Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

SALDUMYNAISausainiai

Kokosiniai sausainiai

parašė Asta 24 Spa ’20
Kokosiniai sausainiai

Ruduo gali būti skirtas kam tik norit, bet savaitgaliais – lai būna jis skirtas knygoms, arbatai ir sausainiams. Panašu, kad šįkart man pavyko suderinti visus tris. Laimė!

Kai savaitės viduryje smalsiai varčiau naujosios „Food 52. Genius Desserts” knygos puslapius, ilgėliau stabtelėjau prie kokosinių sausainių. Tai vieni mylimiausių mano sausainių, o kepiau juos nedovanotinai seniai! Maisto tinklaraštininkai mane tikriausiai supras – kai rikiuojasi eilė naujų receptų, kuriuos norisi išbandyti, senuosius, kad ir kokius tobulus, kartais tenka nepelnytai pamiršti.

Knygoje pateiktame recepte sausainiams naudojamos ne tik kokosų drožlės, kiaušiniai ir cukrus (būtent tokius aš kepdavau seniau); šalia šių bazinių ingredientų čia pridedamas sviestas, saldintas sutirštintas pienas ir druska. Kaip ir rašoma šalia recepto, tai tikrai kilsteli sausainius į kitą lygmenį – sviestas jų tekstūrą padaro pilnesnę, turtingesnę, žiupsnis druskos suteikia charakterio. Jie traškesni išorėje, tuo tarpu viduje – minkšti ir labai maloniai klampūs.

Visada žinojau, kad kokosiniai sausainiai yra vieni mano mylimiausių, bet būtent šie drąsiai galėtų tapti PAČIAI MYLIMIAUSIAIS. Noriu juos kepti vėl ir vėl, o tuo pačiu noriu išbandyti kone visus receptus iš knygos. Ar suprantat, apie ką aš, šypt? Išspręsiu šią dilemą kada nors, tuo tarpu šis savaitgalis – knygoms, arbatai ir sausainiams.

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

Kokosiniai sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 22 sausainiai Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 14 min.

INGREDIENTAI

6 ½ stiklinės (510 g) kokosų drožlių
¾ stiklinės (235 g) saldinto sutirštinto pieno
½ stiklinės (110 g) atvėsinto tirpinto sviesto
1 didelio kiaušinio
1 arb. š. vanilės ekstrakto
¾ arb. š. jūros druskos

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.
2. Visus sausainiams skirtus ingredientus sudėkite į dubenį ir labai gerai išmaišykite.
3. Dideliu šaukštu ar ledų kaušeliu semkite paruoštą tešlą ir dėliokite kauburėlius ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų, palikdami tarp jų apie 5 cm tarpus.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol sausainių apačia ir kraštai taps gražiai auksinės spalvos.
5. Leiskite sausainiams kelias minutes atvėsti, tuomet perkelkite ant grotelių (atsargiai „atkabinkite“ nuo kepimo popieriaus, prie kurio bus gan stipriai prikibę, – jei seksis sunkiau, kepimo popierių iš blogosios pusės galite šiek tiek pavilgyti vandeniu). Nepakuokite sausainių į uždarą dėžutę, kol jie visiškai neatvės, o geriausia – palikite juos nesupakuotus, kad ilgiau išliktų išorėje traškūs.

Jei sausainiai per kelias dienas pernelyg suminkštės, galite juos atšviežinti: išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 175 ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 5-10 minučių, kol atgaus savo pirminį traškumą.

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

 Kokosiniai sausainiai

Recepto šaltinis: „Food52. Genius Desserts”, p. 30.

desertaskepiniaikokosaikokosų drožlėskondensuotas pienassaldumynaisausainiaivanilė
4 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais
kitas įrašas
Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Didelis sausainis

Skaniausi kalėdiniai meduoliai

Citrininis Tiramisu

Marmurinis pieniško šokolado keksas

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Traškūs avižiniai sausainiai su riešutais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

KEKSIUKŲ FORMULĖ // Keksiukai su obuoliais

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų...

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Žalieji migdoliniai pyragaičiai „Macarons“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

DAUGIAU SPALVŲ // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Beveik prancūziškas skrebutis

Nicos salotos

Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

Brokolių ir varškės blyneliai

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Tobulas varškės apkepas

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

4 komentarai

Adelė 22 Lap ’20 - 5:11 pm

Labai puikūs sausainiai!
Maloniai traškūs išorėje ir sultingi viduje 🙂
Ačiū už receptą!

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:08 am

Adele, džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko! 🙂

Reply
Greta 14 Vas ’21 - 6:44 pm

Kaip jums jie gavosi tokie gražiai rudi? Man gal gavosi per dideli, bet visų pirma jie nesigavo tokie lygiai rusvi ir tuo pačiu kai kurie skilo

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:09 am

Greta, apskrudimas labai didele dalimi gali priklausyti ir nuo orkaitės 🙂 Svarbiausia, ar pavyko skanūs?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 5

    Jogurtinis braškių ir želė tortas

    3 Bir ’22
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas

    30 Bir ’22
  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (549)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (98)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų