Rudenį lyga. Būna, lyja dažnai.
Rudenį krenta lapai nuo medžių. Kartais lėtai, o kartais, būna, juos nuplešia vėjas.
Būna šalta. Šaltą rudenį. Ir drėgna. Ir pilkšvai niūru.
Nes, būna, saulė pasislepia visai savaitei.
Rudenį, būna, įlipi į balą ir supranti, kad tavo batams to per daug.
Būna, grįžti namo jau temstant, įlendi į storą megztinį. Ir viskas, ko nori, jauki šiluma.
Būna, užtenka labai nedaug.
Kartais – dubenėlio šilto ir gardaus troškinio.
Ir lietus už lango tampa nesvarbus, o švieselė tavo lange spinduliuoja jaukumą ir šilumą…
Skonis: 10/10. Gali būti ir taip, jog aš tiesiog labai pasiilgau troškinių… bet ne, ne tai. Viskas labai paprasta – šis troškinys nuostabiai gardus. Ryškaus, malonaus skonio. Ir šildantis. Ir sotus. Ir tikrai labai labai gardus. Dar gaminsiu ir gaminsiu… rekomenduoju ir Jums.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? pagal Marthą Stewart
Ryžių ir vištienos troškinys su kokosų pienu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 valg.š. aliejaus
4 vištienos krūtinėlių puselės be odos (po 300 – 350 g kiekviena), perpjautos išilgai per pusę
druska, pipirai
1 vidutinio dydžio svogūnas, susmulkintas
1 česnako skiltelė, susmulkinta
1 arb.š. malto kumino
2 arb.š. kario prieskonių
½ arb.š. džiovinto raudonėlio
4 morkos (210 g), supjaustytos plonais griežinėliais
1 skardinė (400 g) kokoso pieno
1 pakuotė (400 g) šaldytų žirnelių, atšildytų
250 g baltų ryžių
apie 1 l vištienos sultinio
GAMINIMO EIGA
1. Didelėje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų ant didelės ugnies.
2. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais.
3. Vištieną apkepinkite įkaitintame aliejuje iš visų pusių 3 – 4 minutes, kol gražiai apskrus. Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
4. Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Suberkite į keptuvę ar puodą svogūnus, česnaką, kuminą, karį, raudonėlius, ½ puodelio vandens ir druską. Kaitinkite, pamaišant, apie 3 – 5 minutes, kol svogūnas bus minkštas.
5. Suberkite morkas, žirnelius, supilkite kokosų pieną, ½ puodelio sultinio. Sudėkite vištienos gabalėlius. Suberkite ryžius.
6. Kaitinkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir kaitinkite. Sultiniui išgaravus, įpilkite dar. Kaitinkite, kol vištiena bus visiškai iškepusi, ryžiai – išvirę, o morkos – minkštos.
7. Nuimkite nuo ugnies. Dėkite į dubenėlius ir patiekite.
8. Skanaus!
31 komentarai
Kaip aš mėgstu tokį patiekaliuką:) Valgyčiau ir valgyčiau:) Turiu visą knygą su daug daug variacijų šia tema…kaip mano kolega sako „GERBIU”
Odeta, aš taip pat labai mėgstu tokius ir panašius patiekalus. Jau kurį laiką buvau juos primiršus, todėl tai tapo nuostabiu rudens atradimu 🙂 Iš naujo, dar kartą 🙂
Aš panašiai darau tik vietoje morkų dedu moliūgo. Ačiū, kad priminei 🙂
Karolina, nėra už ką 🙂 Skanaus! 😉
Jauku, jauku, jauku…nebaisu jokie vėjai, jokie lietūs, kai dubenyje toks šiltas ir šildantis maistas 🙂
Sima, tikrai taip 🙂 Labai teisingai sakai, toks maistas išties be galo jaukus, kai už lango vėjai ir lietūs.
Šiandien išbandžiau, bet kažkas negerai su šiuo receptu, nes čia gaunasi gryna žirnienė, o ne ryžių ir vištienos troškinys. Žirnelių net 400 g, o ryžių tik 250 g. Autorė matyt suklydo rašydama. Gaila sugadintų produktų.
Gaila, kad produktai buvo sugadinti (nors juk ir žirnienė gali būti valgoma, m?)… Tačiau klaidos recepte tikrai nepadariau, kiekiai būtent tokie, kaip parašytą, 400 g šaldytų žirnelių ir 250 g ryžių, kurie troškinant išbrinksta ir jų tūris padidėja. Ir, nežinau, man tikrai žirnienė nesigavo. Bet, kaip ir sakiau – liūdna, kad receptas ir patiekalas nuvylė 🙁
Žinai, ir man priminei vieną troškinį, kurio taip ir nepaskelbiau. Su kokosų pienu, šiek tiek indišką, bet labai labai kvapnų. Gal dar rasiu receptą juodraštyne…
Jurgita, trauk iš užkaborių, jau sudominai. Šaltajam sezonui naudinga tokių troškinių idėjų pasisemti 🙂
Aš biški ne į temą – tau neina prisiskambint :>
Indre, šitą reikalą jau išsiaiškinom 🙂
Ačiū. Puikus receptas. Nesudėtingas ir gardus (tokie mano mėgstamiausi :)) Prisipažinsiu, kad nuo to laiko, kai atradau šią svetainę, turiu tikslą kas savaitę pagaminti po patiekalą iš šio archyvo 🙂 Negaliu atsidžiaugti, nes viskas išsamu ir tikslu. Tik su tortais man sunkiau, nelimpa man konditerija…, bet nasakau n i e k a d a 🙂
Jūrate, ačiū! 🙂 Ir teisingai, niekada nesakykite „niekada” 🙂 Nekantraudama lauksiu Jūsų komentarų ir prie tortų – juk vieną dieną, tikiu, vis tiek pasiryšite 🙂
Noriu pasigaminti šį patiekalą, bet nelabai suprantu proporcijų, vienas puodelis- 240ml? Parašyta, kad reikia 1 l sultinio, o gaminimo procese jau pusė puodelio? Ar visas litras susinaudoja?
Ginta, iš pradžių (4 recepto punkte) pilame pusę puodelio, vėliau (5 punkte) dar pusę puodelio, o dar vėliau (6 punkte) paminėta, kad toliau po truputį pilame sultinį, prieš tai supiltam išgaravus. Taip pamažu ir sunaudosite visą litrą 🙂
Ka tik gaminau. Tikrai lb lb skanu!!! Netgi isrankusis vyras ivertino puikiai 🙂 tikrai dar ne karta gaminsiu. Dekui uz recepta :)*
Nėra už ką 🙂 Labai džiaugiuosi, kad patiekalas Jūsų šeimoje sulaukė sėkmės 😉
Kertu dabar sita patiekala 😀 Labai labai skanus troskinys gavosi, neradau parduotuveje raudonelio, bet skonis manau labai nepasikeite. Aciu labai uz si receptuka 🙂 Beje, tik vakar atradau si tavo bloga. Manau, nuo siol daznai cia uzeisiu ir pagaminsiu kanors is tavo siulomu receptu. 🙂
Smagu, kad troškinys patiko! 🙂 Mes tokius labai mėgstam – paprastas, naminis ir jaukus maistas 🙂
Labai malonu, kad atrasta „Saulėta virtuvė” paliko gerą įspūdį; tikiuosi čia sulaukti dažniau ir tikiuosi, kad rasite dar daug puikių receptų, kuriuos norėsis išbandyti 🙂
Pirmą kartą gaminau kažką tokio „egzotiško”, nes esame lietuviškos virtuvės gerbėjai. Bet ištiesų tai labai skanu 🙂 tik matyt suvokimas apie didelę keptuvę mano yra kiek kitoks 😀 Vidury eigos krausčiausi į šeimyninį puodą 🙂 Viskas pavyko, skanu – kartosim 😉
Ieva, labai smagu, kad patiko! 🙂 Man kokosų pienas ir ryžiai – labai labai skanus derinys, o jei dar vištiena… mmm 🙂
Tik ka pasigaminau. Nesigavo jokia zirniene. Idomus skonis, vertas demesio receptas.
Medute, ačiū 🙂 Smagu, kad patiko 😉
Troškinys SUPER! Labai labai skanus! Puikus receptas 🙂 vis bijodavau kokoso pieno, galvodavau – kas per skonis bus, atrodė, kad nesuderinama, saldu ir pan, bet iš tikrųjų puiku, tikrai labai skanu 🙂 tikiuosi vyrui patiks 🙂
Labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂 Ir labai tikiuosi, kad vyrui patiko ne mažiau 🙂
Puikus receptas, viskas pavyko šauniai! 🙂
LABAI skanu ir nesudėtinga pagaminti. Ačiū Jums už nuostabius receptus. Vis atrandu ką noriu išbandyti 🙂
Ačiū, Inga! Gera girdėti 🙂
[…] Šį troškinį gaminau pagal Saulėtos virtuvės receptą. […]
Jau n kartų dariau, niekaip neatsibosta. Jo dėka ir karį, ir kuminą pamėgau, ko sakiau tikrai ne… 😁 Ačiū. Dar vasara kalendros kai daržiukį buvo labai tiko.