Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais ir avietėmis

parašė Asta 13 Rgs ’24
Orkaitėje keptas blynas su obuoliais ir avietėmis

Ar pastebėjot, kad oras rudenį kvepia kitaip? Sakytum, žvarbiau ir gaiviau, bet tuo pačiu – jaukiau. Ypač tada, kai savaitgalį namai pakvimpa cinamonu ir obuoliais. Taip, taip, – jei dar nepradėjot kepinių su obuoliais sezono, dabar pats metas.

Panorau antram gyvenimui prikelti seną, bet labai mylimą receptą – orkaitėje keptą blyną su obuoliais. Šįkart į jį įmaišiau dar ir porą saujų rudeninių aviečių. Iškepti jį neįtikėtinai paprasta, o skonis – pasimetęs kažkur tarp miltinių blynų ir obuolių pyrago. Ar gali būti geriau, jaukiau, skaniau? Gnybdama šaukštelį po šaukštelio, imu rimtai tuo abejoti.

Išbandykit, kad galėtumėt įsitikinti patys – lai būna tai idėja lėtiems rudens savaitgalio pusryčiams, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems. Gali būti, kad dėl paskutinio kąsnelio vyks šeimos grumtynės – nesakykit, kad neįspėjau, šypt.


Artėjant rugsėjo 23 d. ES šalyse minimai Ekologijos dienai, šį gardų pusryčių receptą paruošiau drauge su lietuviškais ekologiškais „AUGA“ produktais: sviestu, natūraliu jogurtu, pienu, kiaušiniais. Avietės ir obuoliai – iš lietuviško sodo, medus – iš mūsų šeimos bityno. Šis blynas, kuriuo kvepia visi namai, – naminis kepinys pačia gražiausia šio žodžio prasme.

Didžiuojuosi galėdama bendradarbiauti su „AUGA“ prekės ženklu. Tvarumo praktikomis grindžiama jų veikla ir „AUGA“ vertybės orientuotos į aukščiausią produktų kokybę. Žaliomis pakuotėmis išsiskiriantys produktai gaminami iš ekologiškų žaliavų, užaugintų Lietuvoje, „AUGA“ ekologiniuose ūkiuose.

Dideli pokyčiai prasideda nuo mažų kasdienių pasirinkimų, o rinkdamiesi šiuos produktus – savu pavyzdžiu prisidedame prie „AUGA“ misijos „be kainos gamtai“. Kaip kad sako „AUGA“, „apie tvarumą geriausia kalbėti pilna burna“. Taip ir darykime!

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais ir avietėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

40 g sviesto
2 vidutinio dydžio obuolių
1 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. vanilės pastos
½ citrinos sulčių
1-2 valg. š. medaus
150 g aviečių

Tešlai:
3 kiaušinių
½ stiklinės (125 g) natūralaus jogurto
¼ stiklinės (62 g) pieno
1-2 valg. š. medaus
½ stiklinės (70 g) miltų
¼ arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
2. Sviestą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į gilesnį kepimo indą (22 cm skersmens). Dėkite į orkaitę ir palikite kaisti, kol paruošite obuolius.
3. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite riekelėmis. Sumaišykite su cinamonu, vanilės pasta, citrinos sultimis ir medumi.
4. Obuolių riekeles suberkite į kepimo indą ant ištirpusio sviesto. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite apie 10 minučių, arba kol paruošite tešlą.
5. Tešlai kiaušinius, jogurtą, pieną ir medų išplakite iki lygios tekstūros. Įsijokite miltus, sumaišytus su druska, ir dar kartą išplakite.
6. Ant keptų obuolių suberkite avietes. Ant viršaus supilkite tešlą. Apiberkite saujele migdolų riekučių ir grąžinkite į orkaitę.
7. Kepkite apie 25-30 minučių, kol blynas iškils, gražiai pagels ir bus iškepęs.
8. Patiekite nedelsiant – valgykite, kol šiltas. Galite pagardinti šviežiomis uogomis ir šlakeliu medaus.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

avietėscinamonascitrinosjogurtasmedusobuoliaivanilė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mini blynelių vėrinukai su uogomis
kitas įrašas
Tiršta bulvių ir vištienos sriuba

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuoliniai varškėčiai

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

Lietiniai blyneliai su varške

Šilauogių „clafoutis“

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Keptos vištienos, kiaušinių ir avokadų mišrainė

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

Languota prijuostė: apibendrinimas. Ir marmurinis bananinis keksas su...

Baltojo šokolado putėsiai su braškių džemu

Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais

REKLAMA

GĖRIMAI

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Kreminis airiško viskio likeris

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Braškių ir citrinų limonadas

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 2

    Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

    18 Rgs ’10
  • 3

    MAMOS DIENORAŠTIS // Bananiniai keksiukai su šilauogėmis

    29 Rgs ’17
  • 4

    Kalėdinis meduolinis pepparkakor namelis

    26 Gru ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

    24 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų