Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Pyragėliai su pomidorais

parašė Asta 9 Vas ’10
Pyragėliai su pomidorais

Rytas. Su žadintuvu.

O jis, žadintuvas, šiandien ryte nuskambėjo nei anksčiau, nei vėliau, o lygiai… šeštą valandą. Ne daugiau kaip keturios valandos po akimirkos, kai galiausiai pavyko užmigti. O aš sąžiningai jį tris kartus perstačiau, kol galiausiai didelėmis pastangomis po šešių penkiolika sugebėjau išlipti iš šiltų patalų į vėsią tamsą. Nejaukią tamsą, kuri manęs tikrai nepasitikdavo tais maloniais atostogų rytais, kai galėdavau palaimingai snausti iki dešimtos, o po to dar valandą vartytis lovoje… mm, tas saldus ilgesys.

Bet įrašas šį kartą – koks netikėtumas – nebus saldus. Parodysiu prieš keletą dienų keptus (ir jau ne kartą keptus) pyragėlius – užkandėlius pagal Neringą, skanius tiek dar šiek tiek šiltus, tiek šaltus. Labai tinkamus tokiems rytams kaip šis – kai visus rytinius ritualus naiviai bandai atlikti per keletą minučių, o blynų kepimams, sumuštinių tepimams ar košių virimams nelieka nė trupinėlio laiko.

Čiumpi tuomet pyragėlį su pomidorais į ranką – krimst krimst – ir slidžiais keliais, klupinėdama ties posūkiais, pamiršus pirštines ir nespėjus šiltai apsivynioti šaliko, dideliais žingsniais bėgi į nelaukiantį autobusą…

Skonis: 9/10. Puikūs, skanūs, paprasti, tik poros minučių reikalaujantys pyragėliai (hm, gal reiktų užvesti naują rubriką „Tinginių maistas“?) 🙂 Atrodo gražiai ir valgosi skaniai (tik nepadauginkit druskos!) – o ko daugiau reikia lengvam užkandžiui?.. 🙂

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Neringos bloge

Pyragėliai su pomidorais

Atsispausdinti
Porcijos: 18 pyragėlių Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

6 lakštai sluoksniuotos bemielės tešlos
4 pomidorai
džiovinto baziliko
druskos

GAMINIMO EIGA

Pomidorus supjaustyti griežinėliais. Stikline, maždaug 0,5 cm. didesnio skersmens nei pomidoro griežinėlis, išspausti sluoksniuotos tešlos apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dėti po pomidoro griežinėlį, pabarstyti baziliku ir druska (svarbu nepersistengti ir nepadauginti!). Pyragėlius kepti iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje ir kepti, kol gražiai apskrus. Galima papuošti šviežiais baziliko lapeliais.

bazilikaipomidoraisluoksniuota tešlaužkandžiai
11 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kondensuoto pieno keksas
kitas įrašas
Mielinės bandelės su dešrelėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Pernakt brinkinta avižinė košė su šilauogėmis

Grūdėtosios varškės dubenėlis su lašiša

REKLAMA

SALDUMYNAI

Braškių Tiramisu

Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

Avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto ledai

Saldūs rageliai su šokoladu

Tiramisu keksiukai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Graikiškos makaronų salotos

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Paprastas tuno pyragas

Varške įdaryti pomidorai

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

11 komentarai

julė 9 Vas ’10 - 11:25 pm

kikiki – vakar pamiršau į paskaitas pasiimti pirštines (vis tas naujas paltelis kaltas – senojoj striukėj liko mano kumštinukės), tai taip sušalau, kad neduokdie, neduokdie!!! 🙂

o sluoksniuota tešla, man regisi, turėtų būti kiekvienos virtuvės greitosios pagalbos dėželėj. privaloma 😀

Reply
Asta 10 Vas ’10 - 7:05 pm

jule, jei tu Ten toli, kur pavasariais jau kvepia, sušalai šitaip smarkiai, tai įsivaizduok, kaip velniškai šalta čia, mūsų autobusuose, brrr… Beje, pirštinių (ir skėčio) pamiršimas namuose man yra toks savas dalykas, kad jau nebestebina 😀

O sluoksniuota tešla yra gėris, ką čia ir bediskutuosi 🙂

Reply
Neringa 10 Vas ’10 - 6:59 pm

Asta, ziemos metu isbandei sia uzkandele! As nedrisciau del vandeningu ir beskoniu pomidoru … nepermirko tesla?
Dziaugiuosi, kad patiko… rekomenduoju isbandyti rudeniop, kai pomidorai kvepia pomidorais ir neturi tiek vandens ir daug „mesos” 😀

Reply
Asta 10 Vas ’10 - 7:09 pm

Neringa, aš jau bandžiau ir rudenį (ne kartą), ir dabar dar žiemą 😀 Puikus užkandis, man labai patinka 🙂 O pomidorų – aš nežinau iš kur jų mama parnešė – šaldytuve radau visai padorių palyginti, ir viskas pavyko puikiai 😉

Reply
Dusele 11 Vas ’10 - 3:06 am

…o jei pabandzius po pomidoru „patiesti” mozarellos griezineli? 🙂 Taip ir kvepia Italija….

Reply
Asta 11 Vas ’10 - 11:10 am

Dusele, o kodėl gi ne? Manau, kad tai būtų šaunus šiek tiek prabangesnis variantas 🙂

Reply
Eglė 27 Sau ’11 - 4:20 pm

O aš dar darau taip: ant sluoksniuotos tešlos dedu pomidoro gręžinėlį, tuomet ant viršaus smulkiai supjaustyto česnako, sumaišyto su aliejumi. Irgi labai skanu!

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 9:20 pm

O, net neabejoju, kad labai skanu 🙂 Įsiminsiu šią idėją, Egle, ir kitą kartą būtinai išmėginsiu 🙂 Ačiū!

Reply
Kriste 24 Vas ’11 - 10:20 pm

Labai super, dariau per naujaka sita receptuka, buvo suvalgyti pirmiausiai 🙂 aciu… bet as dar dejau gabaliukus rukytos desros ar desreliu gabaliukus… nuostabu ir prie vyno ir prie alaus.

Reply
Asta 27 Vas ’11 - 6:08 pm

Kriste, čia dėti galima daug ir visko, tobulinimui ribos neapibrėžtos 🙂 Džiugu, kad patiko 🙂

Reply
Zivile 1 Geg ’12 - 1:49 pm

Butinai reikes isbandyti ir paeksperimentuot su kitokiais dar „uzdejimais” 🙂 man kilo klausimas, o ka galima padaryti su teslos likuciais, kur lieka padarius rutuliukus? kazkaip gaila butu ismesti… 🙂

Reply

Komentuoti: Kriste Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų