Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Pavlova su maskarponės kremu ir uogomis

parašė Asta 11 Bir ’21
Pavlova su maskarponės kremu ir uogomis

Ėmė ir atėjo. Per vieną dieną, o gal pernakt, kartu su perverstu kalendoriaus lapeliu. Vasara! Pilna saulės ir šiltų jos spindulių, pilna gyvybės, laisvės ir mažų bei didelių planų.

Dar paskutinėmis pavasario dienomis planuotės puslapio kraštelyje susirašiau vasaros norų sąrašą. Išsimaudyti ežere, išsiruošti į ilgą žygį, aplankyti jūrą, pusryčiauti terasoje, pasivėžinti dviračiais… iškepti pavlovą su glėbiais spalvingų uogų.

Pažiūrėsim, kiek ir ko ši vasara atneš; nuojautą turiu gerą, šypt. Kaip gi galėtų būti kitaip, kai jau pirmą vasaros savaitgalį pradėjom su puikiąja pavlova – savaitgalių dar liko daug, išbandykit ir jūs!

Pavlova visai pelnytai galėtų būti tituluojama vasaros desertu. Lengva, sutirpstanti burnoje, labai saldi, tačiau pagardinta švelniu maskarponės kremu ir gaiviomis šviežiomis uogomis. Kažkokiu būdu šie trys skoniai – saldus morenginis krepšelis, kremas, uogos – susijungia į tobulą visumą. Vienas mažas kąsnelis, ir apsąla širdis. Ir nuo saldumo, ir iš laimės, žinoma.

Šį morenginį skanėstą paruošti visai paprasta – tereikės šiek tiek laiko ir kantrybės. Jų prireiks, kai plaksite kiaušinių baltymus (net nemėginkite sutaupyti brangių minučių – juos išplakti reikia nepriekaištingai!), ir kai lėtai porą valandų džiovinsite jau suformuotą morenginį krepšelį orkaitėje. Nieko tokio, nes per tą laiką galėsite paskaityti knygą, sutvarkyti namus, pasideginti ar parašyti laišką draugui. Tuomet beliks greitai suplakti kremą, po tekančiu vandeniu nuplauti ir nusausinti uogas. Viską gražiai sudėlioti ir…

Štai, savaitgalio desertas! Svaiginančiai saldus ir labai skanus!

Pavlovą paruošiau drauge su „Dr. Oetker Lietuva“ – mano virtuvėje visad yra šio prekės ženklo kukurūzų krakmolo ir vanilės. Šaukštelis kukurūzų krakmolo suteiks pavlovai nuostabią tekstūrą (išorėje ji liks traški, o viduje – minkšta ir zefyriška), o vanilė – malonaus aromato.

Pavlova su maskarponės kremu ir uogomis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 2 val. 30 min.

INGREDIENTAI

Pavlovai:
4 kiaušinių baltymų
1 ¼ stiklinės (250 g) cukraus
1 arb. š. „Dr. Oetker“ vanilinio cukraus
1 arb. š. „Dr. Oetker“ kukurūzų krakmolo
1 arb. š. baltojo vyno (ar obuolių) acto

Kremui:
125 g maskarponės
¼ stiklinės (30 g) miltelinio cukraus
½ arb. š. „Dr. Oetker“ vanilinio cukraus
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės

Viršui:
mėgstamų uogų ir vaisių (braškių, aviečių, šilauogių, trešnių, kivių)
šviežių mėtų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite morenginį krepšelį. Orkaitę įkaitinkite iki 120 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be ventiliatoriaus). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ant kurio pieštuku nusibrėžkite apie 20 cm skersmens apskritimą.
2. Į visiškai švarų, gerai nusausintą dubenį sudėkite švariai nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus. Plakite elektriniu plaktuvu, kol baltymai suputos, pabals. Toliau plakdami, berkite po šaukštą cukraus, sumaišyto su vaniliniu cukrumi, po kiekvieno šaukšto gerai išplakdami, kol cukrus ištirps (vieną šaukštą plakite apie minutę, tuomet berkite kitą). Taip pamažu subėrę į baltymus visą cukrų, plakite dar šiek tiek, kol baltymų masė bus labai tvirta ir blizgi, o cukrus bus visiškai ištirpęs.
3. Į dubenį su gerai išplaktais baltymais dėkite šaukštelį baltojo vyno (arba obuolių) acto ir šaukštelį kukurūzų krakmolo. Išplakite, kol tolygiai įsimaišys į baltymus. Apvertus dubenį su baltymais, gerai išplakti baltymai turi tvirtai laikytis dubenyje ir neiškristi.
4. Paruoštą masę sukrėskite ant kepimo popieriaus, paskirstykite nusipiešto apskritimo ribose, šaukštu ar mentele suformuokite morenginį krepšelį.
5. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 100 ᵒC ir džiovinkite dar 2 valandas.
6. Prieš ruošdami kremą, atvėsinkite.

7. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite miltelinį cukrų, supilkite vanilinį cukrų. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Neperplakite. Toliau lėtai plakdami, po truputį supilkite riebią grietinėlę. Turite gauti vientisos konsistencijos tirštą kremą.

8. Patiekite. Atvėsusio morenginio krepšelio viršų dosniai aptepkite išplaktu maskarponės kremu. Ant viršaus išdėliokite uogas ir vaisius, papuoškite šviežių mėtų šakelėmis.
9. Patiekite iš karto, kol morenginis krepšelis dar traškus, o uogos nespėjo išskirti savo sulčių – iš karto patiekta pavlova yra pati gardžiausia.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetkerlietuva

avietėsbraškėsdesertasgrietinėlėkiaušiniaikukurūzų krakmolasmaskarponėmorengaspavlovasaldumynaišilauogėstortastrešnėsuogosvanilinis cukrus
2 komentarai
21
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis ir rabarbarais
kitas įrašas
Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Skaniausi kalėdiniai meduoliai

„Juodojo miško“ pyragėliai

Kalėdiniai šokoladiniai keksiukai – eglutės

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais...

Aviečių putėsiai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas „Juodasis Princas”

Moliūginės kavos sūrio pyragas

Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais

Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu

Mielinė cinamoninė plėšoma duonelė su migdolais

Varškės pyragas su šilauogėmis ir trupiniais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pernakt brinkinta avižinė košė su riešutų kremu ir...

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Halumio, vištienos ir cukinijų iešmeliai

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Bulvių ir varškės blynai

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

Trinta burokėlių sriuba

2 komentarai

Karolina 27 Bal ’22 - 4:56 pm

Sveika, miela Asta!
Ar galiu pasiruošti morengo pagrindą šiandien, t.y. trečiadienį, nors gimtadienio šventė šeštadienį? Ar išlauks ir bus toks pat skanus ar geriau nerizikuoti?

Reply
Asta 28 Bal ’22 - 5:10 am

Sveiki, Karolina! Jei morengą laikysite visiškai sausai / sandariai, nieko neturėtų atsitikti 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų