Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

BandelėsPyragėliaiSALDUMYNAI

Saldūs rageliai su šokoladu

parašė Asta 14 Lie ’10
Saldūs rageliai su šokoladu

Pažaiskim.

Devynios raidės.

Jį mėgsta visi – maži ir dideli. Vieni gali suvalgyti vos trupinėlį, kiti – gal net puskilogramį, tačiau mažai kas jo atsisakytų prie puodelio kavos. Devynios velniškai skanios raidės, kartais tiesiog priverčiančios širdį dainuoti iš svaigulio. Dovanojančios saldžias akimirkas. Devynios raidės, kurios padeda nusiraminti po įtemptos dienos, kurios vainikuoja pasisekusį planą, kurios suveda draugėn senus gerus draugus ir leidžia akimirkai – tik trumpai akimirkai – pamiršti viską viską.

Nes tą trumpą akimirką lieki tik tu ir… šokoladas.

Aš jį dievinu. Visaip ir visur, ir visada. Forever and for always. Meilė iš nuo pirmo kąsnio, meilė visam gyvenimui.

Ir šokoladas yra tikras stebuklas. Jį gali valgyti vieną, o gali – ir su cukinijomis! Šokolado gabalėliais gali gardinti keksus ar bandeles, o gali kepti labai šokoladinius pyragus ar sausainėlius. Šokoladu gali papuošti tortus ar glaistyti vaisius.

Arba dar, jei labai nėra laiko, gali kepti truputį prancūziškus ragelius su šokoladu. Mmm… i love it.

Skonis: 8,5/10. Meluočiau, jei sakyčiau, kad va čia tai skanumynas! Užimantis kvapą ir atimantis protą. Ne, taip nėra, bet pripažinkim – paprasta, lengva ir greita. Skanu prie puodelio arbatos ar kavos, jei norisi kažko skanaus, bet neturi valandų kepti pyragams ar sausainėliams. Aš už. Man patiko.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Joy the Baker

Saldūs rageliai su šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 20 ragelių Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 12-15 min.

INGREDIENTAI

2,5 lakšto šaldytos sluoksniuotos tešlos (“Mantinga”), prieš naudojimą padėti į šaldytuvą 2-3 valandoms
50 g (10 langelių) šokolado, 60 ar 70 % kakavos, smulkinto
1 kiaušinis, išplaktas
žiupsnelis druskos

GAMINIMO EIGA

Įkaitinti orkaitę iki 220 ºC temperatūros. Sluoksniuotos tešlos lakštus išdėlioti ant miltais pabarstyto paviršiaus. Su miltais pabarstytu kočėlu iškočioti tešlą, išplečiant jos dydį į kvadratą.
Gautą tešlos kvadratą perpjauti į keturias lygias dalis (kvadratėlius), kurių kiekvieną padalinti į dvi dalis skersai (trikampėliais). Iš 2,5 lakšto sluoksniuotos tešlos turėtumėte gauti 20 nedidelių trikampėlių.
Pasidėti trikampėlius taip, kad kiekvieno plačioji pusė būtų mūsų pusėje, o smailioji – toliau nuo mūsų.
Nedidelius šokolado gabalėlius (po pusę šokolado langelio) dėti ant plačiosios trikampėlio pusės. Atsargiai susukti ir kraštelius tvirtai užspausti, taip užtikrinant, kad kepimo metu šokoladas neišbėgs.
Paruoštus ragelius išdėlioti ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Aptepti plaktu kiaušiniu ir apibarstyti trupučiuku jūros druskos.
Skardą dėti į įkaitintą orkaitę ir nedelsiant karštį sumažinti iki 200 ºC temperatūros. Kepti apie 12-15 minučių, kol gražiai pagels ir išsipūs.

bandelėspyragėliaisausainiaisluoksniuota tešlašokoladas
10 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tinginių skruzdėlynas
kitas įrašas
Pyragėliai su mėlynėmis

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Šokoladiniai triufeliai (Brigadeiro)

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižiniai sausainiai su juodojo šokolado...

Sluoksniuotas medaus tortas. Ir “Stylish Blog Awards”

Saldžios dovanos Mamai

Plikyti riestainiai

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Imbierinis sirupas kavai

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

SALDUMYNAI

Bananų pudingas su vaniliniais sausainiais

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Keksiukai su šokolado gabalėliais

10 komentarai

DonataLT 15 Lie ’10 - 4:45 pm

Visokiems tokiems ir kitiems pyragaičiams su šokolado įdaru siūlau dėti ne šokolado gabalėlius, o šokoladinį kremą. Paprasčiausiai skaniau, kad kai valgai atvėsusį minkštą pyragaitį, netenka susidurti su sukietėjusiu iškepusiu šokoladu.:)
Bet čia skonio reikalas 🙂

Reply
Asta 16 Lie ’10 - 8:46 am

Donata, ačiū už patarimą 🙂 Šokoladas – tikra tiesa, sukietėja, bet kadangi rageliai tokie mažulyčiai, kažkaip nepatogumų nesukėlė. Visgi, tavoji mintis labai gera 🙂

Reply
egle 17 Lie ’10 - 12:50 am

kaip skanu! megstu sokolada kepiniuose labai labai :)))

Reply
Asta 19 Lie ’10 - 10:31 pm

Egle, bendramintės mes 🙂

Reply
Godytė 19 Lie ’10 - 5:17 pm

Va, kaip tik paskaičius receptą kilo tokia pat mintis, kaip Donatai, kad su kremu turbūt geriau būtų :]

Reply
Asta 19 Lie ’10 - 10:32 pm

Taip, Godyte, patogumo atžvilgiau geriau tikrai 🙂 Bet man patiko ir taip – be to, čia tikrasss šokoladassss… :))) na, vis tiek kažkaip kitaip, tikriau.

Reply
Bri 20 Lie ’10 - 7:04 pm

o man atvirkščiai skaniau ir patogiau su “kietu” šokoladu nei kremu:) kremas varva, būna karštas baisiai, ištepa rūbelius. aš kai perku šokoladinius kruasanus net specialiai į šaldytuvą dedu prieš valgymą, kad įdaras sustingtų truputį :p

Reply
Asta 20 Lie ’10 - 8:06 pm

Ooo, Bri, tu čia kitą “kampą” palietei, praktiškąją pusę 🙂 Jetau, kaip pritariu dėl tų išteptų rūbelių. Ypač, kai aš tokia… kleckė esu 😀

Reply
Dovilytė 22 Lie ’10 - 4:39 pm

O kokie fainučiai pyragėliai! Ir dar labai lengvai pagaminami, nugvelbsiu idėją 🙂

Reply
Asta 25 Lie ’10 - 1:07 am

Dovilyte, visada prašom 🙂 Gvelbk nedvejodama 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

    17 Bal ’21
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

    17 Bal ’21
  • Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio padažu

    14 Bal ’21
  • Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (243)
    • Apkepai (42)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (113)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (210)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (114)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (17)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (498)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (79)
    • Desertai indeliuose (59)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (34)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų