Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Šakšuka su bolivine balanda

parašė Asta 7 Sau ’23
Šakšuka su bolivine balanda

Lėtesniam savaitgaliui, niekur neskubančiam rytui, skonių pilniems pusryčiams – šakšuka tiesiog subalansuota tokioms dienoms kai ši. Dienoms, kai už lango už lango viskas net girgžda nuo sukausčiusio šaltuko, o namuose – jauku, šilta, ramu. Gera būti.

Vis dar žiema, dar ilgai bus žiema. Tas ilgiausias metų laikas, kai saulė danguje pasirodo per retai, bet kaskart jos galime ieškoti kitur: šypsenose, knygose, atostogų planuose, šiltuose prisiminimuose, širdyje. Dar – kaimiškų kiaušinių trynio spalvoje, šypt. Tokius kiaušinius ir sumušiau į šią šakšuką. Pavyko nuostabiai gardūs pusryčiai!


  • Paprastai į šaukšuką kartu su kitomis daržovėmis yra įmaišoma ir paprika. Kadangi pati jų visiškai nevalgau, papriką šakšukoje visad keičiu morkomis. Puiki alternatyva!
  • Prieskonių kiekį visad koreguokite pagal savo skonį. Galbūt mėgstate švelnesnį ar pikantiškesnė, sūresnį ar mažiau sūrų maistą – atsižvelkite į savo pomėgius. Man atrodo, kas šakšukai tinka švelniai kandantis aitrumas, tad mėgstu įberti dosnų žiupsnį Kajeno paprikų.
  • Raudonąsias pupeles galite keisti juodosiomis arba avinžirniais.
  • Kiaušinius, jei tik turite galimybę, naudokite kaimiškus ar laisvai laikomų vištų. Jie ne tik geltoniausi, bet ir patys gardžiausi.
  • Kepdami kiaušinius, neperkepkite jų – prisiminkite, kad net nukėlus keptuvę nuo ugnies, kiaušiniai padaže keps dar kurį laiką. Tad vos kiaušinių viršau pabaltavus, keptuvę verta nukelti nuo ugnies. Kol patieksite, baltymas sutvirtės, o trynys liks skystas.

Šakšuka su bolivine balanda

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. kokosų aliejus
1 svogūno
3 česnako skiltelių
1 morkos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. kumino
½ arb. š. rūkytos paprikos
¼ arb. š. kajeno paprikos
2 valg. š. pomidorų pastos
1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
150 g konservuotų raudonųjų pupelių
1 ½ stiklinės (375 ml) daržovių sultinio
½ stiklinės (80 g) bolivinės balandos sėklų
4 kiaušinių

Patiekti:
gabalėlio fetos sūrio
1 avokado
½ žaliosios citrinos
ryšelio kalendros

GAMINIMO EIGA

1. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite kokosų aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kapotas česnako skilteles ir plonomis riekelėmis pjaustytas morkas. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
2. Pagardinkite prieskoniais, sudėkite pomidorų pastą ir maišydami pakaitinkite dar minutę.
3. Supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, raudonąsias pupeles ir daržovių sultinį. Suberkite ir įmaišykite bolivinės balandos sėklas.
4. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir kaitinkite apie 20 minučių, kol bolivinė balanda suminkštės. Kas kelias minutes vis pamaišykite, kad neprikeptų prie dugno.
5. Šaukštu keptuvėje suformuokite duobeles ir į jas įmuškite po kiaušinį. Uždenkite dangčiu ir kepkite dar kelias minutes, kol baltymas sutirštės, o tryniai liks skysti. Net ir nukėlus nuo ugnies kiaušiniai karštoje pomidorų masėje dar kurį laiką keps, tad neperkepkite.
6. Nukelkite nuo ugnies, ant šakšukos viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus avokadus, apiberkite trupintu fetos sūriu. Papuoškite šviežiomis kalendromis ir žaliųjų citrinų riekelėmis. Patiekite nedelsiant.

avokadaibolovinė balandačesnakaifetakiaušiniaimorkospomidoraipupelėspusryčiaišakšukasvogūnai
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola
kitas įrašas
Pikantiškas varškės apkepas su brokoliais ir sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Brokolių salotos

Trijų sūrių lazanija su špinatais

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Rupių miltų tarta su grybais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Braškinis pieno kokteilis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Varškės spurgos

    20 Vas ’23
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23
  • Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

    25 Geg ’23
  • Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu kumpiu ir „Burrata“

    23 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (298)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (279)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (139)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (593)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų