Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragėliaiSALDUMYNAI

Pyragėliai su obuoliais

parašė Asta 21 Rgs ’09

Skonis: 8,5/10. Tikrai skanus paįvairinimas, kai kepinių su obuoliais vis norisi, o pyragai/sausainiai/keksiukai jau šiek tiek pabodę. Be to, turint paklusnias rankas ir netingint pažaisti su tešla (mano nuotraukoje matomam rezultatui tai netaikoma), galimagauti labai puošnius ir orginalius pyragėlius, papuošiančius stalą gal net labiau nei pyragai 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Impossible is nothing

Obuoliai tešloje

Pyragėliai su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 8 pyragėliai Paruošimo laikas: 30 min. + 30 min. tešlos šaldymas Gaminimo laikas: 30-40 min.

INGREDIENTAI

8 vidutinio dydžio obuoliai
8 arb.š. cukraus
4 arb.š. cinamono

Tešlai:
450 g miltų
žiupsnelis druskos
5 valg.š. cukraus
250 g sviesto
1/2 ar mažiau puodelio vandens

GAMINIMO EIGA

Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska, sudėti mažais gabaliukais supjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir susidarys trupiniai. Supilti vandenį ir tešlą gerai išminkyti. Įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Įdarui cinamoną sumaišyti su cukrumi. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius.
Atšaldytą tešlą padalinti į aštuonias dalis. Kiekvieną iškočioti, dėti ant jos obuolį, jo vidų pripildyti cukraus ir cinamono mišiniu, ir apgaubti tešla. Jei tešlos šiek tiek per daug, galima suformuoti papuošimus – lapelius, kotelį.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 40 min., priklausomai nuo obuolių dydžio ir rūšies.

cinamonasobuoliaipyragassaldumynaisausainiai
2 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pyragas „Obuolių ruduo”
kitas įrašas
Keksiukai su šokolado gabalėliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

Naminiai „Oreos” sausainiai

Tortas „Napoleonas”

Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Sūrio – brownie tortas

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Braškinis pieno kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Nealkoholinis karštas vynas

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

Naujametinis užkandžių vainikas

Avižiniai blynai

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis |...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Sumuštinukai su pievagrybiais

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

2 komentarai

oxiuke 4 Lap ’09 - 5:42 pm

kazkokie nedakepe atrodo

Reply
Asta 4 Lap ’09 - 6:02 pm

Oxiuke, užtikrinu, kad dakepę 😀 Tokio plonumo tešla sunkiai neiškeptų orkaitėj per 40 minučių, viena, o antra, jei dėl spalvos, tai čia dar su senuoju niekam tikusiu fotiku daryta nuotrauka, todėl spalvomis neverta pasikliauti 100 procentų 🙂
Va kad suformuoti negražiai ir sunkiai obuolius primena, tai sutikčiau… 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 5

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10
  • 6

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23
  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23
  • Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

    26 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (270)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (136)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų