Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LedaiSALDUMYNAI

Šokoladinis padažas ledams ir ne tik

parašė Asta 11 Rgs ’11
Šokoladinis padažas ledams ir ne tik

Kai už lango pradeda karaliauti tikras ruduo, man norisi tik vieno – palįsti po pūkine anklode, į lovą atsinešti puodelį garuojančios mėtų arbatos ir paskęsti saldžiame tingulyje… Gurkšnojant arbatą ir kabinant šaukšteliu ledus su šokoladiniu padažu, žiūrėti pro langą, į nuo medžių plešiamus lapus. Klausyti monotoniško lietaus lašų kapsėjimo į stogą. Užsimerkus įsivaizduoti save kitur, kitokią ir kitaip.  Žiūrėti banalius, tačiau romantiškus filmus. Mintyse rašyti ilgiausius laiškus Tau. Skaityti storiausias knygas ir pasinerti į kitą pasaulį. Planuoti rytojų, tačiau iki pat pirštų galiukų mėgautis tingia, ramia, gal kiek mieguista, tačiau saldžiai malonia akimirka…


Ir nors ruduo tikrai turi privalumų – emmm… na, kad ir tai, jog oras rudenį kaip niekad gaivus, o medžių lapai kaip niekad gražūs, – man vis tiek truputį liūdna, kai atsikėlus ryte, mane pasitinka ne džiugus saulės spindulėlis, patyliukais įslinkęs į kambarį pro tarpelį tarp užuolaidų, bet niūri pilkuma. Ir man truputį pikta, kai trečią (ar net penktą!) dieną iš eilės mano pasaulėlio neaplenkia lietus. O vis toliau, spintos kamputyje slepiant margas vasarines sukneles, man tesinori graudžiai atsidūsti. Noriu vasaros atgal… labai.

Bet iki vasaros dar visi ilgi devyni mėnesiai, todėl teks nustoti graudentis ir susitaikyti su tuo, kas dedasi už lango. O kol vis dar sekmadienis… galima tinginiauti šiltuose, jaukiuose namuose… bandant truputį save apgauti – su didele porcija ledų ir šokoladiniu padažu.

Ei, noriu, kad sekmadienis nesibaigtų.

Skonis: 9/10. Ar mėgstate šokoladą? Šis padažas gausiai šokoladinis, tačiau nėra beprotiškai saldus – nors kabinant šaukštais vieną ir be nieko, tikriausiai apsisaldintumėte ilgam. Jaučiamos subtilios cinamono ir kajano pipirų natos čia tinka labiau nei labai ir padažą padaro šiek tiek įdomesnio skonio – tai tikrai nėra eilinis tirpintas šokoladas. Nes tirpinto šokolado aš nemėgstu, o štai šio ant vanilinių ledų pilu negailėdama ir valgau čepsėdama iš malonumo.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Apron strings

Šokoladinis padažas ledams ir ne tik

Atsispausdinti
Porcijos: 3 puodeliai padažo Paruošimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

1 ½ (300 g) puodelio cukraus
2/3 (185 g) puodelio medaus
1 (125 g) puodelis kakavos
330 g pieno
175 g sviesto
1 arb.š. vanilės ekstrakto
1/2 arb.š. druskos
1 arb.š. cinamono
žiupsnelis kajano pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Sumaišykite cukrų, medų, kakavą ir pieną dideliame prikaistuvyje.
2. Kaitinkite ant vidutiniškai didelės ugnies, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį iki mažos ir nuolat maišydami kaitinkite dar 8 – 10 minučių.
3. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies, įmaišykite sviestą, vanilės ekstraktą, druską, cinamoną ir kajano pipirus, kol sviestas visiškai ištirps.
4. Paragaukite ir patikrinkite, ar padažas Jums gardus. Jei norite, įberkite daugiau prieskonių ar pagardinkite norimais prieskoniais.
5. Leiskite padažui atvėsti.
6. Patiekite nedelsiant arba supilstykite į dailius indelius ir laikykite šaldytuve iki 4 savaičių. Prieš patiekdami, galite šiek tiek pakaitinti mikrobangų krosnelėje arba patiekti šaltą.
7. Skanaus!

cinamonaskakavameduspadažasšokoladasvanilė
6 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bulvės su šviežiais miško grybais
kitas įrašas
Jei neturite orkaitės…

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sveikuoliški avižiniai sausainiukai

Spurgos su vanilinio kremo įdaru

Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

Tortas „Katinėlis”

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Šaltibarščiai

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Kibinai su kiauliena

Keptų bulvių salotos

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

REKLAMA

GĖRIMAI

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Saldžios dovanos Mamai

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

6 komentarai

Indrė 11 Rgs ’11 - 4:35 pm

Vasaros ir aš pasiilgau jau, nes rytai ima kąsti rankų pirštus, o pirštinės tai namie guli….

O receptas tai iš smaližiaus rojaus paimtas 🙂

Reply
Asta 13 Rgs ’11 - 7:06 pm

Indre, smaližių rojus… ech, norėčiau tokiam gyvent. Nors, pažiūrėjus kiek saldumynų gaminu, gal ir gyvenu, ką? :))

O šaltuką rytais ir vakarais ir aš jaučiu… nors žmonės sako, kad dar šilta. Na, nežinau nežinau… 🙂

Reply
oditele 12 Rgs ’11 - 6:34 pm

net širdis apsalo bežiūrint į foto..;)

Reply
Asta 13 Rgs ’11 - 7:06 pm

Oditėle, na, paragavus ji tikrai apsaltų dar labiau! Ačiū 🙂

Reply
Karolina 13 Rgs ’11 - 6:27 am

Vasarą aš ir tokių stiklainiukų begales suvartojau 🙂 tik mano receptas be jokio sviesto ir pieno, kad nebūtų viskas taip nuodėmingai 🙂

Reply
Asta 13 Rgs ’11 - 7:07 pm

Karolina, žinai, jau nebe vasara, o šaltuoju sezonu reikia daugiau nuodėmių 🙂
Aš, kaip ir priklauso tikram Vėžiui, vasarą išvis ledus buvau primiršus. O dabar, atėjus rudeniui… na, kaip Vėžys – viską atbulom/atvirkščiai darau 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų