Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

parašė Asta 16 Bir ’20
Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

Nežinau, kokius kavos pertraukėlių ritualus esate susikūrę jūs, bet aš prie puodelio kavos dažniausiai noriu… ko nors skanaus ir, žinoma, saldaus. Todėl dar savaitės pradžioje išsikepti ką nors lengvai paruošiamo ir ilgai „grojančio“ – visada gera mintis (net jei po to tenka pačiai nuo savęs tą skanumynų stiklainį slėpti, kad tik nesuskanaučiau visko per vieną dieną, šypt).

Biskočiai tokiems patriauškinimams prie kavos tinka tiesiog nepamainomai. Nors receptų tinklaraštyje jau iki šiol buvo ne vienas, bet štai – tebūna dar vienas!

Kuo šis receptas kitoks? Šie biskočiai yra mažiau saldūs, be to, kepami su sviestu, dėl to yra minkštesni ir trapesni, ir šiek tiek labiau primena sausainius nei kietus džiūvėsius.

 Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: apie 30 vnt.

INGREDIENTAI

120 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
2 didelių kiaušinių
2 stiklinių (280 g) miltų
2 valg. š. smulkių greito paruošimo avižinių dribsnių
2 valg. š. kokosų drožlių
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
75 g migdolų riešutų
25 g juodojo šokolado

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
2. Minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukrumi, kol masė taps puri. Įmuškite kiaušinius, išplakite.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kokosų drožles, kepimo miltelius ir druską. Suberkite šį mišinį į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Suberkite migdolų riekutes, smulkintą šokoladą. Paminkykite, kol sukibs į tvirtą tešlos rutulį.
4. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir suformuokite maždaug 30 cm ilgio tešlos kepalėlius. Perkelkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Tuomet išimkite iš orkaitės ir leiskite kelias minutes atvėsti. Labai aštriu peiliu ritinėlius supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis.
6. Riekeles suguldykite atgal ant kepimo popieriaus, dėkite į orkaitę. Kepkite 5-6 minutes, tuomet apverskite riekeles kita puse ir kepkite dar 5-6 minutes.
7. Atvėsinkite ir ragaukite. Laikykite sandariame inde.

 Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

 Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

avižiniai dribsniaibiscottidesertaskepiniaikokosų drožlėsmigdolairiešutaisaldumynaišokoladas
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai
kitas įrašas
Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosiniai sausainiai

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

Jei neturite orkaitės…

Skaniausi kalėdiniai meduoliai

Migdolų pyragas

Purūs varškės keksiukai

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Kreminis airiško viskio likeris

Saldžios dovanos Mamai

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Braškių ir citrinų limonadas

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

REKLAMA

SALDUMYNAI

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Kalėdiniai meduoliai

Helovino šokoladainis

Ledų „sumuštiniai“

Grūdėtosios varškės keksiukai su šilauogėmis

Trupiniuotis su avietėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

    19 Vas ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (362)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (173)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (93)
    • Sumuštiniai (42)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (698)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (143)
    • Desertai indeliuose (99)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (129)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (34)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų