Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAIŽuvis

Pikantiškas pyragas su porais ir silke

parašė Asta 24 Rgp ’20
Pikantiškas pyragas su porais ir silke

Tokia jau yra ta silkė: ją mėgsti, jos nemėgsti, arba mėgsti, bet vis tiek kažkodėl valgai tik kartą metuose per Kūčias, šypt. Kuriam variantui priklausot jūs?

Aš, akivaizdu, silkę mėgstu. Ji gali labai įvairi, papildyti daug skirtingų patiekalų. Nuo užkandžių iki salotų, nuo sumuštinių iki sočių pikantiškų pyragų.

Štai pikantiškas pyragas su porais ir silke – puikus pasirinkimas vakarienei ar pietums. Trapus tešlos krepšelis ir minkštas įdaras, gausus pakepintų porų ir špinatų, pagardintas silkės gabalėliais. Galbūt ir neįprasta – kur kas dažniau tokie pyragai gardinami vištiena, šonine, kumpiu ar lašiša, – bet ir silkė čia tinka puikiai, suteikia pyragui malonaus pikantiškumo.

Skaniausias jis, kaip ir visi pikantiški pyragai, šiltas; bet gardus bus ir pašildytas ar netgi atvėsęs.

Ką manot? Pikantiškas pyragas ir silkė – ar dera, ar skanu, ar norėtumėt išbandyti?

 Pikantiškas pyragas su porais ir silke

 Pikantiškas pyragas su porais ir silke

Pikantiškas pyragas su porais ir silke

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 25 min. + 60-90 min. tešlos vėsinimas Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
½ arb. š. druskos
1 valg. š. (20 g) cukraus
½ puodelio (115 g) šalto sviesto
¼ puodelio (60 ml) šalto vandens

Įdarui:
2 valg. š. kokosų aliejaus
1 svogūno
2 nedidelių arba 1 didelio poro
100 g špinatų
ryšelio šviežių krapų
200 g atlantinių silkių filė
2 didelių kaušinių
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ indelio (125 g) rikotos sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų.
2. Sudėkite šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.
3. Dalimis į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Vandens gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau, todėl nesupilkite jo viso iš karto, stebėkite, kada trupiniai pradeda kibti.
4. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Lengvai paminkykite ir suformuokite iš tešlos rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30-60 minučių.
5. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, įklokite ją į 22 cm skersmens kepimo indą taip, kad užklotų indo dugną ir sieneles. Paspauskite delnais, subadykite tešlą šakute ir palaikykite šaldytuve dar 30 minučių.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
7. Atvėsintą tešlos krepšelį užklokite lakštu kepimo popieriaus, jį pripildykite sausų pupelių, – jos neleis kepančiam tešlos krepšeliui deformuotis.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, tuomet nuimkite kepimo popieriaus lakštą su pupelėmis, ir kepkite dar 15 minučių, kol krepšelis bus gražiai auksinės spalvos.

9. Kol tešlos krepšelis kepa, paruoškite įdarą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite kokosų aliejų. Suberkite smulkintą svogūną, riekelėmis pjaustytus porus, ir kepkite vis pamaišydami, kol suminkštės.
10. Suberkite pasmulkintus špinatus ir krapus. Maišydami pakepinkite, kol špinatais sukris.
11. Nuimkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite. Įmaišykite vidutinio dydžio gabalėliais supjaustytą silkės filė. Tolygiai paskleiskite tešlos krepšelyje.
12. Atskirame inde išplakite kiaušinius su grietinėle, juodaisiais pipirais ir rikotos sūriu. Tolygiai užpilkite ant įdaro tešlos krepšelyje.

13. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minute, kol pyrago įdaras sutvirtės.
14. Leiskite atvėsti apie 10-15 minučių. Tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite su žalumynais ir šviežiomis daržovėmis, ypač gardu su pomidorais.

 Pikantiškas pyragas su porais ir silke

 Pikantiškas pyragas su porais ir silke

apkepasgrietinėlėkrapainesaldus pyragaspikantiškas pyragasporaorikotasilkėšpinataisvogūnai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Nekeptas mangų sūrio tortas
kitas įrašas
Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Lazanija su jautiena

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Vištienos kotletukai su varške

Mielinės bandelės su dešrelėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

Makaronų salotos su kepta vištiena

Pica „Margarita“

Sumuštiniai su lašišos užtepėle

Bolivinės balandos salotos su pupelėmis ir saldžiosiomis bulvėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų