žygį, aplankyti jūrą, pusryčiauti terasoje, pasivėžinti dviračiais… iškepti pavlovą su glėbiais spalvingų uogų.

Pažiūrėsim, kiek ir ko ši vasara atneš; nuojautą turiu gerą, šypt. Kaip gi galėtų būti kitaip, kai jau pirmą vasaros savaitgalį pradėjom su puikiąja pavlova – savaitgalių dar liko daug, išbandykit ir jūs!

Pavlova visai pelnytai galėtų būti tituluojama vasaros desertu. Lengva, sutirpstanti burnoje, labai saldi, tačiau pagardinta švelniu maskarponės kremu ir gaiviomis šviežiomis uogomis. Kažkokiu būdu šie trys skoniai – saldus morenginis krepšelis, kremas, uogos – susijungia į tobulą visumą. Vienas mažas kąsnelis, ir apsąla širdis. Ir nuo saldumo, ir iš laimės, žinoma.

Šį morenginį skanėstą paruošti visai paprasta – tereikės šiek tiek laiko ir kantrybės. Jų prireiks, kai plaksite kiaušinių baltymus (net nemėginkite sutaupyti brangių minučių – juos išplakti reikia nepriekaištingai!), ir kai lėtai porą valandų džiovinsite jau suformuotą morenginį krepšelį orkaitėje. Nieko tokio, nes per tą laiką galėsite paskaityti knygą, sutvarkyti namus, pasideginti ar parašyti laišką draugui. Tuomet beliks greitai suplakti kremą, po tekančiu vandeniu nuplauti ir nusausinti uogas. Viską gražiai sudėlioti ir…

Štai, savaitgalio desertas! Svaiginančiai saldus ir labai skanus!

Pavlovą paruošiau drauge su „Dr. Oetker Lietuva“ – mano virtuvėje visad yra šio prekės ženklo kukurūzų krakmolo ir vanilės. Šaukštelis kukurūzų krakmolo suteiks pavlovai nuostabią tekstūrą (išorėje ji liks traški, o viduje – minkšta ir zefyriška), o vanilė – malonaus aromato.

Pavlova su maskarponės kremu ir uogomis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 2 val. 30 min.

INGREDIENTAI

Pavlovai:
4 kiaušinių baltymų
1 ¼ stiklinės (250 g) cukraus
1 arb. š. „Dr. Oetker“ vanilinio cukraus
1 arb. š. „Dr. Oetker“ kukurūzų krakmolo
1 arb. š. baltojo vyno (ar obuolių) acto

Kremui:
125 g maskarponės
¼ stiklinės (30 g) miltelinio cukraus
½ arb. š. „Dr. Oetker“ vanilinio cukraus
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės

Viršui:
mėgstamų uogų ir vaisių (braškių, aviečių, šilauogių, trešnių, kivių)
šviežių mėtų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite morenginį krepšelį. Orkaitę įkaitinkite iki 120 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be ventiliatoriaus). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ant kurio pieštuku nusibrėžkite apie 20 cm skersmens apskritimą.
2. Į visiškai švarų, gerai nusausintą dubenį sudėkite švariai nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus. Plakite elektriniu plaktuvu, kol baltymai suputos, pabals. Toliau plakdami, berkite po šaukštą cukraus, sumaišyto su vaniliniu cukrumi, po kiekvieno šaukšto gerai išplakdami, kol cukrus ištirps (vieną šaukštą plakite apie minutę, tuomet berkite kitą). Taip pamažu subėrę į baltymus visą cukrų, plakite dar šiek tiek, kol baltymų masė bus labai tvirta ir blizgi, o cukrus bus visiškai ištirpęs.
3. Į dubenį su gerai išplaktais baltymais dėkite šaukštelį baltojo vyno (arba obuolių) acto ir šaukštelį kukurūzų krakmolo. Išplakite, kol tolygiai įsimaišys į baltymus. Apvertus dubenį su baltymais, gerai išplakti baltymai turi tvirtai laikytis dubenyje ir neiškristi.
4. Paruoštą masę sukrėskite ant kepimo popieriaus, paskirstykite nusipiešto apskritimo ribose, šaukštu ar mentele suformuokite morenginį krepšelį.
5. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 100 ᵒC ir džiovinkite dar 2 valandas.
6. Prieš ruošdami kremą, atvėsinkite.

7. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite miltelinį cukrų, supilkite vanilinį cukrų. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Neperplakite. Toliau lėtai plakdami, po truputį supilkite riebią grietinėlę. Turite gauti vientisos konsistencijos tirštą kremą.

8. Patiekite. Atvėsusio morenginio krepšelio viršų dosniai aptepkite išplaktu maskarponės kremu. Ant viršaus išdėliokite uogas ir vaisius, papuoškite šviežių mėtų šakelėmis.
9. Patiekite iš karto, kol morenginis krepšelis dar traškus, o uogos nespėjo išskirti savo sulčių – iš karto patiekta pavlova yra pati gardžiausia.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetkerlietuva

avietėsbraškėsdesertasgrietinėlėkiaušiniaikukurūzų krakmolasmaskarponėmorengaspavlovasaldumynaišilauogėstortastrešnėsuogosvanilinis cukrus
2 komentarai
12
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis ir rabarbarais
kitas įrašas
Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Braškinis tiramisu

ŽMONĖS YRA DOVANA // Karamelinis maskarponės tortas

Citrininis sūrio tortas su aguonomis

Meksikietiškas „Tres Leches“ pyragas su maskaronės kremu ir...

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas

Rudeniniai sausainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Grikių sriuba su vištiena

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Obuoliniai varškėčiai

REKLAMA

GĖRIMAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Saldžios dovanos Mamai

Nealkoholinis karštas vynas

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

Naujametinis užkandžių vainikas

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Prancūziškas batonas (Baguette)

2 komentarai

Karolina 27 Bal ’22 - 4:56 pm

Sveika, miela Asta!
Ar galiu pasiruošti morengo pagrindą šiandien, t.y. trečiadienį, nors gimtadienio šventė šeštadienį? Ar išlauks ir bus toks pat skanus ar geriau nerizikuoti?

Reply
Asta 28 Bal ’22 - 5:10 am

Sveiki, Karolina! Jei morengą laikysite visiškai sausai / sandariai, nieko neturėtų atsitikti 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų