Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Prancūziškų skrebučių lazdelės

parašė Asta 22 Rgs ’25
Prancūziškų skrebučių lazdelės

Vaikystėje mamos prašydavau iškepti „bulkos su kiaušiniu“, o pati anądien Joriui kepiau prancūziškus brijošės skrebučius, šypt. Ir šiaip sau – o skrebučių lazdeles! Kiekvienas galim eit iš proto kaip tik norim, o ir šiaip – kaip pavadinsi, taip nepagadinsi, nes vis tiek labai skanu!

  • Kvepia cinamonu, vanile ir vaikystės dienomis.
  • Tinka pusryčiams, desertui ar į mokyklos / ekskursijos užkandžių dėžutę.
  • Galima kepti su bet kokia šviesia duona, bet pamėginus su brioche (geriausia – kiek padžiūvusia), su kitokia bulka kepti ne be taip norisi.
  • Medų galite keisti klevų sirupu, ruduoju ar paprastu baltu cukrumi.
  • Kukurūzų krakmolas tikrai nebūtinas, bet jis suteikia šiek tiek tvirtumo, – pravartu, kai atvėsusius skrebučius norisi dėti į užkandžių dėžutę.

Skrebučiams naudojau „Biržų duonos“ plėšomas brioche bandeles. Iš vakaro supjausčiau storokomis riekėmis ir palikau padžiūti iki ryto. Supjausčius lazdelėmis, mirkiau kiaušinių, pieno, medaus, vanilės ir cinamono plakinyje, o tuomet kepiau svieste. Valgėme apšlakstę dar trupučiu medaus – skanumas neišpasakytas!

Ar mėgstat? Ar kepat? Kaip vadinat?

Prancūziškų skrebučių lazdelės

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

1 pakuotės „Biržų duonos” brioche bandelių

3 kiaušinių
1 stiklinės (250 ml) pieno
3-4 valg. š. skysto medaus
1 arb. š. vanilės pastos
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. druskos
1 valg. š. kukurūzų krakmolo

sviesto kepimui

GAMINIMO EIGA

1. Geriausia skrebučiams naudoti ne šviežią, o jau kiek padžiūvusią duoną – supjaustykite ją riekelėmis vakare, kad ryte jau būtų tinkama kepimui.
2. Kiekvieną riekelę supjaustykite lazdelėmis.
3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, medų, vanilę, cinamoną, druską ir krakmolą iki visiškai glotnios masės be gumuliukų.
4. Į plakinį sudėkite brioche lazdeles. Pamirkykite apie 15 sekundžių, tuomet apverskite ir pamirkykite dar tiek pat. Perkelkite ant grotelių, padėtų virš lakšto kepimo popieriaus, ir palaikykite apie 5 minutes – leiskite plakiniui įsigerti į brioche, o pertekliui nuvarvėti.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 140 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
6. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite gabalėlį sviesto. Dėkite plakinyje išmirkytas brioche lazdeles ir kepkite iš visų pusių po pusę minutės, kol gardžiai apskrus.
7. Iškepusias lazdeles dėkite ant grotelių ir įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 minučių.
8. Šiltos lazdelės pačios skaniausios, tačiau skanios išlieka ir atvėsusios.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Biržų duona“.
#reklama #birzuduona

bandelėsbriochecinamonaskiaušiniaimeduspuryčiaivanilė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šilkiniai bulvių kukuliukai su voveraičių padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

TOBULAS, TOOOBULAS! // Tobulas obuolių pyragas

Kavos panna cotta su šokoladu

Citrininis varškės pyragas

Prieskoninis moliūginis tiramisu | Pumpkin Spice Tiramisu

Pyragėliai su pomidorais ir trijų rūšių sūriu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

Braškinis tiramisu

Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis...

Migdolinis tortas su maskarpone

Pyragas su žemės riešutų sviestu, karamelizuotais bananais ir...

Karamelinis tiramisu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos ir dešros gumbo

Šilkiniai bulvių kukuliukai su voveraičių padažu

Menkė su keptų pomidorų padažu ir perlinio kuskuso...

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Kugelis su vištų sparneliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (692)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų