Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

parašė Asta 15 Bir ’22
Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Kartais į saldžius sapnus kristi tiesiog smagiau, kai žinai, kokiais pusryčiais džiaugsiesi iš ryto. Chia pudingas – vienas iš keturių mėgstamiausių kasdienių mano pusryčių scenarijų (šalia skystai keptų kiaušinių, kapotų avižų košės ir granolos). Kartais verdu jį šiltą, kartais valgau šaltą. Vis skirtingi priedai leidžia pudingui keistis kartu su sezonais: jei rudenį su keptais cinamoniniais obuoliais, tai vasarą – su braškėm!

Saulėtiems ir lėtiems vasaros pusryčiams pasiruoškite šio braškinio ispaninių šalavijų sėklų pudingo. Čiupkite didesnį šaukštelį ir visų pudingo sluoksnių ragaukite iš karto: trintų braškių gaivumas, braškinio sluoksnio saldumas ir kokosinio sluoksnio švelnumas dera harmoningai ir labai gardžiai.

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min. + brinkinsite per naktį

INGREDIENTAI

Braškiniam ispaninių šalavijų sėklų sluoksniui:
250 g trintų braškių
1 stiklinės (250 ml) augalinio pieno
6 valg. š. ispaninių šalavijų sėklų (chia)
2 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Kokosiniam ispaninių šalavijų sėklų sluoksniui:
1 stiklinės (250 ml) augalinio pieno
1 stiklinės (250 g) tiršto kokosų gėrimo
6 valg. š. ispaninių šalavijų sėklų (chia)
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Braškėms:
1 stiklinės (166 g) braškių
½ žalios citrinos sulčių
1 valg. š. klevų sirupo

Viršui:
½ stiklinės (125 ml) kokosų kremo
trintų braškių
šviežių braškių
smulkintų pistacijų riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruoškite visus reikiamus ingredientus.

2. Paruoškite braškinį ispaninių šalavijų sėklų sluoksnį. Braškes elektriniu smulkintuvu sutrinkite iki vientisos tyrės.

3. Didesniame dubenyje sumaišykite trintas braškes, mėgstamą augalinį pieną, sėklas, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą. Leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie 15 minučių, tuomet permaišykite, uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent kelias valandas ar per naktį, kol ispaninių šalavijų sėklos išbrinks ir pudingas sutirštės.

4. Paruoškite kokosinį ispaninių šalavijų sėklų sluoksnį. Atidarę kokosų gėrimo skardinę, šaukštu nusemkite pusę stiklinės tiršto kokosų kremo nuo skardinės viršaus. Sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu ir dėkite į šaldytuvą – šio kremo prireiks vėliau, sluoksniuojant desertą.

5. Skardinėje likusį kokosų gėrimą, augalinį pieną, ispaninių šalavijų sėklas ir vanilės ekstraktą sumaišykite dubenyje. Leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie 15 minučių, tuomet permaišykite, uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent kelias valandas ar per naktį, kol ispaninių šalavijų sėklos išbrinks ir pudingas sutirštės.

6. Paruoškite braškių sluoksnį. Braškes elektriniu smulkintuvu sutrinkite su citrinų sultimis ir klevų sirupu. Jei mėgstate, galite tyrėje palikti stambesnių gabalėlių.

7. Susluoksniuokite. Į stiklines paskirstykite po porą šaukštų trintų braškių. Ant viršaus paskirstykite braškinį ispaninių šalavijų sėklų pudingą, ant šio viršaus – kokosinį pudingą.
8. Atidėtą kokosų kremą išplakite šluotele iki purumo. Po vieną-du šaukštus dėkite ant susluoksniuoto pudingo viršaus.
9. Papuoškite trintomis ir šviežiomis braškėmis, smulkintais pistacijų riešutais. Patiekite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

braškėschiacitrinosispaninių šalavijų sėklosklevų sirupaskokosų gėrimaskokosų kremaspienasuogosvanilė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Japoniškas biskvitinis braškių tortas | Nuotraukos žingsnis po žingsnio
kitas įrašas
Braškinis tiramisu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pyragas su kreminiu sūriu ir bananais

Jei neturite orkaitės…

Mieliniai riestainėliai

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

Pyragas su citrinų kremu

Citrininiai keksiukai su ispaninio šalavijo sėklomis (chia) ir...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Mini cukinijų blyneliai

Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Tobulas varškės apkepas (II)

Halumio, vištienos ir cukinijų iešmeliai

Švediški mėsos kukuliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Ukrainietiški kepti varškėčiai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 6

    Varškės spurgos

    20 Vas ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23
  • Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

    25 Geg ’23
  • Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu kumpiu ir „Burrata“

    23 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (298)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (279)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (139)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (593)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų