Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

parašė Asta 16 Bal ’18
Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Kartais prireikia laiko pačioms paprasčiausioms tiesoms atrasti. Kaip kad štai: laimė priklauso nuo daiktų, tiksliau, nuo jų skaičiaus. Kuo mažiau daiktų, tuo daugiau vietos lieka laimei.

Pavasarinis tvarkymasis įsibėgėja. Pirmoji ištuštėjo mano spinta. Nes drabužiai, kurių pusėn nežiūrėjau daugiau nei 5 metus, ir tie, kurie man nepatinka, su kuriais jaučiuosi blogai ar ne savimi, ar į kuriuos paprasčiausiai nebetelpu, neturėtų čia būti. Tvarkymo taisyklė paprasta: ant pakabų turi likti tik tie, kurie džiugintų, nesvarbu, kurį iš jų užsimerkusi pačiupčiau.

Per ilgai apranga man buvo reikalas. Noriu, kad nuo šiol ji būtų džiaugsmas ir įkvėpimas! Bent jau įkvėpti, spintai ištuštėjus, tikrai galiu kur kas giliau. O atidarius duris, tokia išsiilgta ramybė… Jokių „neturiu ką apsirengti“ – viską, kas čia liko, aš apsirengti tikrai galiu.

Iš spintos grįžau atgal į virtuvę. Prisiminusi savo silpnybę pustuščiam šaldytuvui, ėmiau planuoti šimtą ir vieną pietų variantą iš likučių. Iš likučių šaldytuve, šaldymo kameroje, spintelėse. Pažadėjau sau daugiau nebepirkti po keturias dideles pakuotes avižinių dribsnių, nes iš parduotuvių jie tikriausiai neišnyks, o štai kvėpuoti virtuvėje bus daug lengviau, kai į lentynas vėl grįš tvarka ir švara, nejučia kažkurią akimirką užleidusios vietą siautėjančiam kelių aukštų balaganui.

Tiesa, balagano išgyvendinti bent jau iš vienos virtuvės spintos kol kas, atrodo, tikrai nepavyks. Už tų durelių – begalė indų fotografavimui. Sukrautos aukščiausios stirtos lėkščių (visų po vieną ar daugiausiai po dvi), vienas į kitą sugulę dubenėliai, svyruojantys puodelių bokštai, daug piramidėmis pagal dydį sukrautų stiklainėlių, padėklų, lentelių, ąsotėlių, vazelių, rankšluostėlių, servetėlių ir dar dešimtys daiktų, kuriuos, neabejoju, esu net pamiršusi, nes jie tiesiog… per giliai. Atsidariusi tą spintą aš visada arba susiimu už galvos, arba viltingai atsidūstu: vieną dieną visi šie per devynerius bloginimo metus sukaupti turtai ras savo vietą mano būsimojoje studijoje. O kol kas, siųsdama svajones ir mintis visatai, aš tik greitai atidarau ir uždarau dureles, kad tie svyruojantys puodelių bokštai neparvirstų nuo neatsargaus mano kvėptelėjimo.

Taigi, taip. Pavasarį į mūsų namus įsileidžiu ne tik maišydama salotas ar bandydama naują ledų receptą. Sveikindama pavasarį, atsisveikinu su daiktais. Nes kuo mažiau daiktų, tuo daugiau vietos lieka laimei.

 Piemeneliu pyragas su ziediniais kopustais

Skonis: 9/10. Jeigu tradicinį piemenėlių pyragą labai mėgstate, nereiktų bijoti, kad bulves pakeitę žiediniais kopūstais, galiausiai jausitės labai smarkiai save apgavę. Nes šis – lengvesnis, sveikesnis – patiekalo variantas taip pat labai puikus! Sultingas jautienos įdaras, kreminės tekstūros žiediniai kopūstai – tai viena iš tų mažų virtuvės apgavysčių, tikrai verta dėmesio. 

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Eighty 20 Nutrition

 Piemeneliu pyragas su ziediniais kopustais

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

Žiedinių kopūstų tyrei:
1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto (apie 500-600 g žiedynų)
2 valg. š. kokosų aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio džiovintų itališkų žolelių

Įdarui:
1 valg. š. kokosų aliejaus
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 morkos
250 g pievagrybių
500 g maltos jautienos
2 valg. š. pomidorų pastos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio džiovintų itališkų žolelių
1 skardinės (400 g) konservuotų trintų pomidorų

GAMINIMO EIGA

1. Žiedinį kopūstą supjaustykite žiedynais, sudėkite į vidutinio dydžio puodą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Virkite virš vidutinio dydžio ugnies apie 20-25 minutes, kol kopūstas visiškai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies, nupilkite vandenį.
2. Išvirtus žiedinius kopūstus sutrinkite su kokosų aliejumi, žiupsniu druskos ir džiovintomis itališkomis žolelėmis iki visiškai vientisos masės.
3. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą kokosų aliejaus. Suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir plonomis riekelėmis supjaustytas morkas. Pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol daržovės suminkštės. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir pakaitinkite, kol ir šie suminkštės.
4. Sudėkite maltą jautieną. Kepkite, kol ši bus iškepusi.
5. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite druską, pipirus, džiovintas itališkas žoleles. Gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite konservuotus trintus pomidorus ir dar kelias minutes pakaitinkite.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
7. Į vieną didesnį (apie 22 cm skersmens) ar du mažesnius kepimo indus paskirstykite keptą maltą jautieną su daržovėmis. Ant viršaus paskirstykite trintus žiedinius kopūstus.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Patiekite nedelsiant.

apkepasčesnakaijautienakokosų aliejuspievagrybiaipomidoraipomidorų pastasvogūnaižiediniai kopūstai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortilijų suktinukai su vištiena
kitas įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pikantiškas varškės apkepas su brokoliais ir sūriu

Balandėliai su vištiena

Makaronai su avokadų ir špinatų padažu

Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

Sumuštiniai su burata ir keptais pomidorais

Pyragėliai su pomidorais ir trijų rūšių sūriu

Kokosinio-bananinio chia pudingo, aviečių-chia džemo ir graikiško jogurto...

Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cinamonu

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Mielinis vainikas su kreminiu sūriu, spanguolėmis, apelsinais ir...

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Persikiniai ledai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų