Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Grybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAITroškiniai

Bulvės su šviežiais miško grybais

parašė Asta 7 Rgs ’11
Bulvės su šviežiais miško grybais

Dažnai gyvenime būna taip, kad labai paprasti dalykai tampa pačiais geriausiais, gražiausiais ir mieliausiais širdžiai.

Kaip kad puodelis kavos, kurį randi virtuvėje ant stalo, užplikytą mylimo žmogaus. Kaip piknikas, kurį surengia seniai matyta draugė ir išpildo seną norą aplankyti Belmonto parką. Kaip trumpas skambutis – tik tam, kad žmogus kitame ragelio gale paklaustų, kaip tau sekasi. Ar kaip netikėtai rastas raštelis, kurį tau Jis rašė prieš aštuonis metus – iš kur jis čia atsirado, kaip? Kaip baltai taškuota raudona lėkštelė, kuriai – tokiai žaviai, tokiai simpatiškai – prekybcentryje kaip tik buvo nuolaida. Kaip nuoširdi šypsena žmogaus, kuris tau rūpi. Kuriam rūpi tu.
Kaip saulės spindulys, pirmosiomis rudens dienomis vis dar glostantis skruostą. Kaip minkšta pagalvė ir jaukus glėbys, kuriame vėlų vakarą gali paskęsti po ilgiausios ir sunkiausios gyvenime dienos. Kaip gardus pyrago kvapas.  Kaip knyga ir šokoladas. Ir kaip mielinė bandelė su marcipanų kremu kepyklėlėje, šalia didžiojo miesto turgaus.

Arba kaip dubenėlis bulvių su šviežiais miško grybais, nuo vaikystės kiekvieną rudenį vis garuojančių ant virtuvės stalo…

Skonis: 10/10. Juk tai šviežios bulvės su šviežiais grybais ir grietinėlės padažu! Dešimt!

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Bulvės su šviežiais miško grybais

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Paruošimo laikas: 35 min.

INGREDIENTAI

1 kg 200 g bulvių
1 arb.š. druskos
2 svogūnai
1 kg 100 g virtų miško grybų
saujelė kapotų krapų
400 g grietinės
200 g grietinėlės
druska, pipirai

GAMINIMO EIGA

1. Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite svieste.
3. Suberkite miško grybus, pagardinkite druska ir pipirais. Pakepinkite kelias minutes.
4. Į keptuvę supilkite grietinę, grietinę, suberkite krapus. Maišydami pakepinkite dar kelias minutes, kol padažas ims burbuliuoti.
5. Išvirusias bulves nusunkite, supjaustykite nemažais gabalėliais ir suberkite į puodą. Ant viršaus supilkite miško grybus.
6. Viską dar kelias minutes pakaitinkite ant vidutinės ugnies.
7. Skanaus!

bulvėsgrietinėgrietinėlėgrybaikrapaimiško grybai
18 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu
kitas įrašas
Šokoladinis padažas ledams ir ne tik

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Vištienos užkepėlė su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir...

Žiedinių kopūstų pyragas

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

Vištienos ir dešros gumbo

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Žiedinių kopūstų pyragas

Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Graikiškos makaronų salotos

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinio-bananinio chia pudingo, aviečių-chia džemo ir graikiško jogurto...

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Apelsininis keksas su rabarbarais ir ispaninio šalavijo (chia)...

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Karameliniai kreminio sūrio desertai stiklainėliuose

Varškės pyragas su pudingu

18 komentarai

Rennie 7 Rgs ’11 - 10:13 am

Kaip tokius mėgstu… Visą rudenį valgau, o žiemą vis tiek gailiuosi, kad per mažai buvo 🙂

Reply
Asta 7 Rgs ’11 - 2:23 pm

Rennie, visiškai tau pritariu 🙂 Vien dėl šito galima atleisti rudeniui už tai, kad jis šaltas, šlapias ir tamsus 🙂

Reply
Roberta 7 Rgs ’11 - 10:25 am

ooooooojjj kaip skanu cia 🙂 svajoju apie toki patiekala!! bet bijau erkinio encefalito…bijai erkiu, neik i miska 😀 teks pakelese bandyt grybu isigyti :)))

Reply
Asta 7 Rgs ’11 - 2:24 pm

Roberta, na va kaip… bet ir su grybukais iš turgaus tikrai labai skanu bus! 🙂

Reply
Vaida 7 Rgs ’11 - 12:45 pm

aš tai siūlau grybus kepti svieste, o ne aliejuje, nes svieste kepti grybai išvis tobuli 🙂 Išbandyk 🙂

Reply
Asta 7 Rgs ’11 - 2:25 pm

Oi, žioplė aš 😀 Kepinau svieste, bet iš įpročio parašiau aliejuje matyt, net nepajaučiau 🙂 Visiškai pritariu, kad grybukus šviežius daug skaniau kepinti sviestuke! 🙂
Tuojau pataisysiu 🙂

Reply
Maisto Diletante 7 Rgs ’11 - 2:07 pm

Pritariu, sviestas ir grybai neatskiriami 🙂

Reply
Asta 7 Rgs ’11 - 2:25 pm

Taip taip, visiška teisybė 🙂 Kaip jau rašiau Vaidai, skubu taisyti savo klaidos 😉

Reply
Sima 7 Rgs ’11 - 5:49 pm

Mano vienas mylimiausių rudens valgių – paprastas, bet kartu nepakartojamas. Mmm…nors dar tik už vakar viriau miško grybų sriubą, pamačiusi Tavo įrašą, vėl užsimaniau grybų 🙂

Reply
Asta 8 Rgs ’11 - 6:46 pm

Sima, malonu, kad įrašas ir receptas taip teigiamai nuteikė 🙂 Na, o jei norisi – tai reikia! Juk niekada grybai nebus tokie skanūs kaip rudenį, reikia naudotis proga 🙂

Reply
Indrė 7 Rgs ’11 - 6:31 pm

Totalus gėris! Bulvės ir grybai tobula porelė. O kaupas grietinės tik sutvirtina šią sąjungą. 🙂

Reply
Asta 8 Rgs ’11 - 6:46 pm

Indre, labai tau pritariu! 🙂

Reply
Karolina 8 Rgs ’11 - 6:09 am

Aš tikriausia esu viena iš nedaugelio, kuriai grybų gali ir nebūti 😀

Reply
Asta 8 Rgs ’11 - 6:46 pm

Karolina, naaa…. žinau dar vieną kitą žmogų, abejingą grybams. Tačiau, taip, jie yra nedaugelis tarp visų, mėgstančių ir net dievinančių 😀

Reply
oditele 12 Rgs ’11 - 6:36 pm

jaučiu grybams silpnybę..galėčiau valgyt ir valgyt..vat ir dabar su pilnu skrandžiu sėdžiu ir paskaičius receptą vėl valgyt užsimaniau..;)

Reply
Asta 13 Rgs ’11 - 7:08 pm

Oditėle, smagu girdėti 🙂 O skanių ir viliojančių receptų skaitymas tikrai pilvui tokią įtaką kartais (dažnai) daro 😀

Reply
Indrė 16 Vas ’12 - 6:56 pm

Sveika,

o tinka grybai ne švieži?:)

Reply
Asta 18 Vas ’12 - 9:24 pm

Indre, galima gaminti ir ne su šviežiais, žinoma 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 5

    Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų