Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiBulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Trintų bulvių blynai su sūriu

parašė Asta 9 Sau ’14
Trintų bulvių blynai su sūriu

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet – po Naujųjų nakties daugelis ėmė kalbėti ir rašyti apie 2014-ųjų pažadus ir planus. Tiesą sakant, man apie juos skaityti labai įdomu – kažkaip… lyg ir įkvepia. Be to, ką gi, aš visai ne kitokia – jau kelinti metai ir aš į rankas imu baltą popieriaus lapą ir surašau visus norus ir tikslus ateinantiems dvylikai mėnesių. Vieni iš jų rimti ir brandūs, antri – šmaikštūs ir lengvai įgyvendinami (juokaujam – tam, kad bent kažką galėtume išbraukti po metų), o treti – lyg pūkuotos rožinio drambliuko svajonės. Tikiu, kad jos kartais taip pat išsipildo, todėl jų nevalia pamiršti.

Kartais nežinau, kur yra ta riba, kai mano mintys viešam tinklaraščiui tampa pernelyg asmeniškos, todėl vietoje to, kad pasidalinčiau savo asmeniniu 2014-ųjų metų pažadų sąrašu, pasidžiaugsiu „Saulėtos virtuvės” pasiekimais (jei taip galima sakyti) praėjusiais metais.

Taigi. 2013 – aisiais metais „Saulėtą virtuvę” aplankė 231 506 žmonės. OHO! Iš viso tinklaraštis buvo atidarytas daugiau nei milijoną (!) kartų. Antrąkart OHO! Tai yra… daug, man tai yra labai daug. Stebiuosi, nes tikrai retai domiuosi visais tais skaičiukais ir statistikomis, bet žinau, kad tokių skaičių nebūčiau įspėjusi. Ačiū kiekvienam iš Jūsų!
Nepaisant to, kad mano tinklaraštis – beveik vien desertų tinklaraštis, daugiausiai lankytojų į „Saulėta virtuvę” nukreipė raktažodis „varškės apkepas”, šiek tiek mažiau į paieškos sistemą sąmoningai vedė žodžius „saulėta virtuvė”. Aišku, man malonu, kad pora žmonių mano tinklaraštį rado pagal užklausą „virtuvės deivė”, šypt.
Na, o populiariausias metų įrašas – kaip jau galima spėti ir atspėti – žinoma, tobulas varškės apkepas! Nedaug nuo jo savo populiarumu atsilieka tortas „Raffaello”, o trečią vietą iškovojo tortas „Snickers”.  Skanūs pasirinkimai, mieli skaitytojai!

Įvertinus rezultatus, reikia išsikelti ir tikslus, ar ne? Gaila, tačiau šioje srityje man paskutinį kartą sekėsi gana sunkiai – vieną kartą, pasitikdama Naujus Metus, viešai paskelbiau sau išsikeltus saldžiuosius iššūkius. Praėjo jau dveji metai, bet bet bet… dar ir dabar ne visi iššūkiai įveikti, net gėda truputį. Todėl šįkart verčiau būsiu kuklesnė ir pažadais nesišvaistysiu. Tik pasakysiu, kad linkiu sau, „Saulėtai virtuvei” ir Jums neišsenkančio įkvėpimo, entuziazmo ir naujų skonių – tebūnie štai toks 2014-ųjų pasižadėjimas, šytp.  

Nieko nelaukdama, puolu pasakoti apie vieną naują skonį mūsų namuose – jis virto kone atradimu! Kepiau, kepu ir žinau, kad dar kepsiu daug daug kartų. Nors – dėmesio – tai visai ne desertas! Ir, nesijuokite, žinau, kad tai – tiesiog juokingai paprastas receptas. Gali būti, kad tokius blynelius jūs kepate jau šimtą metų. Bet jei ne, tai būtinai išmėginkit – didelė tikimybė, kad ir jums, kaip ir man, tai taps nerealiu atradimu.

Skonis: 10/10. Traškus blynelių paviršius, minkštutėlis vidus ir tas sūūūūris… Šilti jie tiesiog nepakartojami. Patiekite su mėgstamiausiu padažu ir, tikiu, pirštus apsilaižysit!

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Trintų bulvių blynai su sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 3 porcijos (apie 15 blynų) Paruošimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

3 puodeliai virtų ir sutrintų bulvių
1 puodelis tarkuoto mocarelos sūrio
1 puodelis tarkuoto fermentinio sūrio
1 kiaušinis
¼ puodelio (35 g) miltų
aliejus kepimui

Patiekimui:
grietinė 
žalumynai

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame dubenyje sumaišykite virtas ir sutrintas bulves, tarkuotą mocarelos sūrį, tarkuotą fermentinį sūrį, kiaušinį ir miltus.
2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Imkite po šaukštą paruoštos masės, tarp drėgnų delnų suformuokite nedidelius plokščius blynelius. Kepkite įkaitintame aliejuje apie porą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
3. Iškepusius blynelius išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
4. Patiekite šiltus, su mėgstamu padažu ar grietine, su žalumynais. Skanaus!

blynaibulvėsgrietinėmocarelasūris
8 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vaniliniai varškėčiai su aguonomis
kitas įrašas
Prancūziški migdoliniai morengai. Macarons

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Orkaitėje kepti vištos ketvirčiai su česnakiniu prieskoniniu sviestu

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Jūrinis ešerys su špinatų padažu ir česnakinėmis bulvytėmis

Moliūgų risotto su vištiena

Tarta su varške ir pomidorais

Grikių blyneliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Įdarytos šviežios bulvės

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Varškės apkepas su moliūgais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

8 komentarai

knopkyte 10 Sau ’14 - 7:00 am

ot gera ideja pietums, kaip tik ir virtu bulviu turiu 🙂 labai aciu 🙂 beje, labai skanu ir i paprasta bulviu kose itarkuoti fermentinio surio 🙂

Reply
Asta 10 Sau ’14 - 10:41 am

Nėra už ką, skanaus 😉
Niekada į paprastą bulvių košė neteko įtarkuoti sūrio – ačiū už pasiūlymą 🙂

Reply
Dovile 10 Sau ’14 - 8:49 am

O kokios talpos puodeli matavimui naudojate? 🙂 Aciu!

Reply
Asta 10 Sau ’14 - 10:41 am

Dovile, 250 ml 🙂 Bet tokio tipo patiekalui tikrai nėra didelės reikšmės, kokio dydžio puodelį naudosite – trupučiuką didesnį ar mažesnį 🙂 Be to, kai viskas matuojama puodeliais, proporcijos vis tiek išlieka vienodos 🙂

Reply
Megė 3 Geg ’14 - 4:35 pm

Labai ačiū už receptą, skonis tai toks pat, kaip kad būdavo (ar dar tebėra, nežinau) „Čili kaime“ tokie bulviniai kukuliai su sūrio įdaru – kažkada buvau mėginusi tokius gaminti, bet labai didelis vargas buvo tą sūrio įdarą daryti. O čia viskas daug paprasčiau – imi, viską sumaišai ir – vuolia! Fantastika, šis receptas eis prie mano dažnai daromų patiekalų 🙂

Reply
Asta 3 Geg ’14 - 8:06 pm

Mege, prisipažinsiu, kad nežinau, apie kokį čia patiekalą eina kalba, nes, matyt, nesu niekad ragavus. Bet man didelis džiaugsmas girdėti, kad pavyko atrasti ilgai ieškotą skonį 🙂

Reply
Viktorija 5 Lie ’16 - 6:35 pm

Nuo pat vaikytės mamai zirzdavau „iškepk mažų blynelių” ir mamytei budavo aisku,kad tai vėl tarkuotų bulvių blyneliai;D
Man dabar 26eri, auga 1metukų dukrytė, kadangi aliejuje keptu patiekalų dar neduodam tai sio patiekalo manęs nuolat reikalauja vyras:D nes niekuomet nebuvo ragaves;)))
Reziume: kad kiekvienas ta patį patiekala daro savaip, nebuvau pagalvojus apie itarkuota surį, teks bandyt. Ačiū Jum.

Reply
Cukrinukai | Saulėta virtuvė 22 Lap ’17 - 7:43 am

[…] cukrinuką iš eilės, o saują jų įsibėręs ir į savo rytojaus pietų dėžutę šalia bulvinių sūrio blynų, įtikino, kad parašyčiau. Taigi, jūsų teismui – saldainukai […]

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų