Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Graikinių riešutų ir datulių duona

parašė Asta 11 Lap ’21
Graikinių riešutų ir datulių duona

Apelsinais kvepiančią minkštą ir drėgną duonelę būtų galima vadinti ir keksu, ir pyragu – ji saldi, pagardinta minkštomis juodojoje arbatoje išmirkytomis datulėmis ir graikiniais riešutais, labai gardi tiek viena, tiek aptepus riekelę sviestu ar šaukšteliu medaus. Aš, tiesą sakant, nemėgstu džiovintų vaisių, tad į datules irgi paprastai žvelgiu su įtarumu, bet – ši duonelė yra tokio skanumo, kad akimirksniu neliko jokių „nemėgstu“; laužiau riekelę kąsneliais ir norėjau dar.

Visi ingredientai čia dera stebuklingai gardžiai. Rudasis cukrus duonelei suteikia karamelinį poskonį, datulės – papildomo saldumo ir drėgnumo, nutarkuotos apelsino žievelės – nuostabaus aromato, o graikiniai riešutai – puikios tekstūros.

Patiekite ją saldiems pusryčiams, ragaukite desertui prie puodelio kavos ar kelias riekeles įvyniokite į lakštą kepimo popieriaus ir pasiimkite į ilgą pasivaikščiojimą.

Graikinių riešutų ir datulių duona

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 50-55 min.

INGREDIENTAI

200 g džiovintų datulių
1 stiklinės (250 ml) juodo arbatos
60 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 kiaušinio
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
1 ¼ stiklinės (150 g) graikinių riešutų
1 apelsino nutarkuotos žievelės

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo popieriumi išklokite 25×12 cm dydžio kekso kepimo formą.
2. Datules pasmulkinkite (supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais), užpilkite karšta juodąja arbata ir atidėkite į šalį.
3. Minkštą sviestą, rudąjį cukrų ir vanilės ekstraktą išplakite elektriniu plaktuvu. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite.
4. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite. Mišinį suberkite į plakinį. Supilkite juodąją arbatą su joje išmirkusiomis datulėmis. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
5. Suberkite pasmulkintus graikinius riešutus, suberkite nutarkuotą apelsino žievelę. Dar kartą išmaišykite.
6. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 minutes. Ar keksas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
7. Atvėsinkite, pjaustykite riekelėmis ir patiekite su arbata, kava, riekeles aptepę sviestu ar šaukšteliu medaus.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

apelsinaidatulėsdesertasgraikiniai riešutaijuodoji arbatakeksaskepiniaipyragasriešutaisaldumynai
1 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šiltos bulvių salotos su skumbre
kitas įrašas
Enčilados su vištiena ir sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Didysis aguonų pyragas

Varškės tortas su „Snickers” šokoladukais (II)

Ananasų ir bananų keksas

Nekeptas Tiramisu sūrio tortas

Sviestinis cinamoninis keksas

Migdolinis varškės pyragas be glitimo

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Beveik prancūziškas skrebutis

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

Lavašo suktinukai

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Mini kukurūzų blyneliai

Tarta su špinatais ir tunu

Kalakutiena su saldžiosiomis bulvėmis

Veganiški Teryaki kukuliai su cukinijų makaronais

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

1 komentaras

Aušra 15 Sau ’22 - 6:47 am

Kepiau. Tikrai labai skanus pyragas. Kita karta dėsiu mažiau cukraus ir pabandysiu su miltais be gliuteno. Ačiu už recepta.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Struffoli

    1 Geg ’13
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 6

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų