Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Šokoladinis migdolinis pyragas

parašė Asta 17 Sau ’20
Šokoladinis migdolinis pyragas

Paskutinėmis savaitėmis Joriui labai patinka skaičiuoti. Tiesą sakant, pažįsta jis dar tik tris skaičius: du, trys ir šeši. Bet tai netrukdo jam su juokingu susikaupimu kažką neaiškaus murmėti vietoje likusių skaičių. Mes skaičiuojame pirštukus, laiptus, knygos puslapius, lego kaladėles. Suskaičiavę iki dešimt, iš po lovos ištraukiame traukinuką. Joris ploja. Žiūriu į jį, visiškai laimingą su savo trimis skaičiais ir dar keliais beveik įtikinamai sumurmėtais, ir suprantu, kad jo laimei tai visai nekliudo. Nei žodžiai, kurių dar nemoka ištarti. Nei aplink mus karaliaujanti daiktų betvarkė, kurios didumui įvardyti skaičių tiesiog nepakaktų.

Jis dar nežino, ką reiškia siekti tobulumo.

Tai mes, suaugę, užsiklojam lūkesčiais lyg sunkiausia antklode. Tyra, vaikiška laimė yra per trapi, kad tą sunkumą atlaikytų. Mums prisireikia laimėjimų ir pagyrimų, kad įrodytume sau esantys šio to verti. Vieno kito „medalio“. Prakaito lašo, nubraukto nuo kaktos. Mums prisireikia priežasčių būti laimingiems. Ir jų vis negana; gavę šiek tiek, norim daugiau ir daugiau.

Kuriam tikslus ir planus, rašom juos ant popieriaus, o rašalui dar nespėjus nudžiūti – pamirštam. Nepamirštam tik laikas nuo laiko savimi nusivilti, nes tie lūkesčiai, kad juos kur, stipriai slegia. Ypač tada, kai yra kur kas didesni už mus pačius – gal net tokie dideli, kad net dešimtys mūsų, susikibę rankomis, neaprėptume.

Norėčiau rasti stebuklingas duris, pro kurias iš šito užburto rato „op!” ir išsmukčiau. Bet nėra nei stebuklingų durų, nei langų; kol esame užsimerkę – nepamatysime, net jei yra.

Todėl stumdau šiandien pirštų galais šokoladinius skaičiukus ir tyliai murmu iki dešimt. Tiek norų – dešimt – tikrai turėčiau šiems metams. Bet dešimt yra daug, labai daug; todėl pradėsiu tiesiog nuo pirmojo.

Rūpintis savimi. Rūpintis savo sveikata, fizine ir emocine sveikata. Mityba – taip pat.

 Šokoladinis migdolinis pyragas

Labai nemėgstu kraštutinumų, bet teigiamus pokyčius į kasdienį meniu galima įvesti ir be jų. Net tada, kai kalbame apie desertus – saldžius, gardžius, širdį tankiau plakti verčiančius saldėsius!

Migdolinis labai šokoladinis pyragas tikrai vienas tų, kurio gabalėliui sunku atsispirti ir suskaičiavus iki dešimt, ir iki šimto. Bet kai tešlą maišai pats iš pačių gardžiausių ir kokybiškiausių ingredientų, – ei, kur mano desertinis šaukštelis?! Beje, kad ir kaip netikėta tai būtų mano saulėtai virtuvei, šis pyragas yra be glitimo, be kiaušinių ir be pieno produktų. Nežinočiau – turbūt neįspėčiau. Pavyko PUIKIAI!

P.S. Šokoladiniai „Dr. Oetker“ skaičiukai ir raidelės gal ir per skanūs mokslams, bet pyragams papuošti – labai dailūs!

 Šokoladinis migdolinis pyragas

 Šokoladinis migdolinis pyragas

 Šokoladinis migdolinis pyragas

Šokoladinis migdolinis pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

1 stiklinės (95 g) migdolų miltų
1 ¼ stiklinės (185 g) grikių miltų
¼ stiklinės (20 g) kakavos
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos
¼ stiklinės (60 ml) kokosų aliejaus
1/3 stiklinės (50 g) juodojo šokolado (mažiausiai 65 proc. kakavos)
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 stiklinės (150 g) kokosų žiedų cukraus
1 ½ stiklinės (375 ml) migdolų pieno
2 valg. š. (20 g) maltų linų sėmenų
6 valg. š. (90 ml) vandens

Viršui:
¼ stiklinės (25 g) migdolų plokštelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
2. Iš pradžių maltus linų sėmenis nedideliame dubenėlyje užpilkite šešiais valgomais šaukštais vandens ir atidėkite į šalį 10 minučių, kol išbrinks.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: migdolų ir grikių miltus, kakavos miltelius, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius, sodą ir druską.
4. Kokosų aliejų ir gabalėliais sulaužytą šokoladą ištirpinkite virš garų vonelės, kol gausite vientisos tekstūros masę. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir kokosų žiedų cukrų. Gerai išmaišykite.
5. Nuimkite nuo ugnies, į dubenį su produktais supilkite migdolų pieną ir sudėkite išbrinkusius maltų linų sėmenis. Išmaišykite.
6. Galiausiai į plakinį suberkite sausų produktų mišinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Ant viršaus tolygiai užberkite migdolų plokšteles.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 35 minutes, tuomet viršų uždenkite aliuminio folija, ir kepkite dar 10 minučių.
8. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti. Tuomet išimkite iš kepimo formos, pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“ .
#reklama #droetkerlietuva

Įkvėpimas: Cocoon Cooks

 Šokoladinis migdolinis pyragas

 Šokoladinis migdolinis pyragas

grikių miltaikakavakokosų aliejuskokosų žiedų cukruskukurūzų krakmolasmaltų linų sėmenysmigdolaimigdolų miltaimigdolų pienasšokoladasvanilė
4 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru ir uogomis
kitas įrašas
Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Nekeptas sūrio tortas su braškėmis

„Šarlotės“ tortas su braškėmis

Persikų „shortcake“

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Kalėdinis meduolinis pepparkakor namelis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Šakšuka su bolivine balanda

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Avižinių dribsnių košė su obuoliais

Grūdėtosios varškės blyneliai

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Obuoliniai varškėčiai

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

4 komentarai

Sandra 7 Kov ’20 - 11:38 am

Sveiki, ar Tiktų vietoj migdolų miltų, Kokosų? 🙂

Reply
Asta 13 Kov ’20 - 10:07 am

Sandra, tikrai nerekomenduočiau; kokosų miltai labai stipriai sugeria drėgmę, todėl pyragas su kokosų miltais bus sausas, birus ir sprangus.

Reply
Julija 20 Sau ’21 - 5:03 pm

Ar grikių miltus galima būtų pakeisti avižų, ryžių ar teff?

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:14 am

Julija, deja, negaliu atsakyti, reiktų eksperimentuoti ir ieškoti skaniausio / geriausio derinio 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 5

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23
  • 6

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (311)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (77)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (18)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (609)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (151)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (114)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (16)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų