Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir bananais

parašė Asta 6 Lap ’16
Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir bananais

Vakarai (kaip ir rytai) ne tik tamsūs, bet ir šalti. Lova ir minkšta antklodė atrodo kaip svajonė, iš kurios kasdien kažkaip (sunkiai) pavyksta save išplėšti. Sakau sau, kad tie šilti megztiniai yra be galo jaukūs, batai su kailiuku jau pasiilgti, pirštinės – padovanotos draugės, todėl labai mielos. Sakau sau, kad dar pora drabužių sluoksnių tik padės man paslėpti džiaugsmo kartais nekeliančius kūno linkius, todėl viskas kaip ir į gera. Juk ruduo gali tapti įkvėpimu daugeliui puikių dalykų: dar nematytiems geriems filmams vakarais, dešimtims arbatos puodelių su vienu kitu šaukšteliu medaus, įdomioms knygoms, dar neiškeptiems obuolių pyragams.

Termometro stulpelis rodo nei daug, nei mažai – vieną ar du – ir žiūrėdama į tą menkutį vienženklį skaičių aš galvoju apie tai, kad noriu atostogų. O, dievaži.

 Avokadu-bananu chia

Noriu sėsti į lėktuvą ir skristi ten, kur saulė kyla aukščiau iš šildo labiau. Noriu basas kojas įmerkti į vėsų jūros vandenį. Noriu atsigulti ant žolės ir stebėti debesis, virstančius zuikiais, princesėm ar kalnais. Noriu eiti į žygį, eiti ir eiti, kol nebejausiu kojų. Noriu kopti į kalnus, kol išretėjęs oras atims kvapą, vėjas sujauks protą, o galvą apsuks prieš akis atsiveriantys vaizdai.

Noriu laiko knygai. Geriems ir blogiems filmams. Kavos puodeliams ir paikiems žurnalams. Pokalbiams apie viską ir nieką, kai valandos tiesiog skrieja, o laiko skaičiuoti nė nereikia. Tiems dar neiškeptiems pyragams. Pasivaikščiojimams be tikslo. Saldžiam miegui be žadintuvo. Rožinėms svajonėms. Labai lėtiems pusryčiams ir fantastiškai gardžioms valandas užsitęsiančioms vakarienėms.

O kol kas, kol dar ne atostogos, vakarienės dažniausiai greitos, o pusryčiai – prabėgomis. Tik savaitgaliais viskas kitaip. Už lango lietui maišantis su sniegu, nereikia niekur skubėti. Galima net apgalvoti keletą žingsnių į priekį, ir gardžių pusryčių pasiruošti porai dienų į priekį. Nes savaitę pradėti gardžiais pusryčiais (nors ir prabėgomis) yra lengviau. Ir smagiau, ir skaniau. 

 Avokadu-bananu chia

 Avokadu-bananu chia

 Avokadu-bananu chia

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir bananais

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 15 min. + 2 val. brinkinimas

INGREDIENTAI

1 avokado
1 vidutinio dydžio banano
220 ml migdolų pieno
2 valg. š. klevų sirupo
50 g ispaninio šalavijo sėklų (Chia)

Viršui:
3 saujų traškių dribsnių (granolos)
kelių kivio riekelių
saujelės spanguolių

GAMINIMO EIGA

1. Avokadą, bananą, migdolų pieną ir klevų sirupą elektriniu trintuvu sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
2. Suberkite ispaninio šalavijo sėklas ir gerai išmaišykite, kad jos tolygiai pasiskirstytų plakinyje.
3. Uždenkite indą maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve kelias valandas ar per naktį, kol sėklos išbrinks.
4. Išbrinkusį ispaninio šalavijo sėklų pudingą paskirstykite į 3 stiklines.
5. Apiberkite traškiais dribsniais (granola), papuoškite kivio skiltelėmis, keliomis spanguolėmis. Patiekite.

 Avokadu-bananu chia

avokadaibananaichiagranolaispaninio šalavijo sėkloskiviaiklevų sirupasmigdolų pienaspusryčiaispanguolėstraškūs dribsniai
2 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kakavinė avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų sviestu
kitas įrašas
Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Česnakiniai sūrio krekeriai su morkų humusu

Grikių granola

Bulvių keksiukai su daržovėmis

Lengvos ir gaivios salotos

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Salotos su traškiais avinžirniais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Graikiškos makaronų salotos

Sumuštinukai su pievagrybiais

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Obuoliniai varškės blyneliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Grietininė panakota su braškėmis

Karamelinės cinamoninės bandelės

Imbierinis pyragas

Desertas „Damų piršteliai”

Labai šokoladinis pyragas

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

2 komentarai

Eee 8 Lap ’16 - 6:54 pm

Klausimas:
Ar butinai migdolu pienas?gal galiu naudoti sojos piena?

Reply
Petras 8 Sau ’17 - 6:59 pm

Mmm gardžiai atrodo reikia pamėginti 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų