Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Šakšuka su bolivine balanda

parašė Asta 7 Sau ’23
Šakšuka su bolivine balanda

Lėtesniam savaitgaliui, niekur neskubančiam rytui, skonių pilniems pusryčiams – šakšuka tiesiog subalansuota tokioms dienoms kai ši. Dienoms, kai už lango už lango viskas net girgžda nuo sukausčiusio šaltuko, o namuose – jauku, šilta, ramu. Gera būti.

Vis dar žiema, dar ilgai bus žiema. Tas ilgiausias metų laikas, kai saulė danguje pasirodo per retai, bet kaskart jos galime ieškoti kitur: šypsenose, knygose, atostogų planuose, šiltuose prisiminimuose, širdyje. Dar – kaimiškų kiaušinių trynio spalvoje, šypt. Tokius kiaušinius ir sumušiau į šią šakšuką. Pavyko nuostabiai gardūs pusryčiai!


  • Paprastai į šaukšuką kartu su kitomis daržovėmis yra įmaišoma ir paprika. Kadangi pati jų visiškai nevalgau, papriką šakšukoje visad keičiu morkomis. Puiki alternatyva!
  • Prieskonių kiekį visad koreguokite pagal savo skonį. Galbūt mėgstate švelnesnį ar pikantiškesnė, sūresnį ar mažiau sūrų maistą – atsižvelkite į savo pomėgius. Man atrodo, kas šakšukai tinka švelniai kandantis aitrumas, tad mėgstu įberti dosnų žiupsnį Kajeno paprikų.
  • Raudonąsias pupeles galite keisti juodosiomis arba avinžirniais.
  • Kiaušinius, jei tik turite galimybę, naudokite kaimiškus ar laisvai laikomų vištų. Jie ne tik geltoniausi, bet ir patys gardžiausi.
  • Kepdami kiaušinius, neperkepkite jų – prisiminkite, kad net nukėlus keptuvę nuo ugnies, kiaušiniai padaže keps dar kurį laiką. Tad vos kiaušinių viršau pabaltavus, keptuvę verta nukelti nuo ugnies. Kol patieksite, baltymas sutvirtės, o trynys liks skystas.

Šakšuka su bolivine balanda

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. kokosų aliejus
1 svogūno
3 česnako skiltelių
1 morkos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. kumino
½ arb. š. rūkytos paprikos
¼ arb. š. kajeno paprikos
2 valg. š. pomidorų pastos
1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
150 g konservuotų raudonųjų pupelių
1 ½ stiklinės (375 ml) daržovių sultinio
½ stiklinės (80 g) bolivinės balandos sėklų
4 kiaušinių

Patiekti:
gabalėlio fetos sūrio
1 avokado
½ žaliosios citrinos
ryšelio kalendros

GAMINIMO EIGA

1. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite kokosų aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kapotas česnako skilteles ir plonomis riekelėmis pjaustytas morkas. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
2. Pagardinkite prieskoniais, sudėkite pomidorų pastą ir maišydami pakaitinkite dar minutę.
3. Supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, raudonąsias pupeles ir daržovių sultinį. Suberkite ir įmaišykite bolivinės balandos sėklas.
4. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir kaitinkite apie 20 minučių, kol bolivinė balanda suminkštės. Kas kelias minutes vis pamaišykite, kad neprikeptų prie dugno.
5. Šaukštu keptuvėje suformuokite duobeles ir į jas įmuškite po kiaušinį. Uždenkite dangčiu ir kepkite dar kelias minutes, kol baltymas sutirštės, o tryniai liks skysti. Net ir nukėlus nuo ugnies kiaušiniai karštoje pomidorų masėje dar kurį laiką keps, tad neperkepkite.
6. Nukelkite nuo ugnies, ant šakšukos viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus avokadus, apiberkite trupintu fetos sūriu. Papuoškite šviežiomis kalendromis ir žaliųjų citrinų riekelėmis. Patiekite nedelsiant.

avokadaibolovinė balandačesnakaifetakiaušiniaimorkospomidoraipupelėspusryčiaišakšukasvogūnai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola
kitas įrašas
Pikantiškas varškės apkepas su brokoliais ir sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūginė avižinė košė

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

Bulvių armonikėlės (Hasselback potatoes) su grietine ir silke

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Azijietiški kukuliukai su medaus, česnakų ir sojų padažu

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės...

Bulvių „rožės”

Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

Prieskoninis moliūginis tiramisu | Pumpkin Spice Tiramisu

Želė su uogomis arbūzo riekelėse

Prancūziškas obuolių pyragas

Meksikietiškas trijų pienų pyragas (Pastel tres leches)

Kokosinės bandelės

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų