Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis

parašė Asta 3 Rgp ’19
Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis

Suskaičiuoti iki dešimt man niekada neveikė taip, kaip rašo knygos ar savipagalbos vadovėliai. Niekad neradau tuose skaičiuose nei ramybės, nei meilės sau ar bent paprasčiausio susitaikymo. Priešingai, skaičiavimas – ar iki dešimties, ar avių prieš miegą – man keldavo susierzinimą ir net pyktį. Kodėl aš neužmiegu? Kodėl aš nenurimstu? Kodėl spalvos aplink tik tirštėja? Ir kas, kas gi po galais su manimi blogai?

Plakti, bausti save yra lengviau nei paglostyti. Tam, kad glostytum, reikia tikėti, kad esi to vertas. Taip jau susidėliojo, kad dažniau aš jaučiausi neverta.

Bet pakanka vieno vienintelio žingsnio, kad pajudėtum iš taško. Iš susiklosčiusios situacijos. Iš sustabarėjusio požiūrio. Net mažas pokytis yra pokytis – tereikia kasdien pasistengti, kad jis vyktų tinkama linkme.

Iš tai taip pamažu, pamažu. Iš kampų susirenkant drąsos trupinėlius, į delną susižeriant pasitikėjimo savimi dulkes. Pamažu aš priimu save tokią, kokia esu – kartais pasimetusią chaose ir užverktom akim skaičiuojančią iki dešimt, kartais palaimingai gyvenančią savo laimės ir ramybės burbule.

Dienos negali būti vienodos. Žmonės negali taip pat.

Šiandien aš visai nesu piktas keksas. Gal kiek susimąstęs, bet – šiandien aš laimingas keksas, šypt.

Kepiau šiuos keksiukus per šią vasarą su braškėm, su rabarbarais, su abrikosais, su obuoliais ir su avietėmis. Taip ir išragaujam visus vasaros skonius. Šįkart – su šilauogėmis. 

Keksiukai vasariški (vis dar vasara!), gaiviai citrininiai, labai minkšti ir labai purūs. Uogų galite berti ir šiek tiek mažiau nei aš parašiau recepte, bet… ei, ar vasaros, pasislėpusios net saldžiuose savaitgalio kepiniuose, gali būti per daug?

Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

2 kiaušinių
½ stiklinės (100 g) cukraus
¼ stiklinės (60 ml) tirpinto kokosų aliejaus
1 stiklinės (250 ml) graikiško jogurto
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 citrinos sulčių
1 citrinos nutarkuotų žievelių
1 ½ stiklinės (210 g) kvietinių miltų
2/3 stiklinės (70 g) migdolų miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos
1 ½ stiklinės (300 g) šilauogių
1 valg. š. kvietinių miltų
saujelės migdolų plokštelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir 12 keksiukų popierėlių.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, cukrų, tirpintą kokosų aliejų, graikišką jogurtą, vanilinį cukrų, citrinos sultis ir nutarkuotą citrinos žievelę.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite šaukštu, kol neliks sausų miltų.
4. Šilauoges nuplaukite ir labai gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Suberkite į dubenį ir sumaišykite su valgomuoju šaukštu miltų, kad uogos tolygiai jais pasidengtų. Tai apsaugos uogas, kad kepdamos jos nenugrimztų į keksiukų dugną.
5. Suberkite uogas į tešlą ir lengvais judesiais išmaišykite, kad joje pasiskirstytų kuo tolygiau.
6. Paruoštą keksiukų tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles. Pripildykite keksiukų kepimo formeles beveik iki viršaus. Viršų apiberkite trupučiu migdolų plokštelių.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai gražiai iškils ir jų paviršius bus auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku, – įkištas ir ištrauktas iš keksiuko centro, medinis pagaliukas turi būti beveik švarus, tik apsivėlęs keliais stambesniais drėgnos tešlos gabalėliais.
8. Kelias minutes keksiukus atvėsinkite keksiukų kepimo formoje. Tuomet perkelkite ant grotelių ir pilnai atvėsinkite.

citrinosdesertasgraikiškas jogurtaskeksiukaikepiniaikokosų aliejusmigdolaimigdolų miltaisaldumynaišilauogėsuogos
6 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu
kitas įrašas
Gaivios salotos su mangais ir avokadais

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Ananasų ir bananų keksas

Tinginių „Napoleonas“

Baltojo šokolado putėsiai su braškių džemu

Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

SALDUMYNAI

Tortas “Mėnulis”

Varškės tortas su “Snickers” šokoladukais (II)

Persikų „shortcake“

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

6 komentarai

Dovile 21 Rgp ’19 - 12:36 pm

Ar galima būtų naudoti šaldytas šilauoges? kaip tada su jomis?

Reply
Asta 22 Rgp ’19 - 6:27 pm

Dovile, atšildytos šaldytos šilauogės būna minkštos ir itin drėgnos, todėl reikėtų jas itin gerai nusausinti (pavyzdžiui, popieriniais rankšluosčiais) ir kruopščiai apvolioti miltuose prieš įmaišant į tešlą 🙂

Reply
Ugnė 19 Rgp ’20 - 7:09 am

Kažkas netiko, nepatiko… gavosi labai prėski, sunkūs ir beskoniai…

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:20 pm

Ugne, labai apgailestauju, kad nepatiko 🙁

Reply
Samanta 27 Rgs ’20 - 7:46 pm

Sveiki 🙂 ar tiktų vietoj kvietinių miltų naudoti avižų? Ar kiekis toks pats miltų būtų?

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:21 pm

Samanta, tikrai nerekomenduočiau viso kvietinių miltų kiekio keisti avižų miltais – keksiukai bus sausesni, sprangesni, o tai tikrai ne į gera 🙂 Aš pati avižų miltais keisčiau ne daugiau kaip trečdalį miltų kiekio.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 5

    Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    31 Sau ’20
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Žaliasis humusas

    14 Sau ’21
  • Karamelinė granola

    10 Sau ’21
  • Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

    7 Sau ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (26)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (5)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (238)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (25)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (110)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (39)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (17)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (196)
    • Blynai ir vafliai (32)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (107)
    • Salotos (27)
    • Šaltieji užkandžiai (47)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (14)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (484)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (74)
    • Desertai indeliuose (54)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (126)
    • Pyragėliai (32)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų