Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Be orkaitėsDesertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su medumi, vyšniomis ir bananais

parašė Asta 19 Lie ’17
PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su medumi, vyšniomis ir bananais

Keistos tos moterys, dievaži.

Užvakar pasijaučiau nepatogiai – vos įtilpau į pėdkelnes, o einant šlaunys nepatogiai trynėsi viena į kitą. Anksčiau tai visada būdavo lemtingas ženklas (Asta, susiimk!), o dabar?

Vakar ryte iš spintos išsitraukiau svarstykles. Šiaip jau svertis nėštumo metu yra skaudokas procesas – mažėjančių skaičių tikrai nepamatysi, o ir stabilūs būtų daugiau mažiau iš fantastikos skyriaus. Taigi. Užlipau ir pamačiau tris šešetus (!). Neinterpretavau, tačiau akis į akį susidūriau su apvaliu faktu – šiandien yra diena, kai mano svoris yra lygiai dešimt kilogramų didesnis nei praėjusių metų pabaigoje. Oi!

Dar nenulipus nuo svarstyklių pajutau mažojo kumštelėjimą kažkur į šonkaulius. Arba tai buvo palaikymas (Aha, mam, taip ir toliau!), arba įspėjimas (Ei, gal mažiau šokoladų, ką?).

Dešimt yra apvalus skaičius. Įprastomis sąlygomis galėčiau ne juokais supanikuoti; dabar gi kaip čia panikuosi, kai protu suvoki, kad per pilvą nematai net kojų pirštų. Šlaunys? Su jomis susitvarkysiu vėliau, viskam savas laikas. Dabar – laikas auginti. Auginti kūdikį, žinoma, o jei augantis svoris yra neatskiriamas bonusas – ką gi.

O, bet, tačiau! Nebūčiau aš moteris; žinoma, kad pamatyti +10 iš esmės nėra smagu. Tai ta proga įkirtau per dieną tris bandeles, dvigubą snikerį, porą saldainių. Jis juokėsi: ar turi viską suvalgyti šiandien, nes nuo rytojaus – viskas?

Kraštutinumų nesiimu, ne. Bet, taip, nuo šiandien – atgal į sveikesnės mitybos kelią. Juk tai į naudą visiems. Ir visai ne dėl skaičiaus svarstyklėse, bet dėl sveikatos ir geros savijautos. O tai juk yra svarbiausia; dabar net svarbiau nei bet kada anksčiau.

– – – – – – – –

Visa tai rašiau prieš mėnesį. Per tą laiką svarstyklės pradėjo dar labiau kvailioti, beveik visos suknelės ir palaidinės susitraukė, o aš pati užimu vis daugiau vietos vonios kambario veidrodyje. Net ir gydytoja, išraiškingai kilstelėjusi antakį, priminė, kad vaisiai ir daržovės – puikus ir pakankamas pasirinkimas. Man irgi belieka kilstelėti antakį, nes, ei – aš valgau tikrai visai gražiai. Na, taip, kam nepapuola visai netyčia kartais suvalgyti dviejų deserto porcijų, bet tik kartais! Tuo tarpu daržovių porcijos mano lėkštėje kaip niekad vertos pagiriamojo žodžio, bet še tau!

Melagės, – pagalvoju, metusi akį į svarstykles eilinį rytą. Ir einu virti avižinės košės. Arba valgyti iš vakaro pasiruošto chia pudingo, su vaisiais ir uogomis, pasaldinto šviežiu mūsų bityno medučiu.

 Chia pudingas su medumi, vysniomis ir bananais

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas, lygiai kaip ir avižinė košė, yra neatsivalgomas ir neatsibostantis dalykas. Kai jau pajaučiate, kad vienas ar kitas derinys ima nebedžiuginti taip, kaip anksčiau, tiesiog pakeiskite pagardus ir atraskite iš naujo! „Saulėtoje virtuvėje“ jau esu surašiusi visą glėbį receptų, o šis, naujasis, skirtas vasarai! Kai už lango šviečia saulė, kai šilti rytai pusryčiautojus vilioja į kiemus, terasas ir balkonus, kai norisi mėgautis sezoninėmis gėrybėmis, kai ko nors gaivaus norisi labiau nei saldaus. Pats pudingas, pasaldintas šviežiu medumi, yra maloniai saldus, o vyšnių ir bananų duetas suteikia puikaus gaivumo. Pasiilgusiems traškumo – saujelė migdolų plokštelių; norintiems saldžiau – vienas kitas kokosų kubelis ar juodojo šokolado gabalėlis, nutūpęs ant stiklinės viršaus.

Susluoksniuokite ir patiekite nedelsiant, mėgaukitės visa širdimi – šis pudingas tikrai gali tapti Jūsų vasaros topu! Skanaus!

 Chia pudingas su medumi, vysniomis ir bananais

 Chia pudingas su medumi, vysniomis ir bananais

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su medumi, vyšniomis ir bananais

Atsispausdinti
Porcijos: 3 porcijos Paruošimo laikas: 15 min. + 2 val. brinkinimas

INGREDIENTAI

Pudingui:
½ skardinės (200 g) kokosų pieno
1 stiklinės (250 ml) pieno
1 arb. š. malto cinamono
1 valg. š. šviežio medaus
4 valg. š. (50 g) ispaninio šalavijo sėklų (chia)

Uogoms:
400 g šaldytų vyšnių
2 didelių bananų

Viršui:
gabalėlio juodojo šokolado
saujelės migdolų riekelių
kelių bananų griežinėlių
kelių kokosų kubelių
mėtos lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Kokosų pieną ir pieną supilkite į dubenį, suberkite maltą cinamoną ir sudėkite medų. Suberkite ispaninio šalavijo sėklas ir išmaišykite šluotele.
2. Uždenkite dubenį maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite porą valandų ar per naktį, kol sėklos išbrinks.
3. Šaldytas vyšnias atšildykite. Sudėkite į dubenį kartu su bananais ir elektriniu trintuvu sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
4. Sėkloms išbrinkus, pudingą išpilstykite į stiklainėlius. Ant viršaus supilkite trintas vyšnias su bananais. Puoškite kapoto juodojo šokolado gabalėliais, migdolų riekelėmis, bananų griežinėliais, kokoso kubeliais, mėtos lapeliais. Patiekite nedelsiant.

 Chia pudingas su medumi, vysniomis ir bananais

bananaichiacinamonasispaninio šalavijo sėkloskokosaikokosų pienasmeduspudingaspusryčiaišokoladasuogosvyšnios
2 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
ŽMONĖS YRA DOVANA // Karamelinis maskarponės tortas
kitas įrašas
KEKSIUKŲ FORMULĖ // Keksiukai su obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladinis padažas ledams ir ne tik

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Moliūgų kavos keksiukai su prieskoniais

Apelsininiai keksiukai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusryčių keksiukai

Sviestinė duona „Brioche“

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tortilijų suktinukai su vištiena

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta...

Bulvės švediškai (Hasselback Potatoes)

Moliūgų risotto su vištiena

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Cukinijų ir varškės apkepas

2 komentarai

Jurgita 22 Lie ’17 - 9:59 am

Viską dariau pagal proporcijas. Bet pudingas pas mane nepasidarė. Sėklos dubenio dugne išbrinko, o pienas liko skystas ???

Reply
Asta 27 Lie ’17 - 5:09 pm

Jurgita, ar tikrai labai gerai išmaišėte visą masę su sėklomis plakimo šluotele (ji, kitaip nei šaukštas, daug geriau sėklytėms leidžia pasiskirstyti masėje)? Dar viena gudrybė ateičiai, kas tikrai padėtų išvengti tokios nesėkmės: išmaišius šluotele palaikykite apie pusvalandį, tada jau kiek pabrinkusias sėklas dar kartą šluotele gerai permaišykite, ir leiskite išbrinkti visiškai (brinkinkite kelias valandas ar per naktį). Labai tikiuosi, kad kitas kartas bus kur kas sėkmingesnis! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22
  • Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

    12 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (265)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (117)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (62)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (245)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (42)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (11)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų