Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Šokoladinis migdolinis pyragas

parašė Asta 17 Sau ’20
Šokoladinis migdolinis pyragas

Paskutinėmis savaitėmis Joriui labai patinka skaičiuoti. Tiesą sakant, pažįsta jis dar tik tris skaičius: du, trys ir šeši. Bet tai netrukdo jam su juokingu susikaupimu kažką neaiškaus murmėti vietoje likusių skaičių. Mes skaičiuojame pirštukus, laiptus, knygos puslapius, lego kaladėles. Suskaičiavę iki dešimt, iš po lovos ištraukiame traukinuką. Joris ploja. Žiūriu į jį, visiškai laimingą su savo trimis skaičiais ir dar keliais beveik įtikinamai sumurmėtais, ir suprantu, kad jo laimei tai visai nekliudo. Nei žodžiai, kurių dar nemoka ištarti. Nei aplink mus karaliaujanti daiktų betvarkė, kurios didumui įvardyti skaičių tiesiog nepakaktų.

Jis dar nežino, ką reiškia siekti tobulumo.

Tai mes, suaugę, užsiklojam lūkesčiais lyg sunkiausia antklode. Tyra, vaikiška laimė yra per trapi, kad tą sunkumą atlaikytų. Mums prisireikia laimėjimų ir pagyrimų, kad įrodytume sau esantys šio to verti. Vieno kito „medalio“. Prakaito lašo, nubraukto nuo kaktos. Mums prisireikia priežasčių būti laimingiems. Ir jų vis negana; gavę šiek tiek, norim daugiau ir daugiau.

Kuriam tikslus ir planus, rašom juos ant popieriaus, o rašalui dar nespėjus nudžiūti – pamirštam. Nepamirštam tik laikas nuo laiko savimi nusivilti, nes tie lūkesčiai, kad juos kur, stipriai slegia. Ypač tada, kai yra kur kas didesni už mus pačius – gal net tokie dideli, kad net dešimtys mūsų, susikibę rankomis, neaprėptume.

Norėčiau rasti stebuklingas duris, pro kurias iš šito užburto rato „op!” ir išsmukčiau. Bet nėra nei stebuklingų durų, nei langų; kol esame užsimerkę – nepamatysime, net jei yra.

Todėl stumdau šiandien pirštų galais šokoladinius skaičiukus ir tyliai murmu iki dešimt. Tiek norų – dešimt – tikrai turėčiau šiems metams. Bet dešimt yra daug, labai daug; todėl pradėsiu tiesiog nuo pirmojo.

Rūpintis savimi. Rūpintis savo sveikata, fizine ir emocine sveikata. Mityba – taip pat.

 Šokoladinis migdolinis pyragas

Labai nemėgstu kraštutinumų, bet teigiamus pokyčius į kasdienį meniu galima įvesti ir be jų. Net tada, kai kalbame apie desertus – saldžius, gardžius, širdį tankiau plakti verčiančius saldėsius!

Migdolinis labai šokoladinis pyragas tikrai vienas tų, kurio gabalėliui sunku atsispirti ir suskaičiavus iki dešimt, ir iki šimto. Bet kai tešlą maišai pats iš pačių gardžiausių ir kokybiškiausių ingredientų, – ei, kur mano desertinis šaukštelis?! Beje, kad ir kaip netikėta tai būtų mano saulėtai virtuvei, šis pyragas yra be glitimo, be kiaušinių ir be pieno produktų. Nežinočiau – turbūt neįspėčiau. Pavyko PUIKIAI!

P.S. Šokoladiniai „Dr. Oetker“ skaičiukai ir raidelės gal ir per skanūs mokslams, bet pyragams papuošti – labai dailūs!

 Šokoladinis migdolinis pyragas

 Šokoladinis migdolinis pyragas

 Šokoladinis migdolinis pyragas

Šokoladinis migdolinis pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

1 stiklinės (95 g) migdolų miltų
1 ¼ stiklinės (185 g) grikių miltų
¼ stiklinės (20 g) kakavos
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos
¼ stiklinės (60 ml) kokosų aliejaus
1/3 stiklinės (50 g) juodojo šokolado (mažiausiai 65 proc. kakavos)
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 stiklinės (150 g) kokosų žiedų cukraus
1 ½ stiklinės (375 ml) migdolų pieno
2 valg. š. (20 g) maltų linų sėmenų
6 valg. š. (90 ml) vandens

Viršui:
¼ stiklinės (25 g) migdolų plokštelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
2. Iš pradžių maltus linų sėmenis nedideliame dubenėlyje užpilkite šešiais valgomais šaukštais vandens ir atidėkite į šalį 10 minučių, kol išbrinks.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: migdolų ir grikių miltus, kakavos miltelius, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius, sodą ir druską.
4. Kokosų aliejų ir gabalėliais sulaužytą šokoladą ištirpinkite virš garų vonelės, kol gausite vientisos tekstūros masę. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir kokosų žiedų cukrų. Gerai išmaišykite.
5. Nuimkite nuo ugnies, į dubenį su produktais supilkite migdolų pieną ir sudėkite išbrinkusius maltų linų sėmenis. Išmaišykite.
6. Galiausiai į plakinį suberkite sausų produktų mišinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Ant viršaus tolygiai užberkite migdolų plokšteles.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 35 minutes, tuomet viršų uždenkite aliuminio folija, ir kepkite dar 10 minučių.
8. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti. Tuomet išimkite iš kepimo formos, pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“ .
#reklama #droetkerlietuva

Įkvėpimas: Cocoon Cooks

 Šokoladinis migdolinis pyragas

 Šokoladinis migdolinis pyragas

grikių miltaikakavakokosų aliejuskokosų žiedų cukruskukurūzų krakmolasmaltų linų sėmenysmigdolaimigdolų miltaimigdolų pienasšokoladasvanilė
4 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru ir uogomis
kitas įrašas
Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Saldus vyniotini su varške

Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Tinginių „Napoleonas“

Moliūginės cinamoninės bandelės

Ukrainietiški kepti varškėčiai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Saldžios dovanos Mamai

Kreminis airiško viskio likeris

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

4 komentarai

Sandra 7 Kov ’20 - 11:38 am

Sveiki, ar Tiktų vietoj migdolų miltų, Kokosų? 🙂

Reply
Asta 13 Kov ’20 - 10:07 am

Sandra, tikrai nerekomenduočiau; kokosų miltai labai stipriai sugeria drėgmę, todėl pyragas su kokosų miltais bus sausas, birus ir sprangus.

Reply
Julija 20 Sau ’21 - 5:03 pm

Ar grikių miltus galima būtų pakeisti avižų, ryžių ar teff?

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:14 am

Julija, deja, negaliu atsakyti, reiktų eksperimentuoti ir ieškoti skaniausio / geriausio derinio 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Jogurtinis Musas”

    22 Rgs ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Braškių ir rabarbarų tiramisu

    3 Bir ’23
  • Kavos ledai su sausainių gabaliukais

    1 Bir ’23
  • Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

    29 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (299)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (125)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • LENGVI KĄSNELIAI (280)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (140)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (595)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (109)
    • Desertai indeliuose (79)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (14)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (14)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų