Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Obuoliniai keksiukai

parašė Asta 21 Rgs ’09
Obuoliniai keksiukai

Skonis: 9/10. Pakankamai didelio pasisekimo sulaukę keksiukai. Vienintelis mažas jų trūkumėlis – vienus juos valgyti šiek tiek per sausi, todėl rekomenduojama šalia turėti puodelį kavos ar arbatos – bet negi nuo to tik dar ne skaniau? 🙂 Na, o didžiausias pliusas, o tiksliau skaniausias šių keksiukų akcentas – pabarstukai ant jų viršaus, kurie tikrai labai pagardina visą keksiukų skonių gamą.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? allrecipes.com

Obuoliniai keksiukai

Obuoliniai keksiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

350 g miltų
1,5 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. druskos
100 g sviesto
200 g cukraus
2 kiaušiniai
1,5 arb.š. vanilės
2 obuoliai

60 g rudojo cukraus
1 valg.š. miltų
1 arb.š. cinamono
1 valg.š. sviesto

GAMINIMO EIGA

Orkaitę įkaitinti iki 190 ºC. Paruošti 12 keksiukų formelių.
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską. Kitame inde išplakti sviestą, cukrų ir kiaušinius iki purios vientisos masės. Įmaišyti vanilę ir nuluptus susmulkintus mažais gabalėliais obuolius. Atsargiai masę sumaišyti su sausu miltų mišiniu. Paruoštą tešlą sudėti į keksiukų formeles.
Atskairai sumaišyti rudąjį cukrų, miltus ir cinamoną. Mišinį tarp pirštų ištrinti su šaukštu sviesto, kol gausis smulkūs trupiniai. Šiuo mišiniu apibarstyti kiekvieno keksiuko viršų.
Keksiukus dėti į orkaitę ir kepti 20 min. Leisti atvėsti ant grotelių. Skanaus!

cinamonaskeksiukaiobuoliaisaldumynaivanilė
4 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Moka keksiukai
kitas įrašas
Tortas „Medutis”

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuolių pyragas su kokoso drožlėmis

Bananų duona su lazdynų riešutais ir šokolado gabalėliais

Kalėdiniai meduoliai

Karamelinis medaus tortas

Mėlynių pyragas

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Varškės blyneliai

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Sumuštinukai su pievagrybiais

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

REKLAMA

GĖRIMAI

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Imbierinis sirupas kavai

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Enčilados su vištiena ir sūriu

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

4 komentarai

iveta. 2 Spa ’09 - 7:07 pm

dievaži, gal dėl to, kad seniai bedžiuginau artimuosius keksiukais, šiandien kepti obuoliniai ir su šokolado gabalėliais pasirodė tobuliausi kada nors daryti- anksčiau niekaip gero tešlos recepto nerasdavau, šįkart džiaugiuos abiem. super, kitąkart jau ekperimentuosiu su skirtingais priedais, ačiū už receptą ;>

Reply
Asta 2 Spa ’09 - 8:07 pm

Nuostabu skaityti tokius puikius atsiliepimus! 🙂 Labai džiaugiuos dėl kiekvieno žodžio ir sėkmės toliau eksperimentuojant su įvairiausiais priedais 😉

Reply
Kristina 21 Rgs ’10 - 3:17 pm

Iveta,

Sakykite, koki sokolada naudojate? Ji tiesiog susmulkinate ir dedate i paruosta mase?

Reply
Asta 22 Rgs ’10 - 11:41 pm

Kristina, nors klausimas skirtas ne man, jei netyčia Iveta čia jau neužsuktų, atsakysiu, kaip aš darau 🙂 Dedu „Karūnos” juodą šokoladą ir jį susmulkinus tiesiog įmaišau paskutiniam žingsnyje į jau paruoštą tešlą 😉

Reply

Komentuoti: iveta. Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Biskvitinis medaus tortas

    7 Bal ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (355)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (90)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų