Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIMakaronų patiekalaiSalotosŠaltieji užkandžiai

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

parašė Asta 19 Lie ’21
Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Šiaip jau aš vasaros žmogus – kadaise Egipte, liepos vidury pleškinant 45 laipsniams, mes vaikščiojom aplink piramides pamiršę kepures nuo saulės (niekad taip nedarykit) ir nejautėm jokio nepatogumo. Kitais metais, taip pat patį karščiausią vidurvasarį, išvaikščiojom visas Venecijos gatves ir nepasiskundėm dėl kaitros turbūt nė karto. O štai šią lietuvišką vasarą, nudažiusią dangų ta pačia Egipte matyta pilkšvai mėlyna spalva, jau kurį laiką viltingai tikrinau orų prognozes, laukdama atvėsimo. Ką gi, atrodo bent kelias dienas galėsim pagyventi toje daugmaž 25 laipsnių idilėje, kurioje gal beveik niekam nebus nei per šalta, nei per karšta, šypt.

Ta proga ir į virtuvę bus galima užsukti šiek tiek ilgiau nei penkioms minutėms, tiesa? Visą praėjusią savaitę valgiusi pomidorus su grietine (arba grietinę su pomidorais, būkime atviri), šiandien užkaičiau puodą vandens makaronams. Karštis dar neišsisklaidė tiek labai, kad sumanyčiau juos valgyti karštus, todėl atvėsinusi, sumaišiau dubenį makaronų salotų su pesto padažu. Pripjausčiau avokadų, pomidoriukų, pridėjau mocarelos rutuliukų ir saldžių konservuotų kukurūzų. Apšlaksčiau alyvuogių aliejumi, užspaudžiau šiek tiek citrinų sulčių, pagardinau tarkuotu česnaku, druska ir pipirais. To ir pakako, kad pavyktų paruošti labai skanius pietus – sotesnius, bet vis dar pakankamai gaivius ir vasariškus.

Pietų idėją sumaniau ir produktus į krepšelį susirinkau „Lidl Lietuva“, žvalgydamasi į šiandien prasidėjusios teminės „Bio Organic“ savaitės produktus. Visi šios savaitės produktai (asortimentą rasite ČIA) yra be sintetinių maisto priedų, užauginti ūkiuose, naudojančiuose tik natūralias trąšas. Mano asmeniniai šios savaitės favoritai, kaip jau galima nuspėti, yra makaronai (šįkart pasirinkau avinžirnių, puiki alternatyva tradiciniams kvietiniams!) ir pesto padažas.

Taigi, ar mėgstat šaltas makaronų salotas? Tikiuosi, kad taip. Receptas – čia!

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

250 g avinžirnių makaronų
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 citrinos žievelių
½ citrinos sulčių
1 česnako skiltelės
500 g vyšninių ar kokteilinių pomidorų
1 didelio gerai sunokusio avokado
300 g mocarelos rutuliukų
1 skardinės (285 g) konservuotų kukurūzų
190 g pesto padažo
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
bazilikų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės. Nepervirkite. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į didelį dubenį.
2. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos žievelėmis, sultimis, tarkuota česnako skiltele. Supilkite į dubenį su makaronais ir gerai išmaišykite.
3. Suberkite perpus (ar į keturias dalis) perpjautus pomidorus, kubeliais pjaustytus avokadus, perpus perpjautus mocarelos rutuliukus, konservuotus kukurūzus, pesto padažą. Kruopščiai išmaišykite, kad visi produktai pasidengtų pesto padažu.
4. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Dar kartą išmaišykite. Papuoškite bazilikų lapeliais ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #BioOrganic

avokadaičesnakaicitrinoskukurūzaiMakaronų patiekalaimakaronų salotosmocarelapestopomidoraisalotos
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Plikytos tešlos žiedas (Paris Brest) su aviečių kremu | ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
kitas įrašas
Nekeptas vanilinis sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Grikių granola

Graikiško jogurto padažas su žalumynais

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

Nicos salotos

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

Nekeptas Tiramisu sūrio tortas

Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

Obuoliniai sausainiai

Pyragas su karameliniu obuolių sluoksniu

Moliūgų tyrė

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų