Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

parašė Asta 8 Bal ’21
Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Pastaruoju metu valgau kaip niekad daug salotų. Taip jau nutinka, kad žiemą dažniausiai jas visai pamirštu, o pavasarį atrandu iš naujo. Be to, labai sąmoningai stengiuosi valgyti kuo daugiau daržovių, o salotos šį tikslą įgyvendinti leidžia labai paprastai. Ruošiu jas įvairias, sočias, maistingas. Salotos man nėra ir niekada nebuvo „trys špinatų lapai ir pusė pomidoro“, priešingai – mėgstu jas ruošti iš daug šviežių ir keptų daržovių, kruopų, sėklų, ankštinių, paskaninti sūriais ar kepta vištiena, vytintu kumpiu. Nemėgstu salotų, kurios atrodo liūdnai; jas maišydama noriu susikurti skonių ir spalvų šventę!

Šįkart lėkštėje: su prieskoniais orkaitėje kepti burokėliai, apelsinai, ridikėliai, gražgarstės, „Burrata“ sūris, graikiniai riešutai ir moliūgų sėklų aliejaus padažas. Greita, paprasta, gardu!

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Keptiems burokėliams:
500 g virtų burokėlių
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovinto česnako miltelių
1 arb. š. džiovintų rozmarinų
½ arb. š. rūkytos paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Padažui:
3 valg. š. moliūgų sėklų aliejaus
1 valg. š. baltojo vyno acto
1 arb. š. medaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Salotoms:
1 didelio apelsino
4-5 ridikėlių
70 g gražgarsčių
200 g „Burrata“ sūrio
saujos graikinių riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite keptus burokėlius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Burokėlius supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. Suberkite vienu sluoksniu ant kepimo skardos.
3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol krašteliai ims skrusti.

4. Kol daržovės kepa, paruoškite padažą. Visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, sandariai jį užsukite ir gerai supurtykite, kol gausite vientisos konsistencijos padažą.

5. Apelsiną nulupkite, supjaustykite riekelėmis, jas – ketvirčiais. Ridikėlius perpjaukite perpus ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
6. Į lėkštes paskirstykite gražgarstes, ant jų sudėkite keptus burokėlius, apelsinų gabalėlius, ridikėlių riekeles. Rankomis suplėšykite ir išdėliokite „Burrata“ sūrį.
7. Apiberkite smulkintais graikiniais riešutais ir apšlakstykite padažu.

8. Patiekite iš karto, kol keptos burokėliai dar šilti.

Recepto įkvėpimas: Daisybeet

apelsinaiburokėliaiburratačesnakaigraikiniai riešutaigražgarstėsmoliūgų sėklų aliejusridikėliairiešutairozmarinairukolarūkyta paprikasūris
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis
kitas įrašas
Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulvių keksiukai su daržovėmis

Brokolių salotos

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Šakšuka su morkomis

Omletas su daržovėmis ir silke

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Keksiukai su braškių kremu

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Ukrainietiška Velykų duona „Paska“

Imbierinės eglutės

Nekeptas Tiramisu sūrio tortas

Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Trinta brokolių sriuba

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Brokolių ir varškės blyneliai

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Viščiukų šlaunelės su bulvėmis ir šonine, troškintos grietinėlės...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų