Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

parašė Asta 8 Bal ’21
Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Pastaruoju metu valgau kaip niekad daug salotų. Taip jau nutinka, kad žiemą dažniausiai jas visai pamirštu, o pavasarį atrandu iš naujo. Be to, labai sąmoningai stengiuosi valgyti kuo daugiau daržovių, o salotos šį tikslą įgyvendinti leidžia labai paprastai. Ruošiu jas įvairias, sočias, maistingas. Salotos man nėra ir niekada nebuvo „trys špinatų lapai ir pusė pomidoro“, priešingai – mėgstu jas ruošti iš daug šviežių ir keptų daržovių, kruopų, sėklų, ankštinių, paskaninti sūriais ar kepta vištiena, vytintu kumpiu. Nemėgstu salotų, kurios atrodo liūdnai; jas maišydama noriu susikurti skonių ir spalvų šventę!

Šįkart lėkštėje: su prieskoniais orkaitėje kepti burokėliai, apelsinai, ridikėliai, gražgarstės, „Burrata“ sūris, graikiniai riešutai ir moliūgų sėklų aliejaus padažas. Greita, paprasta, gardu!

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Keptiems burokėliams:
500 g virtų burokėlių
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovinto česnako miltelių
1 arb. š. džiovintų rozmarinų
½ arb. š. rūkytos paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Padažui:
3 valg. š. moliūgų sėklų aliejaus
1 valg. š. baltojo vyno acto
1 arb. š. medaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Salotoms:
1 didelio apelsino
4-5 ridikėlių
70 g gražgarsčių
200 g „Burrata“ sūrio
saujos graikinių riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite keptus burokėlius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Burokėlius supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. Suberkite vienu sluoksniu ant kepimo skardos.
3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol krašteliai ims skrusti.

4. Kol daržovės kepa, paruoškite padažą. Visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, sandariai jį užsukite ir gerai supurtykite, kol gausite vientisos konsistencijos padažą.

5. Apelsiną nulupkite, supjaustykite riekelėmis, jas – ketvirčiais. Ridikėlius perpjaukite perpus ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
6. Į lėkštes paskirstykite gražgarstes, ant jų sudėkite keptus burokėlius, apelsinų gabalėlius, ridikėlių riekeles. Rankomis suplėšykite ir išdėliokite „Burrata“ sūrį.
7. Apiberkite smulkintais graikiniais riešutais ir apšlakstykite padažu.

8. Patiekite iš karto, kol keptos burokėliai dar šilti.

Recepto įkvėpimas: Daisybeet

apelsinaiburokėliaiburratačesnakaigraikiniai riešutaigražgarstėsmoliūgų sėklų aliejusridikėliairiešutairozmarinairukolarūkyta paprikasūris
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis
kitas įrašas
Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Varške įdaryti kepti obuoliai

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su spanguolėmis ir pistacijomis

Citrininis manų kruopų pyragas

Keksiukai su braškių kremu

Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

Citrininis keksas su glaistu ir braškėmis

Moliūginis sūrio tortas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sveikuoliški batonėliai

Riešutų ir datulių batonėliai

Pyragėliai su pomidorais ir trijų rūšių sūriu

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Duonos lazdelės

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 5

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23
  • 6

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (310)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (76)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (17)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų