Šiaip jau aš vasaros žmogus – kadaise Egipte, liepos vidury pleškinant 45 laipsniams, mes vaikščiojom aplink piramides pamiršę kepures nuo saulės (niekad taip nedarykit) ir nejautėm jokio nepatogumo. Kitais metais, taip pat patį karščiausią vidurvasarį, išvaikščiojom visas Venecijos gatves ir nepasiskundėm dėl kaitros turbūt nė karto. O štai šią lietuvišką vasarą, nudažiusią dangų ta pačia Egipte matyta pilkšvai mėlyna spalva, jau kurį laiką viltingai tikrinau orų prognozes, laukdama atvėsimo. Ką gi, atrodo bent kelias dienas galėsim pagyventi toje daugmaž 25 laipsnių idilėje, kurioje gal beveik niekam nebus nei per šalta, nei per karšta, šypt.
Ta proga ir į virtuvę bus galima užsukti šiek tiek ilgiau nei penkioms minutėms, tiesa? Visą praėjusią savaitę valgiusi pomidorus su grietine (arba grietinę su pomidorais, būkime atviri), šiandien užkaičiau puodą vandens makaronams. Karštis dar neišsisklaidė tiek labai, kad sumanyčiau juos valgyti karštus, todėl atvėsinusi, sumaišiau dubenį makaronų salotų su pesto padažu. Pripjausčiau avokadų, pomidoriukų, pridėjau mocarelos rutuliukų ir saldžių konservuotų kukurūzų. Apšlaksčiau alyvuogių aliejumi, užspaudžiau šiek tiek citrinų sulčių, pagardinau tarkuotu česnaku, druska ir pipirais. To ir pakako, kad pavyktų paruošti labai skanius pietus – sotesnius, bet vis dar pakankamai gaivius ir vasariškus.
Pietų idėją sumaniau ir produktus į krepšelį susirinkau „Lidl Lietuva“, žvalgydamasi į šiandien prasidėjusios teminės „Bio Organic“ savaitės produktus. Visi šios savaitės produktai (asortimentą rasite ČIA) yra be sintetinių maisto priedų, užauginti ūkiuose, naudojančiuose tik natūralias trąšas. Mano asmeniniai šios savaitės favoritai, kaip jau galima nuspėti, yra makaronai (šįkart pasirinkau avinžirnių, puiki alternatyva tradiciniams kvietiniams!) ir pesto padažas.
Taigi, ar mėgstat šaltas makaronų salotas? Tikiuosi, kad taip. Receptas – čia!
Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
250 g avinžirnių makaronų
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 citrinos žievelių
½ citrinos sulčių
1 česnako skiltelės
500 g vyšninių ar kokteilinių pomidorų
1 didelio gerai sunokusio avokado
300 g mocarelos rutuliukų
1 skardinės (285 g) konservuotų kukurūzų
190 g pesto padažo
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
bazilikų lapelių
GAMINIMO EIGA
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės. Nepervirkite. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į didelį dubenį.
2. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos žievelėmis, sultimis, tarkuota česnako skiltele. Supilkite į dubenį su makaronais ir gerai išmaišykite.
3. Suberkite perpus (ar į keturias dalis) perpjautus pomidorus, kubeliais pjaustytus avokadus, perpus perpjautus mocarelos rutuliukus, konservuotus kukurūzus, pesto padažą. Kruopščiai išmaišykite, kad visi produktai pasidengtų pesto padažu.
4. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Dar kartą išmaišykite. Papuoškite bazilikų lapeliais ir patiekite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #BioOrganic