Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Braškinis nekeptas sūrio tortas

parašė Asta 29 Geg ’20
Braškinis nekeptas sūrio tortas

Vasara prasideda ne tada, kai kalendoriuje užbraukiam paskutinę pavasario dieną. Atostogos prasideda anksčiau nei užsegame pilnutėlio lagamino užtrauktuką. O braškių saldumą, sakykit ką norit, dažnai pajaučiam dar prieš perkąsdami sodriai raudoną uogą.

Vasara prasideda tada, kai valiūkiška jos nuojauta ateina į širdį, o lengvumas užvaldo mintis. Kartais tai gali nutikti net žiemą; ar ir jums yra taip buvę?

Atostogos prasideda vos pradėjus jas planuoti. Gali būti likę savaitės, mėnesiai, net metai. Tasai laukimas man visada yra didžiulė kelionės dalis.

Braškių skonis slypi jų spalvoje ir nosį kutenančiame aromate. Jis niekad neapgauna – įkvepi giliai, giliai to saldumo, ir jis ne mažiau tikras už tą galiausiai paragautą uogą.

Ilgai galvojau, koks skonis man simbolizuoja vasarą? Braškės. Kai pavyko jų namo iš turgaus parsinešti svaiginančiai kvapnių ir saldžių, ilgiau nedvejojau – jau pirštų galais pasiekiamą vasarą pasitinku su braškiniu nekeptu sūrio tortu.

 Braškinis nekeptas sūrio tortas

 Braškinis nekeptas sūrio tortas

Dievinu sūrio tortus. Dievinu jų švelnumą, kremiškumą. Tą jausmą, kai nedideli kąsneliai tiesiog sutirpsta burnoje. Šis sūrio tortas nekeptas, todėl gausus ir malonaus lengvumo, ir vasariško gaivumo.

Jei galėčiau pasidalinti pora patarimų tobulam vasariškam sūrio tortui, jie būtų štai tokie:

  • Ruoškite nekeptą sūrio tortą – jie lengvesnės, gaivesnės tekstūros.
  • Rinkitės sūrio tortams tiesiog tobulai tinkamą kreminį sūrį „Philadelphia Original“ – jis liesesnis, lengvesnis ir gaivesnis nei, pavyzdžiui, maskarponė („Philadelphia Original“ riebumas yra 21,5 proc., kai tuo tarpu maskarponės sūrio riebumas siekia daugiau nei 80 proc.).
  • Įmaišykite į sūrio torto kremą mėgstamų (ar sezoninių) uogų ar vaisių. Saldžios braškės – puikus pasirinkimas!
  • Uogas iš pradžių atskirai pakaitinkite su citrinų sultimis ir šiek tiek cukraus (jei uogos saldžios, jo tikrai reikia nedaug), leiskite užvirti ir pavirkite, kol šiek tiek sutirštės (dalis skysčio nugaruos), tuomet uogas sutrinkite. Taip paruoštos uogos bus intensyvesnio skonio ir aromato, suteiks kremui ryškesnį uogų skonį, be to, turės mažiau įtakos kremiškai sūrio torto tekstūrai (jei naudotumėte šviežias uogas, tam pačiam skonio intensyvumui pasiekti jų reikėtų daugiau, taigi, reikėtų daugiau ir želatinos – kremo tekstūra galiausiai gali tapti ne tokia švelni ir kremiška kaip norėtųsi).
  • Išbandykite kitokį torto pagrindą. Spėju, kad vis dar populiariausias variantas yra tiesiog sutrinti sausainius ir sumaišyti juos su tirpintu sviestu. Dariau tą šimtą kartų – tikrai labai paprasta, saldu ir skanu. Bet! Šįkart turiu jums variantą, lygiai tiek pat lengvai paruošiamą, bet dar skanesnį, malonesnės tekstūros (o ir sveikuoliškesnį taip pat). Migdolus, kokosų drožles, datules, žemės riešutų sviestą, šiek tiek kokosų aliejaus ir žiupsnį druskos sudėkite į maisto smulkintuvą, susmulkinkite iki rupių trupinių ir išklokite torto indo dugną – ŠTAI, pagrindas paruoštas! Jeigu sausainių pagrindas dažnai būdavo kiek per kietas ar trapus švelniam sūrio torto kremui, šis pagrindas – minkštas, drėgnas, šiek tiek lipnus, truputėlį birus, tačiau vis dar puikiai išlaikantis savo formą. Žinau, kad pati nuo šiol visiems nekeptiems sūrio tortams darysiu tik tokį (ar panašų) pagrindą. Mums labai, labai patiko!

Labai tikiuosi, kad šio torto receptas Jums patiks. Norėčiau, kad sumanytumėte su juo pasitikti vasarą. Labai džiaugsiuosi, jei išbandę pasidalinsite įspūdžiais!

 Alyvos

 Braškinis nekeptas sūrio tortas

 Braškinis nekeptas sūrio tortas

 Braškinis nekeptas sūrio tortas

 Braškinis nekeptas sūrio tortas

Braškinis nekeptas sūrio tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 porcijų (22 cm tortas) Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Pagrindui:
1 stiklinės (150 g) migdolų riešutų
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
150 g minkštų datulių be kauliukų
2 valg. š. švelnaus žemės riešutų sviesto
2 valg. š. kokosų aliejaus
žiupsnio druskos

Kremui:
400 g šviežių (ar šaldytų) braškių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 citrinos sulčių
2 valg. š. (20 g) želatinos
½ stiklinės (125 ml) vandens
2 pakuočių (400 g) kreminio sūrio „Philadelphia Original“
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)

Papuošimui:
šviežių braškių
citrinų
kokosų drožlių
migdolų riekučių

GAMINIMO EIGA

1. Kepimo formos (22 cm skersmens, su atsegamu kraštu) dugną išklokite lakštu kepimo popieriaus. Kraštus (iš kepimo formos vidinės pusės) taip pat apjuoskite kepimo popieriaus juostele (galite prikabinti mažu gabalėliu lipnios juostos, kad laikytųsi tvirčiau)*.
2. Paruoškite pagrindą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki rupaus smėlio tekstūros.
3. Suberkite į paruoštą kepimo formą, tolygiai paskirstykite ant dugno ir paspauskite delnais, suformuodami tvirtą vienodo aukščio torto pagrindą. Atidėkite į šalį.

4. Paruoškite sūrio kremą. Braškes, cukrų ir citrinos sultis sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol masė užvirs ir cukrus ištirps. Pavirkite 10 minučių, kol šiek tiek sutirštės (dalis skysčio nugaruos), tuomet sutrinkite trintuvu. Jei norite, perkoškite per sielelį. Šiek tiek atvėsinkite, kol paruošite želatiną.
5. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks. Išbrinkusią sudėkite į puodą su kiek atvėsusiomis, bet dar šiltomis braškėmis. Išmaišykite, kol želatina ištirps.
6. Kreminį sūrį sudėkite į gilesnį indą ir plakite elektriniu plaktuvu, kol taps purus. Supilkite grietinėlę ir plakite toliau, iki standaus ir puraus kremo tekstūros. Pamažu supilkite ir lengvais judesiais įmaišykite braškių masę. Kremas bus labai skystas; nesijaudinkite, toks jis ir turi būti!
7. Paruoštą kremą supilkite ant torto pagrindo. Paviršių išlyginkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas arba geriausiai per naktį, kol sustings.

8. Patiekite. Tortą išimkite iš kepimo formos: atsekite formos kraštus, nuimkite kepimo popieriaus juostelę. Tuomet tortą atkelkite nuo kepimo formos pagrindo ir perkelkite į lėkštę ar ant padėklo.
9. Papuoškite šviežiomis braškėmis, citrinų riekelėmis, kokosų drožlėmis ir migdolų riekutėmis.

* Jei kepimo formą išklosite vienu dideliu kepimo popieriaus (ar folijos) lakštu, jis susiglamžys ir visi nelygumai persikels ir ant torto kraštų. Norėdami, kad torto kraštai būtų idealiai lygūs, naudokite atskiras kepimo popieriaus dalis: viena iš jų išklokite kepimo formos dugną, kita dalimi (ilga kepimo popieriaus juosta) – apjuoskite kraštus.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva

 Braškinis nekeptas sūrio tortas

 Braškinis nekeptas sūrio tortas

 Braškinis nekeptas sūrio tortas

braškėscitrinosdatulėsdesertaigrietinėlėkokosų aliejuskokosų drožlėskreminis sūrismigdolaiphiladelphiariešutų sviestassaldumynaisūrio tortastepamasis sūristortasželatina
4 komentarai
17
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše
kitas įrašas
Trupininis pyragas su uogiene

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Beveik prancūziškas skrebutis

Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

Mielinė pynė su maskarponės ir citrinų kremo įdaru

Obuoliniai sausainiai

Tiramisu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

Rudeniškas veršienos troškinys

Makaronų apkepas su tunu

Sumuštinukai su pievagrybiais

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Žaliasis kokteilis su persikais

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

4 komentarai

Sandra 16 Kov ’21 - 9:16 am

Sveiki Asta, rašote , kad išvirusias uogas galima ir perkošti, tai tada trinti tik uogas, o tas skystys nukoštas jį pilti nepiltį į sutrintas uogas ar jo bus nedaug?

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:34 am

Sandra, rašydama, kad galima perkošti per sietelį, turiu omeny, kad taip galima pašalinti mažas uogų sėklytes (košiant per labai smulkų sietelį). Visa kita – trintas uogas, įskaitant visimo metu išsiskyrusias uogų sultis – reikia naudoti sūrio kremui 🙂

Reply
Miglė 9 Geg ’21 - 2:22 pm

Sveiki.Pilnas šaldiklis trintų braškių be cukraus ir būtent šio torto noriu savo gimtadieniui. Ar reikia prieš tai atitirpinti uogas ar šaldytas iškart kaitinti su cukrum ir citrinos sultimis? Taip pat,galbūt esate vietoj želatinos naudojusi agarą? Jei taip, kokio kiekio agaro reiktų šiam tobulam tortui? 🙂

Reply
Asta 9 Geg ’21 - 4:04 pm

Migle, atitirpinti braškių nėra būtina; tiesiog dėkite į puodą ir kaitinkite virš silpnos ugnies su cukrumi ir citrinų sultimis 🙂 Dėl agaro, jo nesu naudojusi, todėl, deja, tiksliai atsakyti negaliu.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23
  • 5

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 6

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (310)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (76)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (17)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų