Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

BandelėsSALDUMYNAI

Bandelės su aguonomis

parašė Asta 15 Kov ’10
Bandelės su aguonomis

Sapnavau, sapnavau, kad Mėnulyje buvau.
–  Ką gi tu matei Mėnuly?
– Ten saldainių krūvos guli,
Plaukia upės limonado, stovi kalnas šokolado.
O ledų, o ledų – vos gali paeit – slidu!
Puoliau valgyt ir laižyti, net širdis apsalo…
Bet  pažadino mamytė. Pusryčiai ant stalo!

Šis J. Marcinkevičiaus eilėraštis – bene ryškiausios mano prisiminimuose vaikystės eilės (jei neskaičiuosim eglutės skarotos, eglutės žalios…). Dar ir dabar, betiesiant ranką link saldumynų, kartais nejučia susirimuoja mintyse.
Arba ankstų rytą, dar vos prabudus iš (ne)spalvotų sapnų, betiesiant ranką link bandelės su aguonomis…
Pusryčiai, nors paruošti jau tikriausiai nebe mamos, tačiau puikiai tinkantys ilgam tingiam savaitgalio rytui. Ar belaukiančiai ilgai darbo dienai – skanūs ir mintimis nukeliantys į vaikystę.


Skonis: 8,5/10. Minkštos, kvapnios ir skanios. Vienintelis dalykas, kurį kitą kartą keisčiau – dėčiau truputį daugiau cukraus. Mums, kaip nemažiems saldomanams, jo pasirodė čia labai jau kukliai… 🙂 Ir dar vienas svarbus pastebėjimas/rekomendacija – netaupykit ir valgykit greitai, nes bandelės greitai kietėja ir praranda savo purumą ir minkštumą.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Sonatinos receptai

Bandelės su aguonomis

Atsispausdinti
Porcijos: 22 mažos bandelės Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

500 – 600 g miltų
200 g sviesto
200 ml kefyro
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos

80 g sviesto
100 g aguonų
100 g cukraus

1 kiaušinis

GAMINIMO EIGA

Aguonas užpilti šiltu vandenius ir pakaitinti mikrobangų krosnelėje 1 – 2 minutes. Išimti iš krosnelės ir 5 minutėms palikti. Tada nuvarvinti sietelyje.
Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, sudėti gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir trinti pirštais, kol neliks sausų miltų. Supilti kefyrą ir užminkyti tešlą.
Tešlą iškočioti į 3 – 4 mm storio stačiakampį lakštą. Aptepti tirpintu sviestu, pabarstyti aguonomis ir ant viršaus užberti cukraus. Susukti vyniotinį ir supjaustyti griežinėliais.
Sudėti bandeles į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 min., kol gražiai pagels.

aguonosbandelėskefyrassaldumynai
8 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Naminė ruginė duona
kitas įrašas
Cinamoniniai biscotti

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Riešutų ir datulių batonėliai

Dvigubi kavos sausainiai su baltojo šokolado pertepimu

Braškinis šerbetas

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Citrininis tiramisu su mėlynėmis

Šokoladiniai saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su pistacijomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Špinatų sriuba su virtinukais

Šaltibarščiai

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Braškinis pieno kokteilis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Šalta juodoji arbata su persikais

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

SALDUMYNAI

Marokietiški kokosiniai sausainiai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Citrininis Tiramisu

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Klasikinis medaus tortas

8 komentarai

Indre 15 Kov ’10 - 6:32 pm

Tik nesupratau kodėl pjaustyti į trikampėlius??? Bandelės tai apvalios 🙂

Reply
Asta 15 Kov ’10 - 6:37 pm

Indre, čia vadinasi taip – “ai, šį kartą nukopijuosiu tiesiog receptą, juk vis tiek nuorodą daviau.” 😀 O aš pjausčiau griežinėliais. Bėgu pakeisti, ačiū už pastebėjimą 😉

Reply
Indre 15 Kov ’10 - 7:22 pm

Būna – bandelių pabaiga juk aiški, tai ir “nedaskaitom” dažnai iki galo 😀

Reply
Asta 15 Kov ’10 - 8:01 pm

Tikra teisybė 🙂 Aš dažniausiai apskritai benuspręsdama gaminti perskaitau tik tai, ko reikia, ir pažiūriu į nuotrauką 😀

Reply
aguonele 15 Kov ’10 - 7:36 pm

niu vien uz grazu suraityma 10 balu duodu 😉
P.s. as nusprendziau, jog man kepiniuos maltos aguonos skaniau …

Reply
Asta 15 Kov ’10 - 8:03 pm

Ačiū, aguonėle 🙂 Kad labai gi lengva jas suraityti… 😉
O dėl maltų aguonų, tai taip, gal ir skaniau, bet laiką taupant ir šitaip labai puikiai 🙂

Reply
duonosirzaidimu 15 Kov ’10 - 9:55 pm

Puikios 🙂 Kaip norėčiau čia ir dabar, siaubingai. Kaip tik pieno turiu :))

Reply
Asta 15 Kov ’10 - 10:11 pm

Ačiū 🙂
Ech, aš irgi norėčiau… Ir pieno yra – pas mane namie jo yra visada visada visada 😀 Tik štai, bandelių nebeliko 🙁 Dabar jau svajoju kaip kepsiu su varške, o tada su cinamonu, mm… 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 3

    Plikyti sausainėliai

    27 Kov ’11
  • 4

    Žagarėliai

    3 Kov ’11
  • 5

    Sūrio – brownie tortas

    3 Sau ’10
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas

    30 Bir ’22
  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (549)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (98)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų