Nors už lango saulės nebėra, bent jau lėkštėje ją susikurti tikrai galime. Šiose salotose – gardžiausių vasaros dienų vertas skonių derinys. Gerai sunokę saldūs mangai, kremiški avokadai, saldieji kukurūzai, traškios salotos ir dar šis bei tas. Puikios ir vienos, bet labai tinka ir kaip garnyras prie grilyje keptos mėsos.
Mangų, avokadų ir juodųjų pupelių salotos
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 romaninės salotos
1 mango
1 didelio avokado
1 skardinės (240 g) juodųjų pupelių
1 skardinės (285 g) saldžiųjų kukurūzų
200 g vyšninių pomidorų
½ raudonojo svogūno
Padažui:
¼ stiklinės (62 g) alyvuogių aliejaus
1 žaliosios citrinos sulčių
2 valg. š. skysto medaus (arba klevų sirupo)
1 arb. š. garstyčių
½ arb. š. druskos
GAMINIMO EIGA
1. Iš pradžių paruoškite padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, j sandariai užsukite ir supurtykite, kad gautumėte visiškai tolygios tekstūros padažą. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
2. Paruoškite salotas. Romaninę salotą supjaustykite ar suplėšykite nedideliais gabalėliais. Mangą ir avokadą supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus perpjaukite perpus, raudonąjį svogūną – supjaustykite smulkiais gabalėliais. Konservuotas pupeles ir saldžiuosius kukurūzus nukoškite.
3. Paruoštas daržoves sudėkite į didelį dubenį. Apšlakstykite padažu, išmaišykite ir patiekite nedelsiant.