Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

parašė Asta 18 Bir ’13
Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

Sakyčiau, kad lengvai išprotėjau. Per paskutinę savaitę atšventusi šešis gimtadienius, apraudojusi praleistus Tinklaraštininkų dieną ir pikniką, vėl nenoromis išlydėjusi savo žmogų į tolimą kelią, ėmiau… tvarkytis. Namus, spintas ir spinteles, giliausius užkaborius. Nepatikėsite, koks fantastiškas malonumas yra sukrauti visą nemažo stalčiaus turinį tiesiai į šiukšlių maišą, suvokus, kad to stalčiaus nebuvau atidariusi bent porą metų. Kažin, ar atidarysiu per ateinančius du? Tai ar man reikia šitų daiktų, kurių egzistavimą esu pamiršus, o dabar, pažvelgusi į juos, suvokiu, kad… nebepatinka. Nebe mano.

Štai taip po truputį per porą dienų iš vieno kambario išgyvendinau keturis didelius žalius maišus šlamšto. Ir pagaliau, atrodo, galiu įkvėpti oro! Galiu sėdėti prie stalo, dirbti ir nejausti to erzulio, kylančio dėl daiktų pertekliaus. Galų gale, ką gi, spintoje atsirado vietos naujai suknelei. Ir ji net galėtų turėti savo asmeninę pakabą!

Susitvarkius namus, atsiranda noras susitvarkyti ir dienas, gyvenimą. Įsipilti pusiau pilną stiklinę vandens ir ištrinti visus juodus atspalvius. Juk vasara. O, mergyt, pasiimk iš jos viską, ką gali! – ar kaip ten per tą reklamą sako? Nesvarbu, aš vis tiek pasiimsiu: gaudysiu saulės spindulius, šypsosiuos, saujom valgysiu žemuoges, kepsiu pyragus su braškėm, skaitysiu knygas, supsiuosi hamake leisiu laiką su mylimais ir artimais, kursiu rožinius ateities planus, fotografuosiu pūkinius debesis ir džiaugsiuosiu kiekvienu gėlės žiedu. Iš visos širdies.

Pasimerksiu bijūnų į mažą dailų kibirėlį, pakabinsiu šaukštelį braškių deserto ir džiaugsiuosi diena. Minute. Akimirka!

Štai tokia turi būti vasara. Taip? O, taip!

Skonis: 10/10. Sūrio tortų gerbėjai šiam desertui tikrai neliks abejingi. Desertas kreminis, tirpstantis burnoje, su puikiai jaučiamu braškių skoniu ir aromatu. Žinoma, naudodami lygiai tuos pačius produktus, galite paruošti ir standartinio dydžio nekeptą sūrio tortą (tik tuomet nepamirškite šaukštelio želatinos, kad būtumėte tikri dėl torto stabilumo), tačiau tokie nedideli desertai atrodo ir patraukliau, ir valgyti juos yra patogiau.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt.

Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 15 min. + 2 val. stingdinimas

INGREDIENTAI

Pagrindui:
¾ puodelio (150 g) šokoladinių sausainių
2 valg. š. (60 g) tirpinto sviesto

Kremui:
250 g kreminio sūrio
100 g cukraus
¾ puodelio (130 g) šviežių braškių
½ citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 puodelis (250 ml) riebios plakamosios grietinėlės

Papuošimui:
sauja šviežių braškių

GAMINIMO EIGA

Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į šešias stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.

Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinos sultis ir vanilės ekstraktą.

Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite riebią grietinėlę iki standžių putų. Išplaktą grietinėlę lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.

Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.

Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.

braškėsgrietinėlėkreminis sūrissaldumynaisausainiaisūrisuogosvanilė
13 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Graikiško jogurto tortas
kitas įrašas
Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais

Imbieriniai sausainiai su cukraus plutele

Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

Mielinė pynė su maskarponės ir citrinų kremo įdaru

Riešutinis brownie su kreminiu varškės sluoksneliu

Obuolių pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladinė cukinijų duonelė su riešutų sviestu

Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

Bandelės su aguonomis

Marmuriniai keksiukai

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Tiramisu blynų tortukai

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Varške įdaryti kepti obuoliai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

13 komentarai

Dalia, Septyni virtieniai 18 Bir ’13 - 4:44 pm

aha. Šitą imsiu.

Reply
Asta 19 Bir ’13 - 12:25 pm

Imk, Dalia, imk! 🙂 Ir nepamirški papasakot, kaip patiko 😉

Reply
Dalia 20 Bir ’13 - 8:54 am

Kokia graži nuotrauka su bijūnais… 🙂

Reply
Asta 26 Bir ’13 - 5:11 pm

Ačiū, Dalia! 🙂 Bijūnai – labai gražios gėlės, labai 🙂

Reply
aure 25 Bir ’13 - 5:28 am

dariau su miško žemuogėm, patiko : ) skanu. sotus, tik toks labai desertas:)) tad dabar planuojamas su graikišku jogurtu pyragiukas tas ;P ačiū už tokius laiku receptus : )

Reply
Asta 7 Lie ’13 - 7:16 pm

Aure, nėra už ką 🙂 Smagu būti laiku ir vietoje. Dar smagiau, kai išbandyti receptai skaitytojų nenuvilia ir dovanoja skanias akimirkas 🙂

Reply
Lina 9 Bal ’14 - 7:48 pm

Na panašu, kad šį skanų desertą sugadinau… 🙁 Dėjau rikotą (neįsigilinus), geriau būčiau maskarponės ar philadelfia sūrį naudojusi. Ir svarbiausia, paskubėjusi nusipirkau piemenėlio grietinėlės (iš norfos), tai ji tokiu mėšlu (atsiprašant) man atsidavė, net baisu… Viskas, daugiau naudosiu tik kokybiškus produktus ir atidžiau įsiskaitysiu į receptą, nes iš to skubėjimo tokių klaidų pridarau (bet iš jų ir mokausi… )

Reply
Asta 18 Bal ’14 - 5:41 am

Lina, tikra tiesa – kokybiški produktai yra gero ir skanaus gaminio pagrindas. Tikiu, kad kitą kartą desertas pavyks kuo puikiausiai 🙂

Reply
Doviluna 13 Bir ’14 - 7:51 am

Sveika 😉 labai smalsu išmėginti visus receptus tavo darytus, taip pat ir šitą! tik klausimas iškilo, kreminis suris tai philadelphia ? ar tai ir rikota tinka? 🙂

Reply
Asta 16 Bir ’14 - 6:20 pm

Kaip smagu girdėti! Tikiuosi, tikrai ne vieną receptą išbandysite (ir kad visi iki vieno patiks) 🙂
Taip, kreminis sūris yra „Philadelphia”. Tačiau galima naudoti ir maskarponę, ir rikotą, ir net kreminę varškę. Viskas priklauso nuo Jūsų skonio: naudokite tą, ką mėgstate labiausiai 🙂

Reply
Jurate 5 Bal ’17 - 5:06 am

Įžvalga i įžangą. Kazkam slamstas, o kazkam atradimas, atsakymas i poreiki. Niekad neismetu jau nereikalingu ar net atgyvenusiu daiktu, atiduodu skurstantiems ar i kokia labdara. Pastebejau tuos zmones, kurie tokie greiti atsikratyt daiktais, ismest, ir maistu svaistytis, tai jie turi pinigu, arba turbut turi pinigu, nes kitu atveju ivertintu, vertintu ir lengva ranka siaip sau neismestu. Atiduotu kitam. Aisku, turi turet laisva sirdi, but dosnus aukoti, neprisirist prie materijos, ka darysi, jei staiga koks tvanas, karas, ir turesi isties viska prarast, ir kas brangu tavo sirdziai. Bet tas metymas, svaistymas, poziuris, kad tai slamstas, rodo prabanga sau leista, prabanga savo viduje (kai iskepei pyraga, neisejo ir ji visa i siukliadeze, cia taip Beata elgiasi) ir neivertinima, kai per daug turi.

Reply
Agne 4 Kov ’20 - 6:25 pm

ar pirmas – sausainiu sluoksnis- turi buti kietas? Jis tapo kaip pluta, nelengvai paimama su sauksteliu. Ar pas jus gavosi minksta? o gal biri?

Reply
Asta 13 Kov ’20 - 10:13 am

Agne, pagrindas tikrai gaunasi tvirtas – mes, jei teisingai prisimenu, šį desertą valgėme šakute, taigi, atgnybti nebuvo sudėtinga 🙂 Bet iš tiesų šį pagrindą galima keisti ir minkštesniu, biskvitiniu, ar kitu mėgstamu; arba gaminti išvis be pagrindo.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų