Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAI

Naminiai kūčiukai su citrinų žievelėmis

parašė Asta 17 Gru ’21
Naminiai kūčiukai su citrinų žievelėmis

Kūčiukų receptą tinklaraštyje per dvylika rašymo metų publikavau tris kartus. Paskutinįkart, prieš septynerius. Patikrinusi juos visus supratau, kad dar nesu užrašiusi to, pagal kurį kūčiukus kepiau šiemet, pernai, užpernai ir dar keletą metų prieš tai. Vienas slaptas ingredientas, kuris kūčiukams suteikia malonų poskonį, atkeliavo iš mano vyro močiutės virtuvės. Tai – tarkuotos citrinų žievelės. Citrinas mėgstu visur kur, tad ir čia man jos dera labai puikiai.

Traškūs ar minkšti, turbūt paklausit? Aš juos kepu vidutinio dydžio, tad išorėje jie traškūs, o viduje – gana minkšti. Bet iš tiesų minkštų ir traškių kūčiukų formulė yra visai paprasta:

  • jei formuosite visai mažutėlius ir orkaitėje leisite paskrusti kiek labiau, o vėliau sąžiningai laikysite visiškai sandariame inde, jie tikrai bus traškūs;
  • jei formuosite kiek didesnius ir kepsite trumpiau, jie bus minkšti it mažytės bandelės.

Ar jau kepėte šiemet kūčiukus? Ar kepsite? Viliuosi, kad receptu dar spėjau pasidalinti laiku – juk vos kelios dienos beliko iki Kūčių vakarienės.

Lai būna šis laikas pilnas ramybės, tikrumo ir gražių minčių. Jaukaus savaitgalio!

Naminiai kūčiukai su citrinų žievelėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 4 skardos kūčiukų Paruošimo laikas: 2 val.

INGREDIENTAI

1 ¼ stiklinės (310 ml) šilto vandens
1 pakuotės (7 g) sausų mielių
1 valg. š. cukraus
4 stiklinių (560 g) miltų
½ stiklinės (100 g) cukraus
3 valg. š. (30 g) aguonų
2 valg. š. aliejaus
1 nutarkuotos citrinos žievelės

GAMINIMO EIGA

1. Šiltą (bet ne verdantį!) vandenį šluotele sumaišykite su mielėmis ir šaukštu cukraus, kol šie ištirps. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite pastovėti kambario temperatūroje 10 minučių. Per šį laiką mielės turi aktyvuotis – paviršius turi suputoti (kitu atveju, reiškia, mielės nėra aktyvios ir nesuveiks pagal paskirtį).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir aguonas. Centre padarykite duobutę, supilkite aktyvias mieles, aliejų ir suberkite nutarkuotas citrinų žieveles. Išmaišykite ir išminkykite minkštą, glotnią, nelipnią tešlą.
3. Paruoštą tešlą dėkite į trupučiu aliejaus išteptą švarų dubenį, uždenkite rankšluostėliu ir kambario temperatūroje kildinkite apie valandą, kol tūris padvigubės.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
5. Imkite po gabalėlį tešlos, formuokite plonus volelius ir pjaustykite juos mažais gabalėliais. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotų skardų, palikdami nedidelius tarpelius (jei gabalėliai glausis, kepdami jie sukibs).
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol kūčiukai taps gražiai auksinės spalvos. Kepimo viduryje trumpam atidarykite orkaitę ir pamaišykite, kad keptų tolygiau.
7. Iškeptus kūčiukus atvėsinkite, o tuomet iki patiekiant laikykite sandariame inde.

aguonoscitrinosKalėdoskūčiukaimielės
0 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Imbierinės cinamoninės bandelės
kitas įrašas
Morenginė pavlovos eglutė

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Morenginė pavlovos eglutė

Pikantiški krepšeliai su tepamuoju sūriu ir lašiša

Klasikinis medaus tortas

Imbierinės cinamoninės bandelės

Naujametinis užkandžių vainikas

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

Enčilados su vištiena ir sūriu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su keptais pievagrybiais

Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Graikiško jogurto padažas su žalumynais

Bolivinės balandos salotos su pupelėmis ir saldžiosiomis bulvėmis

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų