Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAITroškiniai

Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

parašė Asta 25 Bal ’20
Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Buvo saldžiųjų bulvių lazanija, buvo humusas, o dabar – dar ir saldžiųjų bulvių karis. Ką aš galiu pasakyti, saldžiąsias bulves sąžiningai įsirašau į bene kiekvieną pirkinių sąrašą, o kai jau dedu į pirkinių krepšelį, tai verčiau daugiau nei mažiau.

Saldžiųjų bulvių karis – paprastas, jaukus namų maistas. Paruošite labai lengvai ir paprastai, vos per pusvalandį, suvalgysite, tikėtina, dar greičiau, bet kaip bus skanu! Labai!

Jei mėgstate saldžiąsias bulves, jei jaučiat silpnybę nosį kutenantiems rūkytos paprikos, kalendros, kumino aromatams, jei salstelėjęs kokosų pienas nesaldžiuose patiekaluose jus žavi, o šaldytuve primiršti špinatai šaukiasi būti kažkur kažkaip sunaudojami (man taip kartais būna, nejau jums nebūna?), – PUIKU, virkite šį karį!

Arba išsisaugokite receptą kitam kartui, nes gardiems receptams galioja ta pati taisyklė kaip ir visiems kitiems geriems dalykams – geriau vėliau nei niekada!

 Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 didelio svogūno
3 skiltelių česnako
1 arb. š. maltos rūkytos paprikos
1 arb. š. maltos džiovintos kalendros
1 arb. š. kumino
2 didesnių arba 3 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių
1 didelės morkos
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g šviežių špinatų

Patiekti:
virtų ryžių
šviežių kalendros lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Puode įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles. Maišydami pakepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs ir suminkštės.
2. Suberkite rūkytą papriką, kalendrą ir kuminą. Maišydami pakepinkite minutę.
3. Suberkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves, nedideliais kubeliais supjaustytas morkas. Supilkite kokosų pieną ir grietinėlę. Kaitinkite, kol užvirs, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite, kol bulvės bei morkos suminkštės, o dalis skysčio nugaruos, padažas sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
4. Nuėmę nuo ugnies, suberkite šiek tiek pasmulkintus špinatų lapelius. Išmaišykite, uždenkite dangtį ir leiskite kelias minutes pastovėti.
5. Patiekite su virtais ryžiais: iš pradžių į dubenėlį dėkite kelis šaukštus ryžių, ant viršaus – porą samčių saldžiųjų bulvių kario. Apiberkite šviežių kalendrų lapeliais, apiberkite žiupsniu šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

 Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Įkvėpimas: Little Sunny Kitchen

batataičesnakaidaržovėsgrietinėlėkalendrakariskokosų pienaskuminasmorkosrūkyta paprikaryžiaisaldžiosios bulvėsšpinataisvogūnai
2 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru
kitas įrašas
Švediški mėsos kukuliai

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulvių ir menkės paplotėliai

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Šaltibarščiai

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Tobulas varškės apkepas

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

LENGVI KĄSNELIAI

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

Tobulas varškės apkepas

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

GĖRIMAI

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Saldžios dovanos Mamai

2 komentarai

Greta 16 Kov ’21 - 11:45 am

Miela Saulėta virtuve,

Ačiū už tokį nerealų receptą! :)) kaip ir Jūs, aš taip pat esu didelė saldžiųjų bulvių fanė, iš jūsų receptų gal jau antrą gaminu, kuris susijęs su saldžiosiomis bulvėmis, ir ne tik nenusiviliu, bet dar labiau apkerėta esu, kaip skanu ir paprasta! Net pagalvoju, kad kaip visavalgė, jei visi vegetariški patiekalai būtų tokie skanūs, kaip šis, tai net mėsos visai nebebūtų didelio reikalo valyti, kai vien daržovių patiekalai gali būti tokie skanūs ir maistingi. 😀 🙂
Nerealus receptas, ačiū Jums! 😊😊😊

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:34 am

Greta, labai džiaugiuosi, kad išbandėte, ir kad receptas patiko! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

    17 Bal ’21
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

    14 Bir ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

    17 Bal ’21
  • Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio padažu

    14 Bal ’21
  • Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (243)
    • Apkepai (42)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (113)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (210)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (114)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (17)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (498)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (79)
    • Desertai indeliuose (59)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (34)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų