Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

parašė Asta 3 Vas ’19
Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Buvo beprotiškas, beprotiškas sausis. Iš pradžių buvo ilgai lauktos ir naktim net sapnuotos atostogos, o tada… prasidėjo ligų karuselė. Dienos maišėsi su naktimis, laikas slinko stingdančiai lėtai, o kitais kartais – greitai lyg skubėtų net kūlversčiais. Atrodo, neleidau sau sirgti nuo pat tos akimirkos, kai prieš kiek daugiau nei du metus sužinojau, jog laukiuosi. Bet jokios privilegijos netrunka ištisai, ar ne? Todėl štai – ėmiau ir sugriuvau.

Kai tarp ilgų padrikų miegų neužteko jėgų nei filmams, nei knygoms, jų užteko tik mintims. Pergalvojimams dalykų, kurie yra tikrai svarbūs, ir tiems – kurie svarbūs ne taip labai. Nežinau, ar nuolatinis savęs kamavimas ramybės neduodančiais klausimais padėjo man pasveikti greičiau, bet žinau štai ką – turėjau progą pabūti labai ramiai, o tame ramiame buvime nebuvo nė lašo ramybės.

Dabar gi, sausiui praūžus, bandau surinkti save iš naujo. Tai kur kas lengviau, kai pagaliau visi yra namie. 

Kur gi jos – tos tylios ramybės – daugiau ieškoti, jei nė lėtuose sekmadienio rytuose su pačiais mylimiausiais. Minkštuose pataluose, į kuriuos įsiropštęs mažylis greitai padaro savo tvarką. Nekantriai šnypščiančiame virdulyje ir netrukus puodeliuose garuojančioje kavoje. Ir vėlyvuose lepūniškuose pusryčiuose, kurie bet kurią kitą dieną galėtų atrodyti misija neįmanoma, o štai lėtą žiemos sekmadienį – būtent tai, ko reikia, lyg vyšnia ant torto.

Šis bandelių pyragas, patikėkite manimi, subalansuotas dideliems smaližiams. Tobulas jis su nesaldžia kava ar arbata, nors vis tiek labai saldus. Jei mėgstate saldžiai, jums patiks, o jei vis tik ne taip saldžiai – sumažinkite cukraus kiekį ar atsisakykite klevų ar agavų sirupo.

Ir džiaukitės tobulais, lėtais, ilgais, lepūniškais pusryčiais!

 Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

 Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

 Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

 Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

 Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

 Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

 Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 10-12 bandelių Paruošimo laikas: 30 min. + 1 val. 30 min. tešlos kildinimas Gaminimo laikas: 35-40 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
2/3 stiklinės (165 ml) pieno
1 valg. š. cukraus
1 pakuotės (7 g) sausų mielių
3 – 3 ½ stiklinių (420 – 490 g) „Kauno grūdų“ kvietinių miltų „Ekstra“
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. druskos
2 arb. š. malto cinamono
2 kiaušinių
120 g minkšto sviesto

1 arb. š. aliejaus dubens ištepimui

Įdarui:
50 g sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. druskos
2 arb. š. malto cinamono
¼ stiklinės (80 g) klevų ar agavų sirupo
1 stiklinės (125 g) graikinių riešutų

Glaistui:
1 ½ stiklinės (170 g) miltelinio cukraus
2-3 valg. š. pieno
2 valg. š. klevų ar agavų sirupo

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Pieną pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
2. Kitame dubenyje sumaišykite 3 stiklines miltų (420 g), miltelinį cukrų, druską ir cinamoną. Supilkite mielių mišinį ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Sudėkite kubeliais supjaustytą minkštą sviestą ir išminkykite vientisą ir elastingą, prie rankų nelimpančią, tačiau minkštą tešlą. Jei matote, kad tešla per skysta, įberkite dar porą šaukštų miltų.
3. Paruoštą tešlą dėkite į švarų, aliejumi plonai išteptą dubenį. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 60 minučių, kol tešlos tūris padvigubės.
4. Suformuokite bandelių pyragą. Tešlai pakilus, perkelkite ją ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Kelis kartus paminkykite ir iškočiokite tešlą į maždaug ½ cm storio tešlos stačiakampį. Aptepkite tirpintu sviestu. Ant viršaus tolygiai berkite cukraus, rudojo cukraus, druskos ir malto cinamono mišinį. Apšlakstykite klevų arba agavų sirupu ir apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
5. Pradėdami ilgąja kraštine, susukite tešlos stačiakampį į ritinėlį. Labai aštriu peiliu ritinėlį supjaustykite maždaug 4-5 cm storio riekelėmis. Turėtumėte gauti apie 10-12 bandelių. Pavertę kiekvieną iš jų ant šono, sudėkite bandeles į 28 cm skersmens kepimo indą.
6. Uždenkite indą švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 30 minučių, kol tešla pakils.
7. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių, kol paviršius gražiai apskrus ir bandelės bus iškepusios. Jei bandelės pradės ruduoti per greitai, uždenkite folija ir kepkite toliau, o foliją nuimkite prieš baigiant kepti. Išjunkite orkaitę ir palikite bandeles pastovėti kepimo inde apie 5 minutes. Jei kraštai prikibo prie kepimo indo sienelių, atsargiai apipjaukite peiliu.
10. Atsargiai išimkite bandelių pyragą iš kepimo indo arba patiekite kartu su kepimo indu. Šiek tiek atvėsinkite.
11. Paruoškite glaistą. Į didelį dubenį suberkite miltelinį cukrų, supilkite pieną ir klevų arba agavų sirupą. Išplakite iki vientisos vidutinio tirštumo masės.
12. Paruoštu glaistu aptepkite pyrago viršų ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdai“.

 Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

agavų sirupasbandelėscinamonasdesertasgraikiniai riešutaiklevų sirupasmielėspusryčiairiešutaisaldumynai
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Citrininis migdolų pyragas su rikota
kitas įrašas
Falafeliai su Tahini padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai

Sveikuoliški avižiniai sausainiukai

Naujametinis užkandžių vainikas

Juodai balti keksiukai

Tinginių skruzdėlynas

Šakšuka su bolivine balanda

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas „Rožių kerai”

Kokosinis obuolių pyragas

Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

Pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Migdoliniai pyragėliai su figomis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Karšti skrebučiai su lašiša

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Kepta avižinė košė su obuoliais

Bananiniai – kokosiniai blynai

REKLAMA

GĖRIMAI

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Žaliasis kokteilis su persikais

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų