Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

KALĖDŲ PASAKOSSALDUMYNAISausainiaiVALGOMOS DOVANOS

Saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su spanguolėmis ir pistacijomis

parašė Asta 22 Gru ’18
Saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su spanguolėmis ir pistacijomis

Pabudau kaip niekad anksti, o gal nė dorai nemiegojau. Jaudulys.

Išgeriu paskutinius gurkšnius kavos ir už kelių minučių išvažiuosime į pirmąją savo mugę. Jis sukalė gražiausią stendą-namelį, o aš į atvirukus surašiau receptus. Mes jaudinomės tiek laiko ir taip stipriai, kad, tikiu, viskas turi pavykti puikiai.

Iš šią akimirką, jei per stebuklą dar nežinote savo savaitgalio plano, aš Jums turiu net du pasiūlymus. Pirma, užsukit į „Žalgirio areną“ pasilabinti ir apsikeist šypsenomis. Arba – antras pasiūlymas irgi ne mažiau puikus – skirkite truputį laiko mažiems stebuklams, gimstantiems virtuvėje. Vis kalbu ir kalbu apie tas valgomas dovanas, bet juk jomis pagardintos dovanos tikrai tampa dar mielesnės, tiesa?

Todėl dabar, iki Kalėdų likus vos 3 dienoms, dar viena skani idėja. Šie saldūs itališki džiūvėsėliai, švelniai vadinami cantucci, yra tokie puikūs, kad tiesiog negaliu nepasidalinti ir tinklaraštyje, savo saulėtoje virtuvėje. Džiūvėsėliams iškepti pakaks valandėlės, o ragaujančių širdys, neabejoju, džiaugsis kur kas ilgiau!

Kad ir kaip nuspręstumėte praleisti šį paskutinį prieššventinį savaitgalį, pasirūpinkite, kad tai būtų malonus ir džiugus laikas. Tai yra svarbiausia – Kalėdos ir jų laukimas turi būti… džiaugsmas!

 Cantucci su pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis

 Cantucci su pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis

 Cantucci su pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis

 Cantucci su pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis

Saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su spanguolėmis ir pistacijomis

Atsispausdinti
Porcijos: apie 60 mažų džiūvėsėlių Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
2 didelių kiaušinių
2 stiklinių (280 g) „Kauno grūdų“ kvietinių miltų „Ekstra“
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
1 stiklinės (100 g) lukštentų pistacijų riešutų
½ stiklinės (60 g) džiovintų spanguolių
1 apelsino nutarkuotos žievelės

1 kiaušinio aptepimui

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.
2. Į didelį dubenį suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės. Suberkite miltus, kepimo miltus ir druską. Išmaišykite.
3. Suberkite riešutus, spanguoles ir nutarkuotą apelsino žievelę. Išmaišykite ir išminkykite pakankamai kietą tešlą, kad visi priedai tolygiai pasiskirstytų tešloje.
4. Perkelkite tešlą ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Padalinkite į dvi lygias dalis, dar paminkykite ir iš kiekvienos suformuokite po maždaug 30 cm ilgio ploną ritinėlį.
5. Perkelkite šiuos du ritinėlius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Plonai aptepkite plaktu kiaušiniu.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Tuomet išimkite iš orkaitės ir leiskite kelias minutes atvėsti. Perkelkite ant pjaustymo lentelės ir labai aštriu peiliu ritinėlius supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis.
7. Riekeles suguldykite atgal ant kepimo popieriaus. Kepkite 10 minučių, tuomet trumpam išimkite kepimo skardą iš orkaitės, apverskite riekeles kita puse ir kepkite dar 10 minučių.
8. Iškepusius saldžius džiūvėsėlius atvėsinkite ir ragaukite arba pakuokite kaip saldžias šventines dovanas.

Sukūriau šį receptą su „Kauno grūdais“; gal jau matėte jų puslapyje, kur kiekvieną savaitę vis sušmėžuoja mano veidas? Štai ČIA.

 Cantucci su pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis

apelsinaidesertasKalėdospistacijossaldumynaisausainiaispanguolėsvalgomos dovanos
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais
kitas įrašas
Imbierinis sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas “Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

Morkų pyragas be glitimo

Pyragas su švelniu varškės įdaru

Juodai balti brownie kvadratėliai

Karamelinis tortas su maskarpone ir obuoliais

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Braškinis pieno kokteilis

Kreminis airiško viskio likeris

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Saldžios dovanos Mamai

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Mieliniai riestainėliai

Kakaviniai keksiukai su rikota

TIKRASIS STEBUKLAS // Morkų pyrago sūrio tortas

Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Tortas “Mėnulis”

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 5

    Jogurtinis braškių ir želė tortas

    3 Bir ’22
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas

    30 Bir ’22
  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (549)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (98)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų