Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsKARŠTIEJI PATIEKALAIMiltiniai patiekalaiPyragėliaiSALDUMYNAIVarškės patiekalai

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

parašė Asta 22 Lap ’13
Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Toks jau dalykas yra ta likimo ironija: tu be proto mėgsti suktis virtuvėje, o Jis nė velnio nemėgsta valgyti. Taip taip, čia apie mane. Apie merginą, iš kurios likimas nusprendė truputį pasijuokti. Nieko tokio, aš jau įpratau. Be to, nėra to blogo, kas neišeitų į gera – man daugiau lieka. Juk gaminu tai tikrai skaniai, šypt. Ir valgyti tikrai mėgstu, oi, kaip mėgstu!

Mano žmogui giminės, artimieji ir draugai mėgsta kartais sakyti: „ak, kaip tau pasisekė, Asta šitiek gamina!”. Aš, nugirdusi tokius žodžius, šypsausi puse lūpų, o viduje tiesiog kvatojuosi balsu. Nežinau, ar taip labai jau jam pasisekė – juk tuos kelis patiekalus, kuriuos jis tiesiog dievina, aš gaminu labai retai. O štai „kažką naujo” ir „kažką neragauto” iš orkaitės traukiu gerokai dažniau. Visa laimė, kad bent jau su desertais situacija šiek tiek kitokia – juos mėgstame abu. Dar didesnė laimė, kad desertus aš mėgstu gaminti daug labiau nei rimtus patiekalus. Todėl bent jau vakarai ar savaitgaliai prie puodelio arbatos būna skanūs ir jaukūs. Drauge šakutėmis tarškinant į lėkštelę ir pilnais žandais valgant vis kitą pyragą, keksiukus, bandeles ar kitus saldžius gėrius. 

Kalbant apie tuos kelis patiekalus, kuriuos mano žmogus galėtų valgyti be galo ir be krašto, štai – čia vienas iš jų. Žinau, Jums gali atrodyti, kad tai saldus desertas, bet mūsų šeimoje yra šiek tiek kitaip. Ne ne ne, tai – toli gražu ne tik desertas. Šie varškės čeburekai su obuoliais yra bene mėgstamiasi Jo pusryčiai, pietūs, vakarienė, užkandžiai ir desertas. Jie atstoja viską. Jie nyksta akyse. Rytojui lieka tik dėl to, kad gaminu aš juos iš keliskart padidintos normos. Ir tada būnu pati pati geriausia!

Skonis: 10/10. Tikrai labai skanus patiekalas/desertas. Jei mėgste saldžiau, galite įberti į įdarą šaukštelį kitą cukraus ar įmaišyti šaukštą mėgstamo džemo. Svarbiausia – ne per daug miltų! Tešta turi būti tikrai labai minkšta; tada ir iškepę čeburekai būta minkšti ir labai labai gardūs.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Senuose jo šeimos užrašuose…

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: apie 50 nedidelių čeburekų Paruošimo laikas: 1 val. 15 min. Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

800 g liesos varškės
2 kiaušiniai
2 arb. š. sodos
450 g riebios grietinės
žiupsnelis druskos
miltai (tiek, kad tešla būtų minkšta, bet kočiojama)

5-6 obuoliai
1 valg. š. malto cinamono

GAMINIMO EIGA

1. Varškę gerai ištrinkite su kiaušiniais iki beveik vientisos masės.
2. Sudėkite grietinę, suberkite sodą ir išmaišykite. Pagardinkite žiupsneliu druskos.
3. Berkite miltus ir maišykite. Kai miltų įbersite pakankamai išminkykite labai minkštą, bet nelipnią tešlą, kurią galėtumėte kočioti.
4. Lygų ir švarų paviršių dosniai pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą iki maždaug 3 mm storio. Apvaliu įrankiu ar indu aštriomis kraštinėmis išspauskite maždaug 12 cm skersmens apskritimus.
5. Pasiruoškite įdarą: obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir sutarkuokite burokine tarka. Sumaišykite su cinamonu.
6. Į kiekvieno tešlos apskritimo centrą dėkite po šaukštą obuolių, perlenkite per pusę ir pirštais bei šakute užspauskite kraštelius.
7. Paruoštus čeburekus kepkite įkaitintame aliejuje, po kelias minutes iš abiejų pusių – kol gražiai apskrus. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
8. Patiekite šiltus ar šaltus. Skanaus!

cinamonasgrietinėobuoliaipyragėliaivarškė
20 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vištienos ir dešros gumbo
kitas įrašas
Moliūgų tortas su varškės ir grietinėlės kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Apelsininiai keksiukai

Brokoliais, špinatais ir mocarelos sūriu įdarytos bulvės

Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Makaronų apkepas su tunu

Įdaryti šokoladiniai kiaušiniai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

GĖRIMAI

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Imbierinis sirupas kavai

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Saldžios dovanos Mamai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais...

Minkšti kavos sausainiai su šokoladu

Morkų keksas su kreminio sūrio glaistu

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

Žemės riešutų sviesto sausainiai be miltų

Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

20 komentarai

Labai labai 22 Lap ’13 - 2:26 pm

Maniskis irgi situos dievina!
Tik as idarau su ta pacia varske sumaisyta su plaktais baltymais, vanile, cinamonu. O i tesla dedu tik trynius. Butinai ismeginsiu su obuoliais. Niam!

Reply
Asta 22 Lap ’13 - 6:56 pm

Mmm, man varškės įdaras labai gardžiai skamba, bet va jau maniškis nė į tą pusę nežiūrėtų 🙁 Todėl kepam tokius, su obuoliais. Bet dabar, kai šitą idėją perskaičiau, kitąkart sau kelis ir su varške pasidarysiu tikrai 🙂 Ačiū!

Reply
Gintarė 22 Lap ’13 - 4:11 pm

o bent apytiksliai kiek miltų prireikia? Nes neįsivaizduoju ar užtektų turimų išteklių 😀

Reply
Asta 22 Lap ’13 - 6:57 pm

Gintare, oi, kaip sunku, visada beriu „iš akies”, po truputį vis pamaišydama, tai net neįsivaizduoju… bet labai didelių išteklių tikrai nereikia, gal iki pusės kilogramo turėtų drąąąąsiai užtekti, o gal ir mažiau 🙂

Reply
Indrė 22 Lap ’13 - 8:20 pm

Ar čėburėkai tikrai gaunasi saldūs?;o Nes recepte cukraus tai nėra, ar visą saldumą suteikia obuoliai? 🙂

Reply
Elena 22 Lap ’13 - 9:22 pm

Turėtų būti „čeburekai”, tikrai ne „čeburėkai”.

Reply
Indrė 23 Lap ’13 - 5:22 pm

Atsiprašau, net nežinojau, kad netaisyklingai sakau;o Ačiū, kad pataisėt:)

Reply
Asta 25 Lap ’13 - 7:25 pm

Elena, ačiū už pastabą! 🙂 Nė nežinau, kodėl norėjosi rašyti su ė, o pasitikslinti nesugalvojau… 🙂

Reply
Indrė 22 Lap ’13 - 9:33 pm

Ech, tas neatidumas. Atsakymą jau suradau aprašyme 😀

Reply
Asta 3 Gru ’13 - 12:22 pm

Viskas puiku, mat aš irgi ne visada spėju labai greitai sureaguoti bei atrašyti į visus komentarus 🙂

Reply
Saulė 26 Lap ’13 - 4:08 pm

Kokie žavuoliai! ♥

Reply
Asta 3 Gru ’13 - 12:22 pm

Ačiū, Saule 🙂 Dar jie ir skanuoliai 😉

Reply
giedrė 18 Rgs ’14 - 6:52 am

O sakykit, sodos sauksteliai su kaupu ar be kaupo, nes nieko apie ja neismanau 🙂 ir ar kepat keptuveje ar puode?

Reply
Asta 18 Rgs ’14 - 7:59 am

Giedre, be kaupo 😉 Kepu keptuvėje – juos kepant, nereikia aliejaus pilti labai daug. Tik šiek tiek daugiau nei kepant, pavyzdžiui, blynus 🙂

Reply
giedrė 18 Rgs ’14 - 12:18 pm

Oj labai aciu, siandien bandysiu. O siaip nuolatos skaitau Tavo receptus, tik tada vyras ir gauna kazko skanesnio, o triju sokoladu tortas visados praskaidrina sventes. Dėkui 🙂

Reply
Asta 26 Rgs ’14 - 6:14 am

Giedre, tai Tau ačiū, kad užsuki, skaitai ir gamini 🙂 Man didelis džiaugsmas prisidėti prie skanesnių Jūsų dienų 🙂 Tikiuosi, kad šie čeburekai pavyko taip pat puikiai? 🙂

Reply
neta 19 Kov ’15 - 5:20 pm

Galbut kada bandete kepti orkaiteje? 🙂

Reply
Asta 31 Kov ’15 - 8:13 pm

Oi, ne, nebandžiau 🙂 Būtų labai smagu išgirsti, kaip pavyko, jei pabandysite 😉

Reply
Fėja 27 Sau ’18 - 4:03 pm

Išbandžiau ir aš! Iš pusė normos, grynai dėl sportinio intereso ? nes niekad nieko aliejuje negaminau. Pavyko, šeima valgo!

Reply
Asta 27 Sau ’18 - 10:30 pm

Valio, labai džiaugiuosi! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų