Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiMėsos patiekalaiTroškiniai

Ryžių ir vištienos troškinys su kokosų pienu

parašė Asta 13 Spa ’11
Ryžių ir vištienos troškinys su kokosų pienu

Rudenį lyga. Būna, lyja dažnai.
Rudenį krenta lapai nuo medžių. Kartais lėtai, o kartais, būna, juos nuplešia vėjas.
Būna šalta. Šaltą rudenį. Ir drėgna. Ir pilkšvai niūru.
Nes, būna, saulė pasislepia visai savaitei.
Rudenį, būna, įlipi į balą ir supranti, kad tavo batams to per daug.
Būna, grįžti namo jau temstant, įlendi į storą megztinį. Ir viskas, ko nori, jauki šiluma.
Būna, užtenka labai nedaug.
Kartais – dubenėlio šilto ir gardaus troškinio.
Ir lietus už lango tampa nesvarbus, o švieselė tavo lange spinduliuoja jaukumą ir šilumą…

Skonis: 10/10. Gali būti ir taip, jog aš tiesiog labai pasiilgau troškinių… bet ne, ne tai. Viskas labai paprasta – šis troškinys nuostabiai gardus. Ryškaus, malonaus skonio. Ir šildantis. Ir sotus. Ir tikrai labai labai gardus. Dar gaminsiu ir gaminsiu… rekomenduoju ir Jums.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? pagal Marthą Stewart

Ryžių ir vištienos troškinys su kokosų pienu

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

2 valg.š. aliejaus
4 vištienos krūtinėlių puselės be odos (po 300 – 350 g kiekviena), perpjautos išilgai per pusę
druska, pipirai
1 vidutinio dydžio svogūnas, susmulkintas
1 česnako skiltelė, susmulkinta
1 arb.š. malto kumino
2 arb.š. kario prieskonių
½ arb.š. džiovinto raudonėlio
4 morkos (210 g), supjaustytos plonais griežinėliais
1 skardinė (400 g) kokoso pieno
1 pakuotė (400 g) šaldytų žirnelių, atšildytų
250 g baltų ryžių
apie 1 l vištienos sultinio

GAMINIMO EIGA

1. Didelėje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų ant didelės ugnies.
2. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais.
3. Vištieną apkepinkite įkaitintame aliejuje iš visų pusių 3 – 4 minutes, kol gražiai apskrus. Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
4. Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Suberkite į keptuvę ar puodą svogūnus, česnaką, kuminą, karį, raudonėlius, ½ puodelio vandens ir druską. Kaitinkite, pamaišant, apie 3 – 5 minutes, kol svogūnas bus minkštas.
5. Suberkite morkas, žirnelius, supilkite kokosų pieną, ½ puodelio sultinio. Sudėkite vištienos gabalėlius. Suberkite ryžius.
6. Kaitinkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir kaitinkite. Sultiniui išgaravus, įpilkite dar. Kaitinkite, kol vištiena bus visiškai iškepusi, ryžiai – išvirę, o morkos – minkštos.
7. Nuimkite nuo ugnies. Dėkite į dubenėlius ir patiekite.
8. Skanaus!

kariskokoso pienasryžiaitroškinysvištienažirneliai
31 komentarai
26
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Keksiukai su braškių kremu
kitas įrašas
Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir medumi

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosinis varškės apkepas

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

Kitokia balta mišrainė

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais

Varškės blyneliai

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

Halumio, vištienos ir cukinijų iešmeliai

Graikiškos makaronų salotos

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

Bulvių armonikėlės (Hasselback potatoes) su grietine ir silke

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Grūdėtoji varškė su granola ir šilauogėmis

Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

Kokosinio-bananinio chia pudingo, aviečių-chia džemo ir graikiško jogurto...

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

31 komentarai

Odeta 13 Spa ’11 - 8:05 pm

Kaip aš mėgstu tokį patiekaliuką:) Valgyčiau ir valgyčiau:) Turiu visą knygą su daug daug variacijų šia tema…kaip mano kolega sako „GERBIU”

Reply
Asta 15 Spa ’11 - 8:56 pm

Odeta, aš taip pat labai mėgstu tokius ir panašius patiekalus. Jau kurį laiką buvau juos primiršus, todėl tai tapo nuostabiu rudens atradimu 🙂 Iš naujo, dar kartą 🙂

Reply
Karolina 13 Spa ’11 - 9:11 pm

Aš panašiai darau tik vietoje morkų dedu moliūgo. Ačiū, kad priminei 🙂

Reply
Asta 15 Spa ’11 - 8:56 pm

Karolina, nėra už ką 🙂 Skanaus! 😉

Reply
Sima 18 Spa ’11 - 4:57 pm

Jauku, jauku, jauku…nebaisu jokie vėjai, jokie lietūs, kai dubenyje toks šiltas ir šildantis maistas 🙂

Reply
Asta 23 Spa ’11 - 6:15 pm

Sima, tikrai taip 🙂 Labai teisingai sakai, toks maistas išties be galo jaukus, kai už lango vėjai ir lietūs.

Reply
isbandyta 18 Spa ’11 - 7:55 pm

Šiandien išbandžiau, bet kažkas negerai su šiuo receptu, nes čia gaunasi gryna žirnienė, o ne ryžių ir vištienos troškinys. Žirnelių net 400 g, o ryžių tik 250 g. Autorė matyt suklydo rašydama. Gaila sugadintų produktų.

Reply
Asta 23 Spa ’11 - 6:17 pm

Gaila, kad produktai buvo sugadinti (nors juk ir žirnienė gali būti valgoma, m?)… Tačiau klaidos recepte tikrai nepadariau, kiekiai būtent tokie, kaip parašytą, 400 g šaldytų žirnelių ir 250 g ryžių, kurie troškinant išbrinksta ir jų tūris padidėja. Ir, nežinau, man tikrai žirnienė nesigavo. Bet, kaip ir sakiau – liūdna, kad receptas ir patiekalas nuvylė 🙁

Reply
Jurgita 18 Spa ’11 - 8:19 pm

Žinai, ir man priminei vieną troškinį, kurio taip ir nepaskelbiau. Su kokosų pienu, šiek tiek indišką, bet labai labai kvapnų. Gal dar rasiu receptą juodraštyne…

Reply
Asta 23 Spa ’11 - 6:18 pm

Jurgita, trauk iš užkaborių, jau sudominai. Šaltajam sezonui naudinga tokių troškinių idėjų pasisemti 🙂

Reply
Indrė 21 Spa ’11 - 7:03 am

Aš biški ne į temą – tau neina prisiskambint :>

Reply
Asta 23 Spa ’11 - 6:18 pm

Indre, šitą reikalą jau išsiaiškinom 🙂

Reply
Jūratė 18 Lie ’12 - 11:07 am

Ačiū. Puikus receptas. Nesudėtingas ir gardus (tokie mano mėgstamiausi :)) Prisipažinsiu, kad nuo to laiko, kai atradau šią svetainę, turiu tikslą kas savaitę pagaminti po patiekalą iš šio archyvo 🙂 Negaliu atsidžiaugti, nes viskas išsamu ir tikslu. Tik su tortais man sunkiau, nelimpa man konditerija…, bet nasakau n i e k a d a 🙂

Reply
Asta 30 Lie ’12 - 5:59 pm

Jūrate, ačiū! 🙂 Ir teisingai, niekada nesakykite „niekada” 🙂 Nekantraudama lauksiu Jūsų komentarų ir prie tortų – juk vieną dieną, tikiu, vis tiek pasiryšite 🙂

Reply
Ginta 31 Sau ’13 - 11:40 am

Noriu pasigaminti šį patiekalą, bet nelabai suprantu proporcijų, vienas puodelis- 240ml? Parašyta, kad reikia 1 l sultinio, o gaminimo procese jau pusė puodelio? Ar visas litras susinaudoja?

Reply
Asta 5 Vas ’13 - 4:05 pm

Ginta, iš pradžių (4 recepto punkte) pilame pusę puodelio, vėliau (5 punkte) dar pusę puodelio, o dar vėliau (6 punkte) paminėta, kad toliau po truputį pilame sultinį, prieš tai supiltam išgaravus. Taip pamažu ir sunaudosite visą litrą 🙂

Reply
ina 1 Vas ’14 - 4:55 pm

Ka tik gaminau. Tikrai lb lb skanu!!! Netgi isrankusis vyras ivertino puikiai 🙂 tikrai dar ne karta gaminsiu. Dekui uz recepta :)*

Reply
Asta 4 Vas ’14 - 12:04 pm

Nėra už ką 🙂 Labai džiaugiuosi, kad patiekalas Jūsų šeimoje sulaukė sėkmės 😉

Reply
Bosca 20 Vas ’14 - 3:15 pm

Kertu dabar sita patiekala 😀 Labai labai skanus troskinys gavosi, neradau parduotuveje raudonelio, bet skonis manau labai nepasikeite. Aciu labai uz si receptuka 🙂 Beje, tik vakar atradau si tavo bloga. Manau, nuo siol daznai cia uzeisiu ir pagaminsiu kanors is tavo siulomu receptu. 🙂

Reply
Asta 21 Vas ’14 - 6:02 am

Smagu, kad troškinys patiko! 🙂 Mes tokius labai mėgstam – paprastas, naminis ir jaukus maistas 🙂
Labai malonu, kad atrasta „Saulėta virtuvė” paliko gerą įspūdį; tikiuosi čia sulaukti dažniau ir tikiuosi, kad rasite dar daug puikių receptų, kuriuos norėsis išbandyti 🙂

Reply
Ieva 28 Geg ’14 - 3:23 pm

Pirmą kartą gaminau kažką tokio „egzotiško”, nes esame lietuviškos virtuvės gerbėjai. Bet ištiesų tai labai skanu 🙂 tik matyt suvokimas apie didelę keptuvę mano yra kiek kitoks 😀 Vidury eigos krausčiausi į šeimyninį puodą 🙂 Viskas pavyko, skanu – kartosim 😉

Reply
Asta 29 Geg ’14 - 6:00 am

Ieva, labai smagu, kad patiko! 🙂 Man kokosų pienas ir ryžiai – labai labai skanus derinys, o jei dar vištiena… mmm 🙂

Reply
Medute 21 Bir ’14 - 3:47 pm

Tik ka pasigaminau. Nesigavo jokia zirniene. Idomus skonis, vertas demesio receptas.

Reply
Asta 27 Bir ’14 - 5:27 am

Medute, ačiū 🙂 Smagu, kad patiko 😉

Reply
svaja 21 Lap ’14 - 11:23 am

Troškinys SUPER! Labai labai skanus! Puikus receptas 🙂 vis bijodavau kokoso pieno, galvodavau – kas per skonis bus, atrodė, kad nesuderinama, saldu ir pan, bet iš tikrųjų puiku, tikrai labai skanu 🙂 tikiuosi vyrui patiks 🙂

Reply
Asta 23 Lap ’14 - 7:32 pm

Labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂 Ir labai tikiuosi, kad vyrui patiko ne mažiau 🙂

Reply
Ramunė 2 Gru ’15 - 4:56 pm

Puikus receptas, viskas pavyko šauniai! 🙂

Reply
Inga 25 Rgs ’18 - 6:54 pm

LABAI skanu ir nesudėtinga pagaminti. Ačiū Jums už nuostabius receptus. Vis atrandu ką noriu išbandyti 🙂

Reply
Asta 26 Rgs ’18 - 9:14 am

Ačiū, Inga! Gera girdėti 🙂

Reply
Vištienos troškinys su ryžiais ir kokosų pienu – Virtuvinis romanas 21 Geg ’19 - 8:16 pm

[…] Šį troškinį gaminau pagal Saulėtos virtuvės receptą. […]

Reply
Rasa 10 Gru ’20 - 4:28 pm

Jau n kartų dariau, niekaip neatsibosta. Jo dėka ir karį, ir kuminą pamėgau, ko sakiau tikrai ne… 😁 Ačiū. Dar vasara kalendros kai daržiukį buvo labai tiko.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų