Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

PyragėliaiSALDUMYNAI

Pyragėliai su obuoliais

parašė Asta 21 Rgs ’09

Skonis: 8,5/10. Tikrai skanus paįvairinimas, kai kepinių su obuoliais vis norisi, o pyragai/sausainiai/keksiukai jau šiek tiek pabodę. Be to, turint paklusnias rankas ir netingint pažaisti su tešla (mano nuotraukoje matomam rezultatui tai netaikoma), galimagauti labai puošnius ir orginalius pyragėlius, papuošiančius stalą gal net labiau nei pyragai 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Impossible is nothing

Obuoliai tešloje

Pyragėliai su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 8 pyragėliai Paruošimo laikas: 30 min. + 30 min. tešlos šaldymas Gaminimo laikas: 30-40 min.

INGREDIENTAI

8 vidutinio dydžio obuoliai
8 arb.š. cukraus
4 arb.š. cinamono

Tešlai:
450 g miltų
žiupsnelis druskos
5 valg.š. cukraus
250 g sviesto
1/2 ar mažiau puodelio vandens

GAMINIMO EIGA

Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska, sudėti mažais gabaliukais supjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir susidarys trupiniai. Supilti vandenį ir tešlą gerai išminkyti. Įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Įdarui cinamoną sumaišyti su cukrumi. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius.
Atšaldytą tešlą padalinti į aštuonias dalis. Kiekvieną iškočioti, dėti ant jos obuolį, jo vidų pripildyti cukraus ir cinamono mišiniu, ir apgaubti tešla. Jei tešlos šiek tiek per daug, galima suformuoti papuošimus – lapelius, kotelį.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 40 min., priklausomai nuo obuolių dydžio ir rūšies.

cinamonasobuoliaipyragassaldumynaisausainiai
2 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pyragas “Obuolių ruduo”
kitas įrašas
Keksiukai su šokolado gabalėliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladiniai saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su pistacijomis

Languota prijuostė: apibendrinimas. Ir marmurinis bananinis keksas su...

Marmurinis pieniško šokolado keksas

Trupiniuotis su avietėmis

Tortas “Rožių kerai”

Imbierinės spurgos

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškinis pieno kokteilis

Žaliasis kokteilis su persikais

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Moliūgų kava

REKLAMA

SALDUMYNAI

Imbierinis pyragas su rabarbarais

Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus...

Imbieriniai sausainiai su cukraus plutele

Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

Karamelinis sūrio tortas

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižiniai sausainiai su juodojo šokolado...

2 komentarai

oxiuke 4 Lap ’09 - 5:42 pm

kazkokie nedakepe atrodo

Reply
Asta 4 Lap ’09 - 6:02 pm

Oxiuke, užtikrinu, kad dakepę 😀 Tokio plonumo tešla sunkiai neiškeptų orkaitėj per 40 minučių, viena, o antra, jei dėl spalvos, tai čia dar su senuoju niekam tikusiu fotiku daryta nuotrauka, todėl spalvomis neverta pasikliauti 100 procentų 🙂
Va kad suformuoti negražiai ir sunkiai obuolius primena, tai sutikčiau… 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • Tortas “Juodasis Miškas”

    22 Rgs ’09
  • 3

    Tortas “Jogurtinis Musas”

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Tortas “Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 6

    Pavlova su maskarponės kremu ir uogomis

    11 Bir ’21

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

    12 Geg ’22
  • Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

    10 Geg ’22
  • Rikotos blyneliai su šilauogėmis

    5 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (264)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (117)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (61)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (243)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (41)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (22)
  • MAISTAS GAMTOJE (10)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų