Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiLENGVI KĄSNELIAISalotos

Keptų bulvių salotos

parašė Asta 18 Gru ’23
Keptų bulvių salotos

Apie tai, kad ant Kalėdų stalo bus baltos mišrainės, turbūt net klausimų nekyla. Jei ne namie, tai pas mamą, močiutę ar tetą – kažkur jos tikrai bus, tiesa? Bet… o kokia bus TA KITA mišrainė, kurią maišysim šventiniu laikotarpiu? Turiu bent kelis atsakymų variantus – šiandien noriu pasidalinti vienu iš jų.

Tai – keptų bulvių salotos. Galite jas patiekti šiltas arba šaltas. Galite paįvairinti žaliaisiais žirneliais ar šviežiais agurkais. Skrudintą šoninę galite pakeisti silkės gabalėliais. Kad ir kaip nuspręstumėte, paragavę tikrai suprasite, kad tai – salotos, subalansuotos žiemojančio lietuvio skrandžiui ir širdžiai.


Kaip orkaitėje iškepti tobulas bulves? Aš pati laikausi šių kelių paprastų taisyklių ir pavyksta tobulai!

  • Bulves dažniau renkuosi mažas (baby) ir kepu su odelėmis. Jas labai gerai nuplaunu, odeles nušveičiu ir švarias bulves būtinai nusausinu.
  • Supjaustytas bulves gardinu alyvuogių aliejumi ir mėgstamiausiais prieskoniais. Šįkart – „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu bulvytėms. Aliejaus nepilu daug, tik tiek, kad išmaišius plonai padengtų visus bulvių gabalėlius.
  • Bulves kepu aukštoje 220 °C temperatūroje. Kepimo skardoje jas paskleidžiu vienu sluoksniu. Idealu, jei tarp gabalėlių lieka mažučiai tarpeliai.
  • Kepimo laiko viduryje orkaitę trumpam praveriu ir bulves išmaišau, kad keptų ir iš visų pusių skrustų kuo tolygiau.

Keptų bulvių salotos

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Keptoms bulvėms:
1 kg mažų bulvių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio bulvėms

Salotoms:
200 g šaltai rūkytos šoninės
½ raudonojo svogūno
3 kietai virtų kiaušinių
ryšelio svogūnų laiškų
ryšelio šviežių krapų

Padažui:
½ stiklinės (125 g) majonezo
1 valg. š. garstyčių
2 tarkuotų česnako skiltelių
1 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. klevų sirupo
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite bulves. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Bulves gerai nuplaukite, odeles nušveiskite ir nusausinkite. Supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite prieskonių ir gerai išmaišykite, kad aliejumi ir prieskoniais pasidengtų visi bulvių gabalėliai.
3. Kepkite apie 40 minučių, kol bulvės bus minkštos ir gardžiai apskrudusios. Viduryje kepimo trumpam išimkite kepimo skardą iš orkaitės, kad bulves išmaišytumėte, tuomet gražinkite atgal. Tokiu būdu bulves apskrus tolygiau iš visų pusių.
4. Iškepusioms bulvėms leiskite pravėsti apie 10 minučių.

5. Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus labai gerai išmaišykite iki vientisos masės.

6. Paruoškite salotas. Šoninės riekeles iškepkite sausoje keptuvėje iki traškumo, tuomet leiskite šiek tiek atvėsti ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
7. Raudonąjį svogūną smulkiai supjaustykite. Kietai virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais. Svogūnų laiškus ir krapus taip pat susmulkinkite.
8. Keptas bulves, šoninę, kiaušinius, raudonąjį svogūną, krapus ir svogūnų laiškus sudėkite į dubenį. Ant viršaus užpilkite padažą. Išmaišykite, kol visi produktai tolygiai pasidengs padažu.
9. Patiekite salotas dar šiltas, apibarstę smulkintais šviežiais žalumynais. Jei salotas norite patiekti šaltas, iki valgant laikykite sandariame indelyje šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“
#reklama #vegetanatur

bulvėsčesnakaicitrinosgarstyčioskiaušiniaiklevų sirupaskrapaimajonezasraudonasis svogūnassalotosšoninėsvogūnų laiškai
1 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Meduoliniai keksiukai su maskarponės kremo kepurėlėmis
kitas įrašas
Migdolinis aguonų pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Prancūziški skrebučiai

Obuoliniai varškėčiai

Salotos su kukurūzais, mocarela ir sėklomis

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Česnakiniai sūrio krekeriai su morkų humusu

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas „Mostachon”

Tortas „Napoleonas”

Citrininis tiramisu su mėlynėmis

Bananų duona su avižiniais dribsniais

Obuolių pyragas su džemu

Medaus, apelsinų ir baltojo šokolado sūrio tortukai taurėse

REKLAMA

GĖRIMAI

Moliūgų kava

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Braškių ir citrinų limonadas

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

Prancūziškas nesaldus pyragas „Quiche Lorraine“

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

1 komentaras

Laima 22 Gru ’23 - 7:40 pm

Labai skaniai papietavom tokiom salotom. Galvoju kartoti Kūčioms su tunu vietoje šoninės.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

    19 Vas ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (362)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (173)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (93)
    • Sumuštiniai (42)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (698)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (143)
    • Desertai indeliuose (99)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (129)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (34)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų