Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Grybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalaiMėsos patiekalai

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

parašė Asta 17 Rgs ’10
Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

Kartais trumpos penkiolika minučių gali tapti tikra palaima širdžiai – kai nusprendi vis tik ryte pasilepinti šiltais patalais dar keliomis minutėmis ilgiau ir palaimingai užmerki akis. O kartais penkiolika minučių gali pakišti koją, it kokia juoda katė, ne laiku ir ne vietoje perbėgusi kelią. Penkiolika minučių yra pakankamas laikas pavėluoti į traukinį, vežantį ten, kur turėtum važiuoti savo gyvenimo keliu. Kartais penkiolikos minučių užtenka tapti visai kitu žmogumi.

Vos penkiolikos minučių pakaks paskubom išgerti puodelį arbatos ir mažuoju šaukšteliu godžiai suvalgyti pusrytinį indelį jogurto. Tik penkiolika minučių prie vairo tave gali skirti nuo šurmuliuojančio miesto centro, kur plačiose gatvėse šen bei ten vaikšto šimtai jaunų ir senų, žvalių ir pavargusių, skubančių ir tingiai slenkančių veidų. Penkiolikos minučių maudynės karštoje, garų pilnoje vonioje – ir tu vėl puikios nuotaikos, pailsėjusi, gyvybinga.

Per penkiolika minučių tu gali nulėkti iki parduotuvės ir nusipirkti pieno rytinei kavai užbalinti. Gali išsikepti paprastučius paprastučiausius blynelius ar purų omletą. Susitepti sumuštinį ar susimaišyti dubenėlį salotų. Tačiau būk geras ir išduok man paslaptį, jei per penkiolika minučių tu gali iškepti lazaniją. Panašiai tokią, apie kokią kasdien svajoja storuliukas Garfildas. Sočią, spalvingą, kvapnią, nesvietiškai skanią. Štai tokią…

Skonis: 10/10. Esu gaminusi lazaniją su varške, lazaniją su grybais, lazaniją su žuvimi ir lazaniją su malta kiauliena/jautiena, kiek pamenu ir suskaičiuoju. Ir, patikėkit manim, ši – su vištiena ir pievagrybiais, ir baltu padažu – yra pati nerealiausia, kokią man teko ragauti. Visi skoniai čia nuostabiai dera, lazanija labai… sultinga, jei galima taip sakyti, ir nors ji tikrai velniškai soti, norisi dar gabalėlio, ir dar kąsnelio.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? redaguota pagal Cooking your dream

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 6 didelės porcijos Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 35-45 min.

INGREDIENTAI

2 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
1 morka, sutarkuota
2 valg.š. pomidorų padažo
500 g maltos vištienos krūtinėlės
140 g pievagrybių
2 x 400 g skardinės smulkintų pomidorų
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Baltam padažui:
50 g sviesto
~ 50 – 100 g miltų
1 l pieno
200 g fermentinio sūrio, sutarkuoto
½ arb.š. malto muskato

~8 – 10 lazanijos lakštų
2 pomidorai, pjaustyti griežinėliais
150 g fermentinio sūrio, sutarkuoto

GAMINIMO EIGA

1. Didelėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir pakepinti svogūną, morką ir česnaką 2 minutes. Pagardinti druska ir juodaisiais pipirais. Pakepinti svogūną dar 5 minutes, kol suminkštės. Sudėti pomidorų padažą ir viską pavirti dar minutę.
2. Įmaišyti maltą vištienos krūtinėlę ir kepinti, kol mėsa gražiai paruduos. Sudėti griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir konservuotus pomidorus, ir pakepinti dar 5 minutes. Keptuvę nuimti nuo ugnies.
3. Padažui puode ištirpinti sviestą, suberti dalį miltų ir maišyti. Sumažinti ugnį iki mažiausios ir supilti 250 ml pieno, nuolat greitai maišant, kad nesusidarytų gumuliukų. Jei padažas tirštėja pernelyg greitai, nukelti keptuvę nuo ugnies ir įpilti daugiau pieno. Palaipsniui supilti visą pieną, nuolat maišant. Tuomet, ir toliau nuolat maišant, lėtai suberti likusius miltus.
4. Suberti maltą muskatą ir gerai išmaišyti. Galiausiai suberti tarkuotą Cheddar sūrį ir išmaišyti iki vientisos, purios masės. Nuimti nuo ugnies.
5. Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
6. Ant kepimo indo (30 x 22 cm.) dugno paskleisti trečdalį balto padažo. Tuomet išdėlioti pirmuosius lazanijos lakštus, ant jų tolygiai paskleisti pusę paruoštos vištienos ir ant jos vėl tolygiai užpilti antrą trečdalį balto padažo. Dar kartą iškloti makaronus, ant jų tolygiai paskleisti antrą pusę vištienos padažo, viską tolygiai apipilti paskutiniu trečdaliu balto padažo. Ant viršaus išdėlioti griežinėliais pjaustytus pomidorus ir apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu
7. Kepti apie 35 – 45 minutes, kol gražiai apskrus. Prieš patiekiant leisti pastovėti bent 10 minučių, kad šiek tiek sutvirtėtų.

česnakaiMakaronų patiekalaimorkospievagrybiaipomidoraisūrissvogūnaivištiena
58 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Juodai balti brownie kvadratėliai
kitas įrašas
Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Makaronai su padažu „Bolognese”

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Burokėlių ir fetos blyneliai

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Migdolinis tortas su maskarpone

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Florentinai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Vyšnių Pyragas su Morengų Sluoksniu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bananinis varškės apkepas

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

Švediški mėsos kukuliai

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais

Rudens daržovių blyneliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

58 komentarai

duonosirzaidimu 17 Rgs ’10 - 12:39 pm

Prieš kelioliką minučių tikrinau, ar dar nėr įrašo, ir vat jums ir prašom! :))
Norėčiau velnioniškai, žinok. Tik kad laiko užima, o taip tingis, ne penkiolika minučių čia tau :))
Puikiai atrodo, labai.

Reply
Asta 18 Rgs ’10 - 3:29 pm

Ooo, kaip miela! 🙂 Ačiū, puikiai ir susivalgė, dabar taip nostalgija užpuola prisiminus, kad norisi keliaut kepti vėl :)) Bet – teisybę tu sakai – laikui lazanija tikrai imli 🙂

Reply
Paula 17 Rgs ’10 - 1:08 pm

I looove lasagne! 🙂

have a nice time!
Paula

Reply
Asta 18 Rgs ’10 - 3:30 pm

Paula, thanks 🙂 I love it too, oh yes… :)))

Reply
Dalia 17 Rgs ’10 - 2:28 pm

labai gardziai atrodo! as kaip tik lakstu turiu, reiks kazka bandyt!

Reply
Asta 18 Rgs ’10 - 3:31 pm

Dalia, būtinai išbandyk! 🙂 Šią saviškę baisingiausiai rekomenduoju, tačiau lazanijos variantų skanių ir nuostabių yra begalės… Todėl tiesiog palinkėsiu skanaus, kad ir kokią išsirinktum! 🙂

Reply
Tadas 17 Rgs ’10 - 2:43 pm

O lakstu pries gaminima apvirti nereikia??

Reply
Asta 18 Rgs ’10 - 3:31 pm

Tadai, tikrai ne 🙂 Padažo čia tiek, kad jie visiškai suminkštėja ir bekepdami 😉

Reply
Indre 17 Rgs ’10 - 2:53 pm

Skanu, taip užsimaniau dabar. Bet teks deja tenkintis pietums take away sushi ir laukti vakarienės pas brangiausio mamą…

Reply
Asta 18 Rgs ’10 - 3:32 pm

Indre, ooo… Na, neabejoju, kad vakarienė pas brangiausio mamą buvo tikrai puiki, o gal net tokia puiki kaip lazanija? :)) Labai to linkėčiau :)) O lazanijai dar bus laiko, ania? 😉

Reply
julė 17 Rgs ’10 - 8:52 pm

na, po tokių liaupsių tikriausiai neliks nieko kito, kaip tik gaminti – ne sau, aišku, bet vištieną ir lazanijas mylinčiai šeimynai ,)

Reply
Asta 18 Rgs ’10 - 3:33 pm

jule, tai aišku 😛 Laiminga tavo šeima, tave turėdama, et :)) Skanaus jiems! 😉

Reply
Eglė 17 Rgs ’10 - 11:50 pm

kaip tik neseniai prisiminiau, kad turiu užsigulėjusių lazanijos lakštų.. Šis įrašas verčia juos kuo greičiau panaudot :>

Reply
Asta 18 Rgs ’10 - 3:33 pm

Ačiū, Egle, ačiū 🙂 Džiaugiuosi paskleidusi įkvėpimo bangą tarp blog’iečių :))

Reply
Indre 20 Rgs ’10 - 8:27 pm

Na varškės apkepas su ryžiais nėra mano mėgstamiausias, be to kaip ji sakė, kad nepavykęs, nes kietokas, o man patiko. Bet labai noriu lazaniją pasigamint. Šita įrašoma į artėjantį pirkinių sąrašą. Ir vėl bus min 50lt maxei pelno iš manęs, o juk žadėjau šią savaitę pirkti tik pieno…

Reply
Asta 22 Rgs ’10 - 11:38 pm

Hm, na, jei reiktų rinktis… aš irgi linkčiau ties lazanija – neabejotinai :)) Bet taip, ji iš esmės imli ne tik laikui, bet ir litams. Et, bet kaip skanu, ką?.. :))

Reply
vilija 23 Rgs ’10 - 12:00 pm

Sveiki, vakar gaminau pirmaja savo lazanija ir buvo pagal si recepta, siek tiek susinervinau gamindama baltaji padaza, kazkaip jis man is pradziu nesigavo toks vienalytis, bet veliau vis pyliau ir pyliau miltus, tai galu gale pavyko tokia pure mase isgauti.. esme tame, kad visi namiskiai buvo labai patenkinti ir visiems labai patiko tikrai labai skani 🙂

labai aciu uz si recepta ;))

p.s. gal zinote kur isigyti chedar surio? nes jokiame prekybcentryje nerandu…

Reply
Asta 24 Rgs ’10 - 12:48 pm

Nėra už ką, labai džiaugiuosi, kad lazanija visiems jums labai patiko 🙂 O dėl cheddar sūrio nieko negaliu konkretaus pasakyti, nes aš jo nenaudoju 🙂

Reply
xXx 2 Spa ’10 - 8:24 pm

siaip reiketu skirti pomidoru pasta nuo kecupo. ir padazui miltu kiekis 50 ir 100g yra „visiskai” tas pats ? Visa lazanija turbut reikia daryti pagal originalu recepta, nes darant pagal tavo nurodyta, tai tolygu produktu gadinimui. Net netiksliai isverstas receptas. Zodziu, labai nusivylem situ receptu.

Reply
Asta 3 Spa ’10 - 6:57 pm

Pirma, pomidorų pastą nuo kečupo tikrai skiriu.
Antra, baltas padažas gaminamas miltus beriant po trupučiuką. Atleiskit, bet to trupučiuko aš išmatiuoti svarstyklėm nesugalvojau, parašiau intervalą.
Trečia, manot, kad neteisingai išverčiau iš anglų kalbos pomidorų pastą ar gramus? Nuraminsiu – tiesiog rašau čia taip, kaip gaminu AŠ. Tiesa, kad ne visada laikausi originalaus recepto raidė į raidę. Jei kažką pakeičiu, čia rašau jau su savo pakeitimais. Nes, matot, man 50 g miltų (kaip orginaliam recepte) nė per kur neužteko. Teko vėliau bert dar truputį ir padažas gavos idealus.
Ketvirta, man labai gaila, kad teko sugadinti produktus. Tikrai jų gaila…

Reply
Vita 28 Vas ’21 - 11:22 am

Matyt dėl pomidorų padažo reakcija buvo, nes ingredintų sąraše yra nurodytas pomidorų padažas, o jau gaminime – pomidorų pasta. Mane iš pirmo žvilgsnio irgi sumėtė. 🙂 ruošiamės ir mes išbandyti šį skanumyną. Kuo geriausios kloties, ačiū už puikius receptus!

Reply
Mantas R 4 Spa ’10 - 2:19 pm

Pabandėme, viskas būtų neblogai, tik, kad miltai baisiai jaučiasi ir sugadina viską :/

Reply
Asta 5 Spa ’10 - 12:03 am

Nors ir jaučiausi kiek kvailai, apklausiau valgiusius – ar jautėt miltų skonį? 🙂 Neee, atsakė man jie. Aš irgi nejaučiau – nemeluoju! Ir kas man dabar pasakys – kodėl yra šitaip? 😮 Tikrai man labai gaila, kad lazanija nepavyko…

Reply
Mantas R 6 Spa ’10 - 9:30 am

Na, gal kažką ir mes ne taip padarėm, bet kitą kartą sakėm bandysim jų mažint, tada gal bus gerai… nes kaip ir sakiau , visa kita labai skanu buvo 🙂

Reply
Asta 8 Spa ’10 - 12:03 am

Na ką, o man belieka kuo nuoširdžiausiai palinkėti, kad kitas kartas būtų vykęs dar labiau ir tie miltai skonio negadintų 🙂

Reply
Ruta 5 Spa ’10 - 3:11 pm

O kodel recepte nera ivardinta kiek reikia cesnako?
Nors prie jusu gaminimo aprasymo cesnakas paminetas… 🙂

Reply
Asta 5 Spa ’10 - 4:08 pm

Oi, nu ir nesėkmių su ta lazanija… :)) Atsiprašau, buvau praleidus, bet jau pataisiau 😉 Ačiū už įspėjimą 🙂

Reply
Indre 13 Spa ’10 - 11:45 pm

Na štai lakštai namie. Dabar liko sulaukti laisvos valandėlės ir gaminti 🙂

Reply
Asta 17 Spa ’10 - 12:58 pm

Indre, sėkmės! 🙂 Aš tikrai labai labai tikiuosi, kad tau viskas pavyks puikiai ir apturėsi skanius pietus ar vakarienę 🙂

Reply
Eimante 19 Spa ’10 - 10:48 pm

Va kaip netycia atradau si nuostabu kulinarini puslapi! Ieskojau lazanijos recepto! Radau. Pagaminau. Super. Pirma karta dariau lazanija….dar netiketu sveciu uzgriuvo eigoje:) tikrai gavosi nemazai, visiems uzteko ir svarbiausia, kad patiko! Aciu.

Reply
Asta 20 Spa ’10 - 8:38 pm

Eimante, ooo, smagu sulaukti naujų skaitytojų! :)) Džiaugiuosi, kad lazanija patiko ir tikiuosi, kad tavo apsilankymai saulėtoje virtuvėje neapsiribos tik ja :)) Prašom išbandyti daugiau receptų ir lauksiu komentarų bei atsiliepimų – pasiguodimų ar pasidžiaugimų 😉

Reply
Eimante 23 Gru ’10 - 3:17 pm

Na kiek galima kept ta lazanija? 🙂 nu bet skanu!!! Siandien dar karteli padarysiu 🙂 yra valgytoju nemazai, tai tinka sis patiekalas ypatingai 🙂 is kalakutienos bus siandiena…

Reply
Eimante 23 Gru ’10 - 3:18 pm

Beje, Astut, Tau ir Tavo istikimiems skaitytojams, jaukiu ir siltu svenciu!

Reply
Asta 24 Gru ’10 - 2:36 am

Eimante, galima tol, kol nepabosta 🙂 Jei vis dar valgosi skaniai ir noriai – kodėl gi ne? 🙂

Ačiū labai už sveikinimus, Jums taip pat! 🙂

Reply
evelina 25 Sau ’11 - 11:20 am

nusipirkau lazanijos lakstu, o receptelio tai tiesiai pas Jus Asta 🙂 Kiek gaminau lazanija tiek ji man ne kokia gaudavosi…tai kokius pora metu is vis jos negaminau 🙂 na, bandysiu 🙂 kiek Jusu receptu isbandziau, tiek gavosi 100proc skaniai 🙂
Beje, del miltu skonio padaze,kuri jaute p.Mantas- miltus reikia tame sviestuke pakepint , tada miltu neturetu jaustis,jei tik pagailesit pakepint miltukus- skonis miltu garantuotas….na as taip esu istyrus savo kailiu 🙂

Reply
Asta 25 Sau ’11 - 5:07 pm

Evelina, laikysiu kumščius, kad šis receptas tavęs taip pat neapviltų 🙂 ir labai lauksiu įspūdžių! 🙂

Reply
evelina 29 Sau ’11 - 6:27 pm

🙂 Aciū Asta, jau galite atleisti kumštukus 🙂 Lazanija pavyko 🙂 Kadangi buvau nekantri, tai prieš grįžtant vyrui prapjoviau pažiūrėt ka tik iškeptą, buvo skystoka, bet po keliolikos min grįžus vyrui, ji buvo puiki :)Drąsiai bandysiu dar kartą 🙂

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 9:09 pm

Evelina, šaunu! Labai džiaugiuosi ir linkiu ateityje daug skanių lazanijų :))

Reply
Rajan 4 Bir ’12 - 8:44 pm

Lazanija yra geris…tik kad as, nemegstanti apursiakti puodais, gaminu ja retai. Geda pasidare perskaicius, matyt, teks moraliskai pasiruosti ir koki penktadieni kepti :)Tiesa, as lakstus truputi apverdu, tada kazkaip viskas kartu geriau „sukimba” ir taip man labiau patinka. Ir dar, surio dedu ne tik ant virsaus, bet ir tarp sluoksniu… Taip, taip, taip, – kaloriju bomba, bet kai patiekalas gaminamas karta per tris menesius, galima ir nusideti 🙂

Reply
Asta 6 Bir ’12 - 7:46 pm

Oi, lazanija tikrai yra nuostabus maistas, ir visiškai atleistinos visos tos nuodėmės 🙂 O sūrio niekad nebūna per daug – čia faktas 😀

Reply
Vita 14 Vas ’11 - 11:37 pm

darėm, kepėm šian lazaniją. Buvo labai skanu. Tik niekas nelaukė, kol ji pastovės ir sutvirtės, tai dalinant nesigavo tvirtas gabaliukas, bet skonis dėl to blogesnis nebuvo 🙂

Reply
Asta 15 Vas ’11 - 6:28 pm

Vita, smagu, kad patiko 🙂 Na, taip, tikrai skonis svarbiau nei sugriuvęs ar nesugriuvęs lazanijos gabalėlis :))

Reply
Asta 8 Bal ’11 - 1:53 pm

Sveika Asta. Norejau paklausti, ar galima kuo pakeisti Besamelio padaza? Man jis labai labai riebus ir kaloringas… Kazkur skaiciau, kad liesesniam variantui tiesiog uzpila lakstus vistienos sultinuku (arba sultinuku perpus maisytu su liesa grietinele). Ar nebandei?

Reply
Asta 8 Bal ’11 - 11:30 pm

Asta, sveika 🙂 Prisipažinsiu, kad Bešamelio padažo kitokiu aš nekeičiau, nes jį labai mėgstu 🙂 Bet, tikiu, kad jį drąsiai galima keisti ir liesesniais, tavo minimais variantais 🙂 Jei išbandysi, lauksiu komentarų, kaip pavyko ir patiko 🙂

Reply
Agnė 28 Vas ’12 - 10:51 am

Labai skanu buvo, tik kitą kartą padažo šiek tiek mažiau darysiu, nes nepatiko, kad taip viskas plaukė 🙂 Bet skonis – super!

Reply
Asta 2 Kov ’12 - 8:13 pm

Agne, džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Gabrielės » Blog Archive » Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu 5 Bal ’13 - 7:30 am

[…] Receptas iš ČIA […]

Reply
na man 11 Rgp ’13 - 11:32 am

tai poros saukstu neuzteko pakepit svogunam ir morkai… labai jau visa sugere,gamybos procesas tesiasi :)ziuresim kas cia gausis

Reply
na man 11 Rgp ’13 - 11:33 am

as kalbu apie pora saukstu aliejaus

Reply
na man 11 Rgp ’13 - 11:36 am

jau abejoju ar lakstu nereikia virti..

Reply
Asta 11 Rgp ’13 - 8:08 pm

Iš tiesų ir nuo keptuvės gali priklausyti, kiek aliejaus reikia pakepinti daržovėms; nors man labai keista, kad neužteko, bet taip būti gali 🙂 O dėl lakštų – kadangi šioje lazanijoje įdaro bei padažo labai daug, o makaronų lakštų sąlyginai mažai, jų virti tikrai tikrai nereikia; jie idealiai iškepa. Tikiu, kad viskas pavyko gerai, tačiau labai lauksiu įspūdžių 😉

Reply
Bozena 13 Bir ’14 - 11:54 am

Sveika;)o kas per pomidorai skardinese?koks pavadinimas?

Reply
Asta 16 Bir ’14 - 6:18 pm

Vaje, net nežinau. Perku tikrai ne visada vienodus, todėl neįsidėmiu. Rinkitės tuos, kurie Jums skaniausi, jei tik tokius turite 😉

Reply
Aušra 10 Lap ’15 - 8:48 pm

Ar galima vištienos krūtinelę pakeisti paprastu vistienos faršu iš parduotuvės?

Reply
Justina 6 Lie ’16 - 1:00 pm

Sveika, gaminau šią lazaniją, bet ir man ir kitiems valgiusiem labai jautėsi miltų poskonis, nežinau kodėl, bet atrodė kad ir to padažo čia žymiai per daug. Nors viską dariau pagal receptą, bet visa lazanija nesigavo tvirta nors ir palaukus, o ištižusi, galvoju kad nuo to padažo :/ Gal kad pirmą kartą kepiau lazaniją išvis 😀

Reply
Ruta 29 Kov ’17 - 9:35 am

Tobula. Tiesa, dariau be grybų, kadangi jiems esu alergiška, bet vis tiek gavosi tobulai.

Reply
Aušra 16 Kov ’19 - 10:43 am

Bandau šį nuostabų patiekalą iškept ir iškilo klausimas kokioje temperatūroje kepti?

Reply
Asta 16 Kov ’19 - 11:33 am

Aušra, 180 ºC temperatūroje 😉 Skanaus!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

    13 Gru ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų