Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAITroškiniai

Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

parašė Asta 25 Bal ’20
Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Buvo saldžiųjų bulvių lazanija, buvo humusas, o dabar – dar ir saldžiųjų bulvių karis. Ką aš galiu pasakyti, saldžiąsias bulves sąžiningai įsirašau į bene kiekvieną pirkinių sąrašą, o kai jau dedu į pirkinių krepšelį, tai verčiau daugiau nei mažiau.

Saldžiųjų bulvių karis – paprastas, jaukus namų maistas. Paruošite labai lengvai ir paprastai, vos per pusvalandį, suvalgysite, tikėtina, dar greičiau, bet kaip bus skanu! Labai!

Jei mėgstate saldžiąsias bulves, jei jaučiat silpnybę nosį kutenantiems rūkytos paprikos, kalendros, kumino aromatams, jei salstelėjęs kokosų pienas nesaldžiuose patiekaluose jus žavi, o šaldytuve primiršti špinatai šaukiasi būti kažkur kažkaip sunaudojami (man taip kartais būna, nejau jums nebūna?), – PUIKU, virkite šį karį!

Arba išsisaugokite receptą kitam kartui, nes gardiems receptams galioja ta pati taisyklė kaip ir visiems kitiems geriems dalykams – geriau vėliau nei niekada!

 Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 didelio svogūno
3 skiltelių česnako
1 arb. š. maltos rūkytos paprikos
1 arb. š. maltos džiovintos kalendros
1 arb. š. kumino
2 didesnių arba 3 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių
1 didelės morkos
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g šviežių špinatų

Patiekti:
virtų ryžių
šviežių kalendros lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Puode įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles. Maišydami pakepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs ir suminkštės.
2. Suberkite rūkytą papriką, kalendrą ir kuminą. Maišydami pakepinkite minutę.
3. Suberkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves, nedideliais kubeliais supjaustytas morkas. Supilkite kokosų pieną ir grietinėlę. Kaitinkite, kol užvirs, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite, kol bulvės bei morkos suminkštės, o dalis skysčio nugaruos, padažas sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
4. Nuėmę nuo ugnies, suberkite šiek tiek pasmulkintus špinatų lapelius. Išmaišykite, uždenkite dangtį ir leiskite kelias minutes pastovėti.
5. Patiekite su virtais ryžiais: iš pradžių į dubenėlį dėkite kelis šaukštus ryžių, ant viršaus – porą samčių saldžiųjų bulvių kario. Apiberkite šviežių kalendrų lapeliais, apiberkite žiupsniu šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

 Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Įkvėpimas: Little Sunny Kitchen

batataičesnakaidaržovėsgrietinėlėkalendrakariskokosų pienaskuminasmorkosrūkyta paprikaryžiaisaldžiosios bulvėsšpinataisvogūnai
2 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru
kitas įrašas
Švediški mėsos kukuliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Įdarytos bulvės

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

BALANSAS LĖKŠTĖJE // Orkaitėje keptas upėtakis su čiobreliais...

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Braškinis pieno kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Žaliasis avokadų kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Įdarytos šviežios bulvės

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Cukinijų ir varškės apkepas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto desertas su citrinų kremu

Blynų tortas su šokoladu

Florentinai

Pyragas „Obuolių ruduo”

Biscotti su šokoladu ir migdolais

Tiramisu sūrio tortas

2 komentarai

Greta 16 Kov ’21 - 11:45 am

Miela Saulėta virtuve,

Ačiū už tokį nerealų receptą! :)) kaip ir Jūs, aš taip pat esu didelė saldžiųjų bulvių fanė, iš jūsų receptų gal jau antrą gaminu, kuris susijęs su saldžiosiomis bulvėmis, ir ne tik nenusiviliu, bet dar labiau apkerėta esu, kaip skanu ir paprasta! Net pagalvoju, kad kaip visavalgė, jei visi vegetariški patiekalai būtų tokie skanūs, kaip šis, tai net mėsos visai nebebūtų didelio reikalo valyti, kai vien daržovių patiekalai gali būti tokie skanūs ir maistingi. 😀 🙂
Nerealus receptas, ačiū Jums! 😊😊😊

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:34 am

Greta, labai džiaugiuosi, kad išbandėte, ir kad receptas patiko! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų