Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSumuštiniai

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

parašė Asta 13 Kov ’14
Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

Mano gyvenime dabar toks metas, kai net nežinau, ko labiau laukti. Nes laukti yra tiek daug ko, tiek daug visko! Gimtadieniai, kelionės, grįžimai, šventės. Ar aš minėjau, kad laukti mėgstu ne mažiau nei planuoti? Nors iš tiesų, matyt, šie du dalykai susiję. Suplanuoji, tada – lauki. O kitų dalykų nė planuoti nereikia. Jie arba ateina savaime arba nukrenta netikėtai lyg iš dangaus.

Taigi, laukimas. Labai geras jausmas. Kai žinai, kad kažkas gero dar tik ateity; už dienų, savaičių ar mėnesių. Laukimu aš mėgaujuosi, nes iš patirties žinau: šis etapas daug ilgesnis, o kartais ir geresnis nei pats faktas (nors šį kartą taip nebus, tikrai ne, visi faktai nė trupučio nenusileis laukimo malonumui – tikiu ir žinau, nors vis tiek po tokių pareiškimų nors tris kartus nusispjauti per petį ir pabelst į medį).

Žinau, kad gyventi kažko laukimu (kaip ir planuoti kiekvieną žingsnį) yra nieko gero, nes juk reiktų mėgautis šia akimirka – kiekviena akimirka čia ir dabar. Jei būčiau tobula, tikriausiai taip ir daryčiau; deja, tokia toli gražu nesu. Todėl, žinodama kiek nuostabių dalykų manęs laukia, dabar aš truputį apleidžiu šią dieną ir mintimis esu peršokus vieną kalendoriaus lapelį į priekį. Kad ir kaip stengčiaus, kitaip tiesiog nemoku. Nes aš laukiu, va-je-tau, kaip laukiu laukiu laukiu!

Tiesa, belaukdama dar dirbu šimtus darbų darbelių. Ir kepu dešimtis pyragų, sausainių, keksiukų. Tepu tortus, verdu naminius makaronus, šaldau ledus (jau pavasaris!). Užsidarau virtuvėje pusdieniui ir bent tuo metu tikrai gyvenu čia ir dabar.

Savaitgaliais į virtuvę žygiuoju iš pat ryto – pamažu tampa tradicija savaitgalio pusryčiams pagaminti kažką naujo, neragauto, kitokio nei dubenėlis paprasčiausios avižinės košės. Tokiu būdu savaitgaliai įgauna dar žiupsneliu daugiau žavesio: nereikia skubėti gaminti ir – dar svarbiau – nereikia skubėti valgyti. Todėl pamirštam sumuštinius, pamirštam košes. Kepam… ką? Pavyzdžiui, burnoje tirpstančius prancūziškus skrebučius.

Skonis: 10/10. Kiek save prisimenu, visada buvau neabejinga prancūziškiems skrebučiams. Net patys paprasčiausi, be jokių priedų, man buvo ir yra tiesiog super-duper-ekstra-skanūs. O čia dar ir obuoliai, ir žemės riešutų sviestas! Pastarąjį paskutiniu metu vis labiau įsimyliu. Taigi, nieko negaliu sau padaryti, tegaliu pasakyti, kad… taip skanu. Labai skanu. Tobuli savaitgalio pusryčiai!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

Atsispausdinti
Porcijos: 2 skrebučiai Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

4 riekelės forminio (kvadratinio) batono

2 kiaušiniai, išplakti
žiupsnelis malto muskato
žiupsnelis malto cinamono
žiupsnelis druskos
½ citrinos sultys

½ obuolio
4 valg. š. žemės riešutų sviesto

gabalėlis sviesto kepimui

Patiekimui:
kelios obuolio skiltelės
šlakelis klevų sirupo

GAMINIMO EIGA

1. Nuo obuolio nulupkite žievelę, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
2. Visas batono riekeles aptepkite žemės riešutų sviestu.
3. Ant vienos riekelės sudėkite obuolio griežinėlius ir suvožkite riekeles taip, kad suvožtinio viduje būtų žemės riešutų sviestu apteptos batono riekių puselės.
4. Dubenėlyje kiaušinius išplakite su žiupsneliu muskato, cinamono ir citrinos sultimis. Suvožtinį įmerkite į šį plakinį taip, kad visas pasidengtų kiaušinių mase.
5. Keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Kepkite įkaitintoje keptuvėje po maždaug 1 minutę iš abiejų pusių.
6. Iškepusius skrebučius išimkite į lėkštę. Apšlakstykite klevų sirupu ir papuoškite obuolių skiltelėmis.
7. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

batonascinamonascitrinosduonaklevų sirupasmuskatasobuoliaipusryčiairiešutų sviestasskrebučiaižemės riešutų sviestas
5 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Plikyti riestainiai
kitas įrašas
Mielinis aguoninių bandelių pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

Šokoladiniai blyneliai

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

Apelsininiai vafliai

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Bananiniai blynai su cinamonu

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Šalta juodoji arbata su persikais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Purūs blynai

Česnakinė duona ir česnakinis sviestas

Salotos su vištiena ir braškėmis

Kalėdinis užkandžių padėklas

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Pusryčių kruasanai su avokadais, mocarela ir pomidorais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

Tinginys

Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

Trupiniuotis su obuoliais

Kalėdos artėja: Meduolinis namelis

5 komentarai

Julija 13 Kov ’14 - 12:32 pm

Mes taip pat savaitgaliais lepinamės neragautais skanėstais, pvz. įvairiomis bandelėmis, keptais sūriais, vafliais, blynais.
O laukti aš nemėgstu. Tiesiog negaliu pakęsti! Kaip tik jau kurį laiką laukiu vieno įvykio, kuris…net nežinau kada bus 🙁

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 10:00 am

Julija, na, laukimas gali būti visoks. Aš labiau kalbu apie tokį, kai lauki to, kas bus; ir net žinai, kada bus 🙂 Ir tada gali skaičiuoti dienas, braukyti jas kalendoriuje; ir kas dieną vis smagiau užbraukti dar vieną, nes kažkas artėja – džiugaus ir labai laukiamo 🙂

Reply
Laura 13 Kov ’14 - 5:10 pm

Asta, bukit gera,i mano el pasto dezute parasykite savo numeri

Reply
Patricija 14 Kov ’14 - 12:19 pm

Aš kartais imu ir valgau obuolius su žemės reišutų sviestu, nes oj juk taip skanu. O čia vos ne dvigubai skaniau gaunas!

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 10:01 am

Patricija, čia tikrai labai skanus pusryčių variantas! Mėgstantiems riešutų sviestą ir obuolius – tiesiog nuostabus. Būtinai išmėginkit 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų