Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

parašė Asta 5 Vas ’23
„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

Dažnas pasakytų, kad bulvių patiekalai – lietuvių virtuvės klasika. Nereikėtų stebėtis, kad šiauriečiai mėgsta sočius bulvinius valgius, o jei jie dar patiekiami su rieboku šoninės padažu, sutikite, nuostabiai skanu!

Orkaitėje keptos bulvinės bandelės, žinomos „švilpikų“ vardu, paruošiamos neįtikėtinai paprastai, vos iš kelių dažnų ir nebrangių ingredientų. Šoninės padažas – neatsiejama šio patiekalo dalis. Pabūkite kantrūs ir leiskite padažui įsigerti į „švilpikus“, o tuomet patiekite – jie bus minkšti ir patys gardžiausi!

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

1 kg bulvių
1 stiklinės (140 g) kvietinių miltų
1 didelio kiaušinio
1 arb. š. druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
gabalėlio sviesto

Padažui:
250 g šaltai rūkytos šoninės
1 didelio svogūno
2 stiklinių (500 ml) grietinėlės (35 % rieb.)
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
ryšelio krapų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite „švilpikus“. Bulves kruopščiai nuplaukite ir su lupena išvirkite pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite trintuvu.
2. Suberkite į bulves miltus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir išminkykite tešlą.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.
4. Švarų darbinį paviršių (stalviršį) pabarstykite miltais. Iš paruoštos bulvių tešlos formuokite volelius, juos šiek tiek suplokite delnais ir pjaustykite rombo formos gabalėliais.
5. Perkelkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų, palikdami tarpelius.
6. Gabalėlį sviesto ištirpinkite, aptepkite juo „švilpikus“.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, tuomet apverskite ir kepkite dar 10-15 minučių, kol bus gražiai apskrudę ir iškepę.

8. Kol „švilpikai“ kepa, paruoškite šoninės padažą. Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais, svogūną susmulkinkite. Berkite šoninę ir svogūnus į didelę keptuvę aukštais kraštais (arba į troškintuvą) ir pakepinkite virš vidutinės ugnies, kol svogūnais suminkštės.
9. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais. Pakaitinkite, kol užvirs. Įmaišykite smulkintus krapus ir nuimkite nuo ugnies.
10. Iškepusius švilpikus sudėkite į padažą ir išmaišykite. Jei norite minkštesnių, uždengę dangčiu leiskite pailsėti 10-15 minučių, tuomet patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

bulvėscomfort foodgrietinėlėkrapaišoninėšvilpikaisvogūnai
0 komentaras
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pusryčių skrebučiai su agurkais
kitas įrašas
„Juodojo miško“ pyragėliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Pica „Margarita“

Žiedinių kopūstų blyneliai

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Lazanija su moliūgais ir vištiena

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Didysis aguonų pyragas

Moliūginis sūrio tortas

Migdoliniai „Linco“ sausainiai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Citrininis manų kruopų pyragas

Mielinis vainikas su kreminiu sūriu, spanguolėmis, apelsinais ir...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Pusryčių keksiukai

Sėklų duona

Sveikuoliški krekeriai

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvės švediškai (Hasselback Potatoes)

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Vištienos suktinukai su morkomis

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Žiedinių kopūstų blyneliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų