Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsDuonaKALĖDŲ RECEPTAILENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

parašė Asta 9 Gru ’24
Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Valgome ir akimis, tad visai nenuostabu, kad ant švenčių stalo norime patiekti pačius gražiausius užkandžius. Ši mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu yra ir labai graži, ir pasakiškai skani. Minkšta, puri, charakteringo skonio – ji tikrai galėtų būti užkandžių stalo žvaigždė!

Pynę galite gaminti su įvairiais įdarais – tiek saldžiais, tiek pikantiškais. Jei gaminsite saldžią, į tešlą taip pat galite įberti porą papildomų šaukštų cukraus, galbūt ir žiupsnelį cinamono.

Norėdami sutaupyti laiko, tešlą galite užminkyti iš vakaro, o kepti rytojaus dieną. Jei pasirinksite tokį būdą, išminkę tešlą leiskite jai pakilti, tuomet lengvai paminkykite, uždenkite maistine plėvele ir iki rytojaus laikykite šaldytuve. Išėmę iš šaldytuvo, plėvelę nuimkite ir pusvalandį leiskite pabūti kambario temperatūroje. Lengvai paminkę, formuokite ir kepkite duoną.

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 16 Paruošimo laikas: 40 min. + 1 val. 30 min. kildinsite Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
¾ stiklinės (190 ml) pieno
7 g sausų mielių
1 valg. š. cukraus
2 ½ stiklinės (350 g ) kvietinių miltų
½ arb. š. druskos
75 g minkšto sviesto
1 didelio kiaušinio

Įdarui:
200 g bazilikų pesto
50 g tarkuoto kietojo sūrio

Viršui:
1 kiaušinio
1 valg. š. pieno

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Pieną pašildykite, kad būtų šiltas, bet ne karštas. Sumaišykite su mielėmis ir cukrumi. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti 10 minučių, kol mielės taps aktyvios. Mielių mišinio paviršius turi suputoti.
2. Į dubenį, kuriame minkysite tešlą, suberkite miltus ir druską. Sudėkite minkštą sviestą, įmuškite kiaušinį ir supilkite aktyvų mielių mišinį.
3. Išmaišykite ir išminkykite minkštą, elastingą tešlą. Minkykite apie 10 minučių. Minkyti galite tiek rankomis, tiek elektrine tešlos maišykle. Kuo ilgiau minkysite, tuo glotnesnė, paklusnesnė ir lengviau formuojama taps tešla.
4. Išminkytą tešlą dėkite į plonai aliejumi pateptą dubenį. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite kilti kambario temperatūroje valandą, kol tešlos tūris padvigubės.

5. Suformuokite mielinę duoną. Pakilusią tešlą lengvai paminkykite ir padalinkite į keturias lygias dalis.
6. Pirmąjį tešlos gabalėlį dėkite ant kepimo popieriaus lakšto ir iškočiokite apie 22-24 cm skersmens apskritimą. Stenkitės, kad apskritimas būtų kuo taisyklingesnės formos.
7. Aptepkite tešlą trečdaliu pesto padažo ir apibarstykite trečdaliu tarkuoto kietojo sūrio.
8. Iškočiokite antrąjį gabalėlį tešlos ir užklokite ant pirmojo. Vėl aptepkite pesto padažu ir užberkite tarkuoto kietojo sūrio.
9. Tą patį padarykite su trečiuoju gabalėliu tešlos – iškočiokite, užklokite ant pirmųjų dviejų ir aptepkite likusiu pesto padažu bei užberkite tarkuoto kietojo sūrio.
10. Ant viršaus užklokite paskutinį – ketvirtąjį – iškočiotą tešlos gabalėlį.
11. Viską susluoksniavę, švelniai pakočiokite. Uždėkite ant viršaus lėkštę, puodo dangtį ar kitą 22-24 cm skersmens apskritą daiktą. Apipjaukite kraštus, kad gautumėte taisyklingos formos apskritimą.
12. Susluoksniuotos tešlos apskritimo centre švelniai įspauskite stiklinę – tai bus pynės centras.
13. Naudodami aštrų peilį, padarykite lygias įpjovas nuo apskritimo kraštų ligi įspaustos stiklinės – turite padalinti apskritimą į šešiolika vienodo pločio tešlos juostų.
14. Vienu metu imkite dvi gretimas tešlos juostas ir dukart pasukite jas vieną nuo kitos. Galus suglauskite, suspauskite. Taip susukite visas tešlos juostas, kol gausite snaigės formos apskritimą.
15. Nuimkite stiklinę nuo centro, uždenkite pynę rankšluostėliu ir palikite pakilti kambario temperatūroje 20-30 minučių.
16. Aptepkite viršų kiaušiniu, išplaktu su šaukštu pieno.

17. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
18. Kepkite pynę įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol pakils ir gražiai pagels. Atvėsinkite ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

bandelėsbazilikaiKalėdoskietasis sūrismielėspestosūrisužkandis
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Migdoliniai pyragėliai „Financier“
kitas įrašas
Sluoksniuotos tešlos galetė su obuoliais, migdolais ir ledais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pikantiški krepšeliai su tepamuoju sūriu ir lašiša

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

Meduolinis tiramisu

Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

Salotos su kepta lašiša

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Kreminis airiško viskio likeris

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Salotos su keptais batatais ir vištiena

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Pusryčių sumuštiniai

Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų