Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalaiŽuvis

Makaronų apkepas su tunu

parašė Asta 16 Spa ’09
Makaronų apkepas su tunu

Skonis: 9/10. Kartą atradus, kad tunas irgi gali būti labai skanus, ramiai pro parduotuvės lentynėlę, kur sudėtos jo skardinės, jau nebepraeinu – vis pačiumpu vieną kitą. Va taip aną dieną, besidairydama po savo šaldytuvo lentynas, pamačiau vienišą skardinę ir prisiminiau, kad savo “archyvuose” esu kažką viliojančio išsisaugojus. Pagaminau, paragavau, įvertinau – labai skanu! 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Sonatinos receptuose

Makaronų apkepas su tunu

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 10-20 min.

INGREDIENTAI

250 g makaronų
1 valg.š. sviesto
2 valg.š. miltų
250 ml pieno
110 g fermentinio sūrio, tarkuoto
1 skardinė (185 g) konservuoto tuno savo sultyse, smulkinto
100 g šaldytų žirnelių
druska, pipirai
malto muskato riešuto

GAMINIMO EIGA

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje. Nuvarinti.
Puode ištirpinti sviestą ir jame pakepinti miltus. Maišant supilti pieną ir kaitinti, kol padažas ims tirštėti. Pagardinti druska, pipirais ir muskato riešutu. Įmaišyti pusę tarkuoto fermentinio sūrio, suberti žirnelius, įmaišyti konservuotą tuną.
Išvirtus makaronus sumaišyti su paruoštu padažu. Visą gautą masę sudėti į kepimo indą ir apibarstyti likusiu fermentiniu sūriu.
Kepti iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus, apie 10 – 20 minučių.

apkepasMakaronų patiekalaimuskatassūristunasžirneliai
11 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mini bananai su šokoladiniu glaistu ir riešutais
kitas įrašas
Pyragas su svarainių įdaru

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Cukinijų ir varškės apkepas

Virtų bulvių blynai su sūriu

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Mini kukurūzų blyneliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Obuoliniai varškėčiai

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Lašišos paštetas

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Mažieji migdoliniai sausainėliai

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Tortas „Ferrero Rocher“

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

11 komentarai

Eglė 16 Spa ’09 - 4:43 pm

ir aš tokį dariau kelis kartus, bet neturėjau laiko kepti orkaitėj, tik keptuvėje 🙂 tikrai labai skanu 🙂

Reply
Asta 16 Spa ’09 - 8:14 pm

Ai, aš kaip apkepų maniakė, tai vis randu laiko ir orkaitėn įkišt 😀 Bet žinau, kad ir keptuvinis variantas super, tenka vis pirščiukus nulaižyt ar šaukštelis burnon įskrenda, kol viską į kepimo indą sukraunu 😀

Reply
Lina 25 Bal ’10 - 5:57 pm

kadangi labai megstu makaronus ir tuna, einu gamint vakarienes, bet manau cia ausys links nuo sio patiekalo 🙂

Reply
Asta 25 Bal ’10 - 10:01 pm

Lina, tikiuosi 🙂 Skanaus! Pranešk įspūdžius 😉

Reply
Lina 26 Bal ’10 - 10:52 am

super skaniai gavosi 🙂 kadangi pas mus namie nemazai tuno yra, tai manau dar nekarta garuos pas mus ant stalo 🙂 labai labai labai aciu uz toki gera ir beprotiskai skanu receptuka 🙂 einu dar ka nors pasigamint is Jusu siulomu receptuku 🙂

Reply
Asta 4 Geg ’11 - 7:08 am

Lina, tavo šį komentarą pamačiau tik daugiau kaip po metų (!), tačiau tikiuosi, kad per tą laiką saulėta virtuvė tapo tik dar geresniu tavo draugu :))

Reply
Orka 3 Geg ’11 - 3:07 pm

Labai geras receptas, isbandziau, patiko, greita ir skanu, megstantiems tuna:) Karta kai turejau mazai laiko, dariau tik padaza su makaronais, orkaiteje nebekepiau, tad irgi buvo skanu, tik labai svelnus skonis buvo, jau truko astrumo:) O esant norui galima ir paimprovizuoti:) Aciu!

Reply
Asta 4 Geg ’11 - 7:09 am

Orka, improvizacijos visada gerai 😉 O kad apkepas patiko, labai smagu girdėti 🙂

Reply
Kamilė 8 Rgp ’12 - 10:16 am

Sveiki, 🙂
netikėtai šiom dienom atradau Jūsų virtuvę, ir ji iškart tapo tarp vienų iš mano favoričių 😉 puikūs receptai! 🙂 o šitą apkepą ir pati padariau šian, tik kadangi pas mane orkaitė visdar nesutaisyta, tai turiu tenkintis tik keptuve.. bet buvo labai skanu, antroji pusė parėjęs pietums namo skaniausiai sukirto visa kaupiną lėkštę 😀

dabar laukia eilė kitiems Jūsų receptams 🙂

Sėkmės ir kūrybinio įkvėpimo saulėtoje virtuvėje!

Reply
Asta 11 Rgp ’12 - 8:38 am

Kamile, ačiū už komentarą! 🙂
Džiaugiuosi, kad saulėtoje virtuvėje randate viliojančių receptų – tikiuosi, kad išbandysite ne vieną, ir kad jie visi jūsų šeimoje sulauks pasisekimo 🙂
Skanių atradimų! 🙂

Reply
Jolanta 31 Sau ’14 - 11:00 pm

Ka tik gaminau, labai skaniai gavos, vaikinas irgi pagyre! Aciu uz recepta! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Struffoli

    1 Geg ’13
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų