Laimė gyvena smulkmenose – net ir pomidoruose! Ar žinojote, kad mums tokie įprasti, kasdieniški pomidorai yra gausūs ne tik įvairių maistinių medžiagų bei vitaminų, bet ir laimės hormonu vadinamo serotonino? Kuo daugiau pomidorų – tuo daugiau šypsenų!
Iš lietuviškų „Kietaviškių“ pomidorų šįkart pagaminau paprastus, greitus ir labai gardžius sluoksniuotos tešlos pyragėlius. Pyragėliai nedidukai, bet ant jų – net trijų rūšių sūriai, pesto padažas ir, žinoma, pomidorai. Tai vienas mylimiausių mano užkandžių, kurį su mažomis interpretacijomis gaminu dar nuo studijų laikų. Viskas čia dera nepriekaištingai: traški sluoksniuota tešla, švelnus sūrių įdaras, gaivūs pomidorai. Vienas mažas pyragėlis, o šypsena – iki ausų!
Pyragėliai skanūs tiek šilti, tiek jau atvėsę, tad puikiausiai tiks ir saulėtų dienų iškyloms gamtoje.
Laimė tikrai gyvena smulkmenose. Raskite ją, vieną dieną sumanę išsikepti šių pyragėlių. Skanaus!
Pyragėliai su pomidorais ir trijų rūšių sūriu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3-4 pomidorų
žiupsnio druskos
150 g rikotos
25 g tarkuoto kietojo sūrio
1 valg. š. pesto padažo
žiupsnio druskos
100 g tarkuoto mocarelos sūrio
400 g sluoksniuotos bemielės tešlos
1 kiaušinio
saujelės sezamo sėklų
GAMINIMO EIGA
1. Pomidorus supjaustykite riekelėmis. Išdėliokite jas ant popierinio rankšluosčio, apiberkite žiupsniu druskos ir uždenkite kitu dvigubu popierinio rankšluosčio lapu. Palikite pastovėti apie 10-15 minučių. Druska padės išsiskirti pomidorų sultims, kurias sugers popieriniai rankšluosčiai. Tokiu būdu pomidorai nebus vandeningi ir pyragėliai iškeps gardesni bei gražesni.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Rikotą sumaišykite su smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu, pesto padažu ir žiupsniu druskos.
4. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite stačiakampiais. Stačiakampių kraštelius aptepkite išplaktu kiaušiniu.
5. Tešlą aptepkite rikotos, kietojo sūrio ir pesto mišiniu (švarius palikite tik kiaušinio plakiniu apteptus kraštelius). Ant viršaus užberkite po saujelę tarkuoto mocarelos sūrio ir dėkite po dvi-tris pomidorų riekeles. Tešlos kraštelius apiberkite sezamo sėklomis.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol pyragėliai gražiai pagels, apskrus. Ragaukite šiltus arba atvėsusius.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kietaviškių“.
#reklama #kietaviskiu #pomidorai