Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Graikinių riešutų ir datulių duona

parašė Asta 11 Lap ’21
Graikinių riešutų ir datulių duona

Apelsinais kvepiančią minkštą ir drėgną duonelę būtų galima vadinti ir keksu, ir pyragu – ji saldi, pagardinta minkštomis juodojoje arbatoje išmirkytomis datulėmis ir graikiniais riešutais, labai gardi tiek viena, tiek aptepus riekelę sviestu ar šaukšteliu medaus. Aš, tiesą sakant, nemėgstu džiovintų vaisių, tad į datules irgi paprastai žvelgiu su įtarumu, bet – ši duonelė yra tokio skanumo, kad akimirksniu neliko jokių „nemėgstu“; laužiau riekelę kąsneliais ir norėjau dar.

Visi ingredientai čia dera stebuklingai gardžiai. Rudasis cukrus duonelei suteikia karamelinį poskonį, datulės – papildomo saldumo ir drėgnumo, nutarkuotos apelsino žievelės – nuostabaus aromato, o graikiniai riešutai – puikios tekstūros.

Patiekite ją saldiems pusryčiams, ragaukite desertui prie puodelio kavos ar kelias riekeles įvyniokite į lakštą kepimo popieriaus ir pasiimkite į ilgą pasivaikščiojimą.

Graikinių riešutų ir datulių duona

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 50-55 min.

INGREDIENTAI

200 g džiovintų datulių
1 stiklinės (250 ml) juodo arbatos
60 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 kiaušinio
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
1 ¼ stiklinės (150 g) graikinių riešutų
1 apelsino nutarkuotos žievelės

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo popieriumi išklokite 25×12 cm dydžio kekso kepimo formą.
2. Datules pasmulkinkite (supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais), užpilkite karšta juodąja arbata ir atidėkite į šalį.
3. Minkštą sviestą, rudąjį cukrų ir vanilės ekstraktą išplakite elektriniu plaktuvu. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite.
4. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite. Mišinį suberkite į plakinį. Supilkite juodąją arbatą su joje išmirkusiomis datulėmis. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
5. Suberkite pasmulkintus graikinius riešutus, suberkite nutarkuotą apelsino žievelę. Dar kartą išmaišykite.
6. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 minutes. Ar keksas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
7. Atvėsinkite, pjaustykite riekelėmis ir patiekite su arbata, kava, riekeles aptepę sviestu ar šaukšteliu medaus.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

apelsinaidatulėsdesertasgraikiniai riešutaijuodoji arbatakeksaskepiniaipyragasriešutaisaldumynai
1 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šiltos bulvių salotos su skumbre
kitas įrašas
Enčilados su vištiena ir sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cinamoninis šokoladainis

Braškių Tiramisu

Keksiukai su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

Meduoliniai keksiukai su maskarponės kremo kepurėlėmis

Vafliai ant pagaliuko

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bananų ir riešutų sviesto vafliai

Trys užkandžiai su vytintu kumpiu

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Šalta juodoji arbata su persikais

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

1 komentaras

Aušra 15 Sau ’22 - 6:47 am

Kepiau. Tikrai labai skanus pyragas. Kita karta dėsiu mažiau cukraus ir pabandysiu su miltais be gliuteno. Ačiu už recepta.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 3

    Kriaušių pyragas

    30 Spa ’11
  • 4

    Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

    18 Rgs ’10
  • 5

    Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

    14 Bir ’19
  • 6

    TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

    2 Lap ’17

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų