Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMiltiniai patiekalaiNesaldūs pyragai

Špinatų ir rikotos pyragas

parašė Asta 9 Lie ’19
Špinatų ir rikotos pyragas

Kiekvienąkart, kai kalbu su mama, tie pokalbiai pasibaigia klausimais: gal paskinti salotų? Gal nori krapų? O kaip dėl svogūnų laiškų, kaip dėl špinatų? Žodį „truputį“ mamos ir dukros tikriausiai visais amžiais suprato ir supranta skirtingai – todėl namo aš kaskart grįžtu nešina pačiu didžiausiu krepšeliu, kokį, matyt, mamai pavyko rasti.

Tada ir nutinka tokie pyragai; kai špinatų tiek daug daug, kad ir pyragui iškepti pakanka, ir dar pundelis salotoms lieka.

Buvo labai skanu!

 Špinatų ir rikotos pyragas

Špinatų ir rikotos pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: Paruošimo laikas: 20 min. + 30-60 min. tešlos šaldymas Gaminimo laikas: 35-40 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
1 ½ puodelio (210 g) miltų
1 arb. š. druskos
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
1 valg. š. (20 g) cukraus
½ puodelio (115 g) šalto sviesto
¼ puodelio (60 ml) šalto vandens

Įdarui:
370 g špinatų lapelių
250 g rikotos sūrio
150 g čederio sūrio
2 kiaušinių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, itališkas žoleles ir cukrų.
2. Sudėkite šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.
3. Dalimis į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Vandens gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau, todėl nesupilkite jo viso iš karto, stebėkite, kada trupiniai pradeda kibti.
4. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Lengvai paminkykite ir suformuokite iš tešlos rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30-60 minučių.
5. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, įklokite ją į 22 cm skersmens kepimo indą taip, kad užklotų indo dugną ir sieneles. Paspauskite delnais, subadykite tešlą šakute ir palaikykite šaldytuve dar 30 minučių.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
7. Paruoškite įdarą. Špinatų lapelius nuplaukite ir nenusausintus sudėkite į didelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol špinatai praras savo tūrį, suminkštės ir sukris. Sukrėskite į kiaurasamtį, perpilkite šaltu vandeniu. Nugręžkite kuo daugiau skysčio, kad špinatai liktų kuo sausesni. Grubiai pasmulkinkite peiliu ir sudėkite į dubenį.
8. Smulkintus špinatus sumaišykite su rikotos sūriu, tarkuotu čederio sūriu, kiaušiniais, druska ir pipirais.
9. Išimkite tešla išklotą kepimo formą iš šaldytuvo. Paruoštą įdarą tolygiai paskleiskite ant tešlos.
12. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių. Jei matote, kad pyrago viršus per greitai ima skrusti, uždenkite folija ir kepkite toliau, kol pyragas bus iškepęs ir tvirtas.
13. Leiskite pyragui apie 10 minučių atvėsti kepimo formoje, tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Recepto šaltinis: The Iron You

 Špinatų ir rikotos pyragas

 Špinatų ir rikotos pyragas

 Špinatų ir rikotos pyragas

nesaldus pyragaspyragasrikotašpinataisūris
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Nekeptas Tiramisu sūrio tortas
kitas įrašas
Tiramisu ledai

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Svogūnų pica

Bulvių ir menkės paplotėliai

Vištienos maltinukai su grikiais

Špinatų sriuba su virtinukais

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Silke įdarytos bulvės

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų...

BALANSAS LĖKŠTĖJE // Orkaitėje keptas upėtakis su čiobreliais...

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

2 komentarai

Karo 1 Bir ’20 - 8:31 pm

Padarėm, skanu, viskas gavosi, tiksliai aprašyta. Tik į įdarą druskos jau nedėjom, nes čedaras pakankamai sūrumo duoda. Taip pat gal šaukšto cukraus per daug į tešlą. Šiaip šitoks pyragas Prancūzijoje ir Belgijoje vadinamas quiche (kiš’as), špinatų kišas, jo variantų yra labai daug. Ačiū.

Reply
Asta 9 Bir ’20 - 7:00 am

Sveiki, ačiū už įspūdžius! Džiaugiuosi, kad pavyko. Dėl quiche pavadinimo tikrai puikiai žinau, tiesiog lietuviškas to atitikmuo – nesaldus pyragas, todėl taip tokio tipo kepinius ir vadinu 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 2

    Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

    24 Sau ’21
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas “Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

    19 Vas ’12
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Nekeptas citrininis sūrio tortas

    24 Lie ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

    24 Sau ’21
  • Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

    17 Sau ’21
  • Žaliasis humusas

    14 Sau ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (238)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (25)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (110)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (39)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (17)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (196)
    • Blynai ir vafliai (32)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (107)
    • Salotos (27)
    • Šaltieji užkandžiai (47)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (14)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (486)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (75)
    • Desertai indeliuose (55)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (126)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų