Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

KošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (chia), slyvomis, riešutais ir medumi

parašė Asta 26 Lap ’17
MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (chia), slyvomis, riešutais ir medumi

Visada jaučiau, kad laikas bėga labai greitai, bet tą tikrą žaibišką greitį suvokiau tik dabar, kai mūsų šeimoje yra mažylis Joris. Rytai, kurie pagaliau ima prasidėti panašiu metu, keičia vienas kitą, tik spėk mirktelėti. Dienos, suskaidytos į dešimtis mažų etapų, bėga. Miniatiūriniai pirmieji rūbeliai jau seniai sulankstyti ir guli dėžėje spintos gilumoje. Dar visai neseniai beveik tilpęs delnuose, šiandien mažylis jau visas vyrukas, įdėmiai stebintis, šnekinantis, dovanojantis kuklias šypsenėles ir kasdien stebinantis mažais naujais dalykais. Sklaidydama nuotraukas iš pirmųjų savaičių, tegaliu savęs paklausti – kada jis spėjo taip užaugti?

Ir dar. Jeigu su mažyliu mes gyvename labai lėtai, kodėl tuomet laikas vis tiek bėga taip greitai?

Nors vis dar nesuprantu, ką reiškia stabili kūdikio dienotvarkė, tam tikrus ritualus mes kuriame nuo pirmųjų dienų. Tiesą sakant, ritualams aš visada jaučiau didelę silpnybę. Puodelis svarainių arbatos prieš miegą kas vakarą, blynai pusryčiams savaitgaliais, vakarienė McDonald‘s kiekvieną gruodžio pirmąją, moliūgų sirupas į kavą kiekvieną rudenį, naminiai meduoliai artėjant Kalėdoms, ir dar daug daug mažų ritualų, kurie kasdienybei suteikia žavesio ir laukimo džiaugsmą.

Pusryčiai ir avižinė košė – taip pat mano ryto ritualas, kuriam esu ištikima jau ne vienerius metus. Dabar tai jau mūsų su mažyliu ritualas. Kol aš maišau puode košę ir laukiu, kol arbatinyje užvirs vanduo, mažylis, įsitaisęs krėsle, kiekvieną rytą čežina savo spalvotą knygelę. Kartais, kai knygelė pasirodo kaip niekad įdomi, kai rytai būna dar lėtesni ir ramesni, leidžiuosi į mažytes improvizacijas virtuvėje.

Todėl šįkart įraše – dar viena košė, labai rudeninė, labai tinkanti lietingiems rytams. Pakutenanti nosį saldžiu cinamono aromatu, pagardinta šaukšteliu gardaus medaus… Šiluma ir jaukumas dubenėlyje, – juk to labai reikia, kai rytai tamsesni nei galbūt norėtųsi, o dienomis taip trūksta saulės.

Skanaus sekmadienio, gražaus ryto, puikių pusryčių, mielieji!

 Avizine kose su chia, slyvomis, riesutais ir medumi

 Avizine kose su chia, slyvomis, riesutais ir medumi

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (chia), slyvomis, riešutais ir medumi

Atsispausdinti
Porcijos: 1 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

½ stiklinės (70 g) stambių avižinių dribsnių
1 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
1 arb. š. malto cinamono
½ stiklinės (125 ml) pieno
½ stiklinės (125 ml) vandens

Viršui:
1 valg. š. sviesto
1 didelės ar 2 mažų slyvų
1 arb. š. rudojo cukraus
1 valg. š. kapotų lazdynų riešutų
žiupsnelio ispaninio šalavijo sėklų (chia)
1 arb. š. šviežio medaus

GAMINIMO EIGA

1. Į vidutinio dydžio puodą suberkite avižinius dribsnius ir ispaninio šalavijo sėklas, maltą cinamoną. Supilkite pieną, vandenį ir kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Ugnį dar šiek tiek sumažinkite ir kartais pamaišydami virkite, kol košė pradės tirštėti.
2. Slyvas supjaustykite skiltelėmis. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviestą, sudėkite slyvų skilteles, apibarstykite jas ruduoju cukrumi ir apkepkite iš abiejų pusių, kol šiek tiek suminkštės ir karamelizuosis.
3. Sudėkite košę į dubenėlį, ant viršaus išdėliokite apkeptas slyvas, apibarstykite kapotais lazdyno riešutais, ispaninio šalavijo sėklomis ir apšlakstykite šaukšteliu šviežio medaus. Patiekite nedelsiant.

 Avizine kose su chia, slyvomis, riesutais ir medumi

avižiniai dribsniaichiacinamonasispaninio šalavijo sėkloskošėlazdynų riešutaimamos dienoraštismeduspusryčiairiešutaislyvos
2 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai
kitas įrašas
KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Belgiški vafliai

Prieskoniniai riešutai

Apelsininiai vafliai

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Grybų ir kopūstų pyragas

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Rupių miltų tarta su grybais

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Varške įdaryti pomidorai

Sumuštinukai su pievagrybiais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Imbierinis sirupas kavai

2 komentarai

G 27 Lap ’17 - 9:41 pm

Visad laukiu jūsų avižinių košių receptų. Bus būtinai išbandyta. 🙂

Reply
Asta 28 Lap ’17 - 8:38 am

Kaip smagu girdėti! Tikiu ir tikiuosi, kad patiks 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22
  • Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

    12 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (265)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (117)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (62)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (245)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (42)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (11)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų