Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAIŽuvis

Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

parašė Asta 26 Geg ’20
Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

Ant pietų stalo – lašišos pyragas! Nuo tada, kai į šaldiklį atkeliavo 14 kilogramų laukinės lašišos, ją valgome kiekvieną savaitę, ir šia nauja tradicija aš labai džiaugiuosi! Žinau, kad anksčiau valgėme per mažai žuvies, tas dabar – kuo puikiausia proga pagaliau atsigriebti.

Iš esmės šis receptas – šaldytuve ir virtuvės spintelėse užsilikusių pavienių produktų „fiesta“. Nejuokauju, kai sakau, kad kartais būtent iš likučių nutinka patys skaniausi pietūs. Galbūt gamindama šį pyragą dar būčiau pridėjusi šio ar ano, jei tik būčiau turėjusi namuose, bet ir šis variantas yra toks geras bei skanus, kad NORIU juo dalintis!

Švelnus ir kremiškas bešamelio padažas visada yra gerai, jame paskendę lašišų filė gabalėliai ir žirneliai – nuostabu. O viską vainikuoja saldžių bulvių košė – pagardinta sviestu ir grietinėle, žiupsniu druskos, pipirų ir rūkytos paprikos; truputį saldi ir truputį pikantiška. Ir sūris, žinoma! Būčiau užtarkavusi kietojo, bet turėjau tik gabalėlį paprasto fermentinio – tiko ir šis!

Pyragas jaukus, šiltas, sotus, gardus. Toks, kuris galbūt labiau derėtų prie rudens sezono, bet net ir skaičiuojant paskutines dienas iki vasaros – labai gardus!

 Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 30-40 min.

INGREDIENTAI

Padažui:
50 g sviesto
¼ stiklinės (35 g) miltų
600 ml pieno
1 arb. š. garstyčių
½ arb. š. malto muskato
žiupsnio kajeno pipirų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

800-900 g lašišų filė
400 g žirnelių

Saldžiųjų bulvių košei:
700 g saldžiųjų bulvių
1 arb. š. druskos
50 g sviesto
½ stiklinės (125 ml) grietinėlės
žiupsnio rūkytos paprikos
50 g tarkuoto sūrio
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir išmaišykite mentele, kol neliks sausų baltų miltų. Sumažinkite ugnį iki mažiausios ir pamažu pilkite pieną, nuolat maišydami miltų, sviesto ir pieno mišinį šluotele, kad nesusidarytų gumuliukai. Palaipsniui supylę pieną, toliau kaitinkite nuolat maišydami, kol padažas ims tirštėti. Sutirštėjus pagardinkite garstyčiomis, muskatu, kajeno pipirais, druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Gerai išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
2. Įmaišykite į padažą žirnelius ir nedideliais kubeliais pjaustytą lašišos filė. Supilkite į kepimo indą (20×30 cm) ir atidėkite į šalį.
3. Paruoškite saldžiųjų bulvių košę. Saldžiąsias bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išvirusias nukoškite ir dar karštas sutrinkite rankiniu smulkintuvu su sviestu ir grietinėle. Pagardinkite rūkyta paprika ir, jei reikia, dar šiek tiek pasūdykite.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros.
5. Paruoštą saldžių bulvių košę tolygiai sukrėskite į kepimo indą ant lašišos. Paviršių išlyginkite ir šiek tiek „pašiauškite“ su šakutės dantukais. Apiberkite tarkuotu sūriu ir grūstais juodaisiais pipirais.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol paviršius gražiai apskrus, įdaras pradės burbuliuoti kraštuose ir žuvis bus iškepusi.
7. Iškepusias pyragui leiskite 10 minučių „pailsėti“. Tuomet dėkite į gilias lėkštės ir patiekite.

 Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

 Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Morkų pyragas be glitimo
kitas įrašas
Braškinis nekeptas sūrio tortas

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Makaronai su padažu “Bolognese”

Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Švediški mėsos kukuliai

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

LENGVI KĄSNELIAI

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

Imbierinė granola

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Įdarytos šviežios bulvės

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 2

    Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

    6 Kov ’21
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 5

    Naminė ruginė duona

    9 Kov ’10
  • 6

    GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su bananais ir žemės riešutų sviestu

    2 Bal ’17

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

    6 Kov ’21
  • Neapolietiška pica „Margarita“

    5 Kov ’21
  • Purūs varškės keksiukai

    25 Vas ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (241)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (201)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (109)
    • Salotos (30)
    • Šaltieji užkandžiai (48)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (16)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (491)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (76)
    • Desertai indeliuose (56)
    • Keksai, keksiukai (88)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (127)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų