Vaikystėje mamos prašydavau iškepti „bulkos su kiaušiniu“, o pati anądien Joriui kepiau prancūziškus brijošės skrebučius, šypt. Ir šiaip sau – o skrebučių lazdeles! Kiekvienas galim eit iš proto kaip tik norim, o ir šiaip – kaip pavadinsi, taip nepagadinsi, nes vis tiek labai skanu!
- Kvepia cinamonu, vanile ir vaikystės dienomis.
- Tinka pusryčiams, desertui ar į mokyklos / ekskursijos užkandžių dėžutę.
- Galima kepti su bet kokia šviesia duona, bet pamėginus su brioche (geriausia – kiek padžiūvusia), su kitokia bulka kepti ne be taip norisi.
- Medų galite keisti klevų sirupu, ruduoju ar paprastu baltu cukrumi.
- Kukurūzų krakmolas tikrai nebūtinas, bet jis suteikia šiek tiek tvirtumo, – pravartu, kai atvėsusius skrebučius norisi dėti į užkandžių dėžutę.
Skrebučiams naudojau „Biržų duonos“ plėšomas brioche bandeles. Iš vakaro supjausčiau storokomis riekėmis ir palikau padžiūti iki ryto. Supjausčius lazdelėmis, mirkiau kiaušinių, pieno, medaus, vanilės ir cinamono plakinyje, o tuomet kepiau svieste. Valgėme apšlakstę dar trupučiu medaus – skanumas neišpasakytas!
Ar mėgstat? Ar kepat? Kaip vadinat?
Prancūziškų skrebučių lazdelės
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 pakuotės „Biržų duonos” brioche bandelių
3 kiaušinių
1 stiklinės (250 ml) pieno
3-4 valg. š. skysto medaus
1 arb. š. vanilės pastos
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. druskos
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
sviesto kepimui
GAMINIMO EIGA
1. Geriausia skrebučiams naudoti ne šviežią, o jau kiek padžiūvusią duoną – supjaustykite ją riekelėmis vakare, kad ryte jau būtų tinkama kepimui.
2. Kiekvieną riekelę supjaustykite lazdelėmis.
3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, medų, vanilę, cinamoną, druską ir krakmolą iki visiškai glotnios masės be gumuliukų.
4. Į plakinį sudėkite brioche lazdeles. Pamirkykite apie 15 sekundžių, tuomet apverskite ir pamirkykite dar tiek pat. Perkelkite ant grotelių, padėtų virš lakšto kepimo popieriaus, ir palaikykite apie 5 minutes – leiskite plakiniui įsigerti į brioche, o pertekliui nuvarvėti.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 140 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
6. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite gabalėlį sviesto. Dėkite plakinyje išmirkytas brioche lazdeles ir kepkite iš visų pusių po pusę minutės, kol gardžiai apskrus.
7. Iškepusias lazdeles dėkite ant grotelių ir įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 minučių.
8. Šiltos lazdelės pačios skaniausios, tačiau skanios išlieka ir atvėsusios.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Biržų duona“.
#reklama #birzuduona