Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

SALDUMYNAISausainiai

Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

parašė Asta 16 Bir ’20
Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

Nežinau, kokius kavos pertraukėlių ritualus esate susikūrę jūs, bet aš prie puodelio kavos dažniausiai noriu… ko nors skanaus ir, žinoma, saldaus. Todėl dar savaitės pradžioje išsikepti ką nors lengvai paruošiamo ir ilgai „grojančio“ – visada gera mintis (net jei po to tenka pačiai nuo savęs tą skanumynų stiklainį slėpti, kad tik nesuskanaučiau visko per vieną dieną, šypt).

Biskočiai tokiems patriauškinimams prie kavos tinka tiesiog nepamainomai. Nors receptų tinklaraštyje jau iki šiol buvo ne vienas, bet štai – tebūna dar vienas!

Kuo šis receptas kitoks? Šie biskočiai yra mažiau saldūs, be to, kepami su sviestu, dėl to yra minkštesni ir trapesni, ir šiek tiek labiau primena sausainius nei kietus džiūvėsius.

 Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: apie 30 vnt.

INGREDIENTAI

120 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
2 didelių kiaušinių
2 stiklinių (280 g) miltų
2 valg. š. smulkių greito paruošimo avižinių dribsnių
2 valg. š. kokosų drožlių
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
75 g migdolų riešutų
25 g juodojo šokolado

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
2. Minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukrumi, kol masė taps puri. Įmuškite kiaušinius, išplakite.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kokosų drožles, kepimo miltelius ir druską. Suberkite šį mišinį į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Suberkite migdolų riekutes, smulkintą šokoladą. Paminkykite, kol sukibs į tvirtą tešlos rutulį.
4. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir suformuokite maždaug 30 cm ilgio tešlos kepalėlius. Perkelkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Tuomet išimkite iš orkaitės ir leiskite kelias minutes atvėsti. Labai aštriu peiliu ritinėlius supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis.
6. Riekeles suguldykite atgal ant kepimo popieriaus, dėkite į orkaitę. Kepkite 5-6 minutes, tuomet apverskite riekeles kita puse ir kepkite dar 5-6 minutes.
7. Atvėsinkite ir ragaukite. Laikykite sandariame inde.

 Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

 Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

avižiniai dribsniaibiscottidesertaskepiniaikokosų drožlėsmigdolairiešutaisaldumynaišokoladas
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai
kitas įrašas
Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Snickers“

Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

VALENTINAS // Rikotos ir medaus keksiukai

Kalėdos artėja: Meduolinis namelis

Imbierinis pyragas

LENGVI KĄSNELIAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Žemės riešutų sviesto granola

Sveikuoliški batonėliai

SALDUMYNAI

Tortas “Mėnulis”

Karameliniai kvadratėliai

Varškės pyragas su pudingu

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Paprastas tuno pyragas

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

    11 Gru ’20
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais ryžiais

    28 Sau ’21
  • Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

    24 Sau ’21
  • Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

    17 Sau ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (239)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (25)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (111)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (40)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (196)
    • Blynai ir vafliai (32)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (107)
    • Salotos (27)
    • Šaltieji užkandžiai (47)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (14)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (486)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (75)
    • Desertai indeliuose (55)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (126)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų