Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

GĖRIMAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŠaltieji gėrimai

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis dubenėlyje

parašė Asta 18 Sau ’22
Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis dubenėlyje

Su kiekvienu saulės pliūpsniu pro langą, kažkur paširdžiuose tyliai sukirba: pavasaris. Ateis greičiau nei šiandien atrodo, pripildys dienas šviesos ir spalvų. Pažadins norą veikti, eiti, pažinti, keliauti… Gal į Sakartvelą? Dar nesu ten buvusi, bet skamba… saulėtai!

Vakar „Lidl Lietuva“ prasidėjusi teminė Sakartvelo skonių savaitė taip pat alsuoja šiluma ir vasaros skoniais. Visa puokštė sustabdytos vasaros skonių – šaltyje džiovintų vaisių ir uogų – pabiro ant mano pusryčių dubenėlio. Vienas tų kartų, kai valgyti net truputį gaila, nes kaip gražu! Bet ne mažiau ir skanu, tad kviečiu: kur jūsų plaktuvai, šypt? Kur jūsų šaukšteliai? Išsiplakite pusryčiams spalvingą, gardų, maistingą ir sotų pusryčių kokteilį.

Kas slepiasi šiame rausvame dubenėlyje? Visų pirma, daug šaldytų uogų (braškių, aviečių) ir bananų. Rekomenduoju juos naudoti šaldytus, nes kokteilis bus ne tik gaivesnis, bet ir tirštesnės tekstūros. Dar – pora saujų šviežių špinatų lapelių, kad maistingųjų medžiagų kokteilyje būtų daugiau. Pusė stiklinės kokosų pieno – jis suteikia kokteiliui šilkinę tekstūrą; ir dosnus šlakelis natūralių granatų sulčių – sako, tai maistas, kuris kartu yra ir vaistas. Galiausiai, porą šaukštų riešutų sviesto, kad būtų dar sočiau ir gardžiau, ir kelios minkštos datulės, kad būtų saldžiau.

Ant viršaus – pora saujų traškių šaltyje džiovintų (liofilizuotų) uogų ir vaisių. Ar žinojote, kad liofilizuojant yra išsaugomos vaisių bei uogų skoninės savybės, nosį kutenantys natūralūs kvapai, o taip pat – ir didžioji dalis natūralių vitaminų ir maistinių medžiagų? Indeliuose nerasite jokio pridėtinio cukraus ar skonio stipriklių – tai tos pačios uogos ir vaisiai, tik specialios technologijos dėka jie šaltyje sudžiovinami iki neįtikėtino lengvumo ir labai gardaus traškumo.

Sakartvelas garsėja gausiu sodų derliumi, tad į stiklainėlius jie tikrai gali uždaryti ir saulę, ir išsiilgtus vasaros skonius – kad net sausio vidury galėtume ragauti vasarą. Sakartvelo savaitės asortimente rasite šaltyje džiovintų braškių, aviečių, kivių ir melionų, taip pat – džiovintų arbūzų ir persimonų (lygiai taip pat be jokių pridėtinių cukrų ar kitų priedų).
⠀
Grįžkime prie recepto? Smoothie bowl‘ui paruošti užteks penkių minučių, išpuošti – dar penkių. Ir štai, vasaros spalvų šventė ant pusryčių stalo!

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis dubenėlyje

Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 Paruošimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

Kokteiliui:
2 stiklinių (300 g) šaldytų uogų (braškių, aviečių)
2 šaldytų bananų
1 stiklinės (30 g) špinatų lapelių
½ stiklinės (125 ml) tiršto kokosų pieno
½ stiklinės (125 ml) granatų sulčių*
2 valg. š. žemės riešutų sviesto
3-4 minkštų datulių**

Viršui:
šaltyje džiovintų aviečių, braškių, kivių
smulkiai kapotų riešutų
šviežių mėtų šakelių

* granatų sultis galite keisti natūraliomis kitų uogų ar vaisių sultimis, arba šaltu vandeniu.
** datules galite keisti keliais šaukštais agavų ar klevų sirupo.

GAMINIMO EIGA

1. Visus kokteiliui skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos tirštos masės. Paskirstykite į dubenėlius.
2. Papuoškite šaltyje džiovintomis uogomis, smulkiai kapotais riešutais, šviežių mėtų šakelėmis.
3. Ragaukite nedelsiant.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė

bananaidatulėsgėrimaigranatų sultyskokteilispusryčiairiešutų sviestasšpinataiuogosvaisiai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mielinė cinamoninė plėšoma duonelė su migdolais
kitas įrašas
Varškės skarelės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Brioche sumuštiniai su vištiena ir sūriu

Pikantiška sūrio užtepėlė

Omletas su daržovėmis ir silke

Pernakt brinkinta avižinė košė su riešutų kremu ir...

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Arroz con Pollo (ryžiai su vištiena ispaniškai)

Sultingi vištienos kukuliukai su bulvių koše ir grietinėlės...

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pernakt brinkinta kokosinė avižinė košė su mangais

Imbierinė granola

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų