Varškė – tas pieno produktas, kurį visada rastumėte mūsų šeimos šaldytuve, o varškėčiai – patiekalas, kurį kas savaitę sąžiningai įrašau į mūsų savaitės meniu. Skanu, paprasta, greita, su šypsena valgo maži ir dideli, – to man daugiau nei pakanka, kad vėl imčiau dubenį ir per dvi minutes užmaišyčiau tešlą.
Šie kepti varškėčiai – paprasti kaip dukart du. Lygiai tokie patys, kokius prieš keliolika metų kepdavom kartu su mama; tokius pačius šiandien kepu savo saulėtam virtuviukui. Ir nors į varškės masę drąsiai galit įmaišyti įvairių sėklų, kokosų drožlių, tarkuotų obuolių, aguonų, citrinos žievelių ir dar daug visko, mums vis tiek patys skaniausi – patys paprasčiausi!
Paprasčiausi kepti varškėčiai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
500 g varškės
3 kiaušinių
3 valg. š. cukraus
1 stiklinės (140 g) miltų
1 arb. š. vanilinio cukraus
½ arb. š. druskos
kokosų aliejaus (kepimui)
GAMINIMO EIGA
1. Visus ingredientus, skirtus varškėčiams, gerai išmaišykite.
2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Ištirpinkite porą šaukštų kokosų aliejaus. Semkite po šaukštą paruoštos varškės masės ir drėgnais delnais formuokite nedidelius varškėčius. Kepkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol gražiai apskrus. Apverskite ir taip pat apkepkite kitą pusę.
3. Patiekite su grietine, jogurtu, uogiene ar kitais mėgstamais priedais.